dev22 Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 Тази тема може да не е за този раздел,ама тук реших да я постна.Значи как ми има латпот HP 550 кой решихме да преинсталираме щот 3 години не е преинсталиран.Аз имам много въпроси относно преинсталирането и слагането на драйвери. 1.Ако може да ме насочите от къде да си изтегля Wndows Vista,защото като купиха лаптопа в кутията нямаше никакъв диск да инсталация,било то за ОС или на дравери.Ако може да ми дадете линк към Vista (ама оригинална,не пиратска) и да не е много тежка все пак.Вмомента тя е на Windows Vista Basic и ако може пак да е снея ще сме много благодарни!!! Следващия ми въпрос е кога да сложа тези драйвери и как: от диск или флашка? - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3765010&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3764998&swLang=126&taskId=135&swEnvOID=2094 Ако не ви излиза страницата на HP,напишете в Google HP 550 driver и отворете 1 сайт (обяснявам го като за малоумни,ама да не стане някаква грешка).И тези драйвери който са показани таз всички ли трябва да се свалят??? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 Относно първия въпрос - ако системата е закупена с Wndows Vista, би трябвало да имате recovery дял или инсталационен диск. Ако не е така - ще трябва да си закупите операционна система или да ползвате безплатна такава.Втория въпрос зависи от разрешаването на първия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 3. Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането за намирането й чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация. Първо прочети Правилата и след това комнтирай!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 8, 2011 Author Report Share Публикувано Август 8, 2011 Относно първия въпрос - ако системата е закупена с Wndows Vista, би трябвало да имате recovery дял или инсталационен диск. Ако не е така - ще трябва да си закупите операционна система или да ползвате безплатна такава.Втория въпрос зависи от разрешаването на първия.от къде да намеря безплатна такава? Ако не може да я постнеш тука прати линка на ЛС или да ти дам скайп? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 Можеш да разгледаш УСУ, Ubuntu или някоя от другите Linux дистрибуции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 от къде да намеря безплатна такава? Ако не може да я постнеш тука прати линка на ЛС или да ти дам скайп?Безплатни операционни системи са тези, които са базирани на Linux ядрото. Безплатни версии на Windows няма. Вече трябва да си прочел правилата и да си наясно, че няма да получиш нелегален софтуер, било то публично, на лично съобщение или извън форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 8, 2011 Author Report Share Публикувано Август 8, 2011 Безплатни операционни системи са тези, които са базирани на Linux ядрото. Безплатни версии на Windows няма. Вече трябва да си прочел правилата и да си наясно, че няма да получиш нелегален софтуер, било то публично, на лично съобщение или извън форума.нищо не разбрах,ама както и да е :@ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
terminator Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 @dev22, разгледай лаптопа си и виж фигурира ли някъде на него лепенка с един 25 букво-цифрен код (разделен е на 5 полета по 5 букви, обикновено разделени с тирета)Това е продуктовия ключ с които е закупена Виста-та ти (ако е купена с лаптопа говорим, а не да е инсталирана на лаптопа който си купил - има разлика ). Провери за такъв код и с разните там книжки които евентуално са ти дали. Ако имаш такъв ключ, просто си изтегли официалната Vista твоята версия разбира се) , но гледай да е със сервизен пакет 2 (SP2) защото по-старите вече не се поддържат. Ако не намериш, си изтегляш и SP2 (има го на страницата на Майкрософт, гледай да е за Vista, защото и другите OS имат сервизни пакети като тоя). Когато изтеглиш Vista, я записваш на един диск (не самия файл, а съдържанието, повечето програми имат опция "Burn ISO" , търсиш такава). Пускаш инсталацията и по някое време , ще ти бъде поискан кода които евентуално имаш. Така ще си ползваш закупения от теб лиценз. Този ключ е разликата между "пиратски" и "оригинален" Windows. Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 8, 2011 Author Report Share Публикувано Август 8, 2011 @dev22, разгледай лаптопа си и виж фигурира ли някъде на него лепенка с един 25 букво-цифрен код (разделен е на 5 полета по 5 букви, обикновено разделени с тирета)Това е продуктовия ключ с които е закупена Виста-та ти (ако е купена с лаптопа говорим, а не да е инсталирана на лаптопа който си купил - има разлика ). Провери за такъв код и с разните там книжки които евентуално са ти дали. Ако имаш такъв ключ, просто си изтегли официалната Vista твоята версия разбира се) , но гледай да е със сервизен пакет 2 (SP2) защото по-старите вече не се поддържат. Ако не намериш, си изтегляш и SP2 (има го на страницата на Майкрософт, гледай да е за Vista, защото и другите OS имат сервизни пакети като тоя). Когато изтеглиш Vista, я записваш на един диск (не самия файл, а съдържанието, повечето програми имат опция "Burn ISO" , търсиш такава). Пускаш инсталацията и по някое време , ще ти бъде поискан кода които евентуално имаш. Така ще си ползваш закупения от теб лиценз. Този ключ е разликата между "пиратски" и "оригинален" Windows. Успех Мерси много поне ти ми отговори както трябва!