Jump to content

Въпрос свързан с хардуер

Препоръчан пост

Здравейте,

Реших да си взема нова видео карта, която е много по-мощна от сегашната ми и се запитах нещо, но не мога да си отговоря сам и реших да попитам тук хората, които имат повече опит и знание. Eто това е видео картата, която искам да си взема http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=21657 , а старата ми е пак Sapphire, но е 2600XT. Въпросът ми е ще зависи ли от нещо новата видео карта като я сложа? Мисълта ми е дали ще задъхва процесора ми и дали ще изисква по-добър захранващ блок? Захранването ми е 350W Fortron, а процесорът ми е DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+.

Сподели другаде

Sapphire 2600XT има разновидност за AGP и PCI Express; твоето дъно поддържа ли PCI Express (картата, която си посочил, е с такъв интерфейс)?

За захранването... не знам, аз бих се подсигурил с по-мощно.

Сподели другаде

По принцип в сайта на производителя трябва да пише, но според мен заявяваните стойности(за минималната необходима мощност) са леко завишени. За тази карта предполагам ще пише 400 W - мисля че и 350 ще са достатъчни стига захранването да си работи нормално. Още повече ако нямаш много допълнителни консуматори - харддискове, вентилатори...
Сподели другаде

Видеокартите Radeon HD 5000 (серия) са капризни към някои по-стари модели дънни платки и има проблем, изразен в много бавно зареждане на операционната с-ма. Някои производители на дъна са пуснали обновления на версията bios, където проблема е отстранен. Може да се наложи ъпдейт на биоса на дъното. Какъв е модела на твоето дъно? Иначе процесорът ти е добър за тази карта, понеже тя не е много мощна, но пък е икономична, та няма да се налага смяна на захранване.
Сподели другаде

Дъното ми е Gigabyte GA-MA770-DS3. Иначе имам един хард диск и