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 8, 2011 Author Report Share Публикувано Август 8, 2011 @dev22, разгледай лаптопа си и виж фигурира ли някъде на него лепенка с един 25 букво-цифрен код (разделен е на 5 полета по 5 букви, обикновено разделени с тирета)Това е продуктовия ключ с които е закупена Виста-та ти (ако е купена с лаптопа говорим, а не да е инсталирана на лаптопа който си купил - има разлика ). Провери за такъв код и с разните там книжки които евентуално са ти дали. Ако имаш такъв ключ, просто си изтегли официалната Vista твоята версия разбира се) , но гледай да е със сервизен пакет 2 (SP2) защото по-старите вече не се поддържат. Ако не намериш, си изтегляш и SP2 (има го на страницата на Майкрософт, гледай да е за Vista, защото и другите OS имат сервизни пакети като тоя). Когато изтеглиш Vista, я записваш на един диск (не самия файл, а съдържанието, повечето програми имат опция "Burn ISO" , търсиш такава). Пускаш инсталацията и по някое време , ще ти бъде поискан кода които евентуално имаш. Така ще си ползваш закупения от теб лиценз. Този ключ е разликата между "пиратски" и "оригинален" Windows. Успех за този код ли ми говориш? http://prikachi.com/images/447/3665447s.jpg ,ама той е 20 цифрен!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
terminator Публикувано Август 9, 2011 Report Share Публикувано Август 9, 2011 Не. Инсталационният ключ , ако имаш въобще такъв, го търси на лаптопа (отдолу, отстрани, даже под батерията съм виждал, в книжките които са ти дали при покупката и т.н). Не мога да ти напиша примерен защото ще ме срежат. Изглежда така: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX , където на хиксовете има букви и цифри. Пак ти казвам обаче, че това да ти го продадат с инсталиран Windows и да си си купил лаптоп+Windows има разлика. В единия случай купуваш само машината, а в другия машината и OEM версия на Windows (тоест лаптоп+лиценз за Windows). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 10, 2011 Author Report Share Публикувано Август 10, 2011 Не. Инсталационният ключ , ако имаш въобще такъв, го търси на лаптопа (отдолу, отстрани, даже под батерията съм виждал, в книжките които са ти дали при покупката и т.н). Не мога да ти напиша примерен защото ще ме срежат. Изглежда така: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX , където на хиксовете има букви и цифри. Пак ти казвам обаче, че това да ти го продадат с инсталиран Windows и да си си купил лаптоп+Windows има разлика. В единия случай купуваш само машината, а в другия машината и OEM версия на Windows (тоест лаптоп+лиценз за Windows).значи нямам такъв,мерси поне за тази информация!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 10, 2011 Report Share Публикувано Август 10, 2011 Доколкото разбрах лаптопът е купен с инсталирана ОС и понеже лицензът е ограничен само за тази машина затова не дават диск за преинсталиране. Значи би трябвало да има някъде на харддиска резервно копие за преинсталиране. Струва ми се странно че няма и диск с драйвъри... Още един въпрос - наистина ли има нужда от преинсталация, или някой "експерт" е казал че трябва да се преинсталира на няколко месеца ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dev22 Публикувано Август 13, 2011 Author Report Share Публикувано Август 13, 2011 Доколкото разбрах лаптопът е купен с инсталирана ОС и понеже лицензът е ограничен само за тази машина затова не дават диск за преинсталиране. Значи би трябвало да има някъде на харддиска резервно копие за преинсталиране. Струва ми се странно че няма и диск с драйвъри... Още един въпрос - наистина ли има нужда от преинсталация, или някой "експерт" е казал че трябва да се преинсталира на няколко месеца ? Да има голяма нужда от преинсталация,защото не е преинсталиран вече 3-та година и някой програми не разботят като Skype,BitComen,Utorrent,Mozilla Firefox,Google Chrome направо да се побъркаш,ама сега съм на тема Windows XP и ако може да ми предложите най-добрата XP разбира се SERVICE PACK 3 ще съм ви много благодарен!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2011 Report Share Публикувано Август 13, 2011 и ако може да ми предложите най-добрата XP разбира се SERVICE PACK 3 ще съм ви много благодарен!!! А обърна ли внимание на т.3 от правилата, която ти беше цитирана по-горе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост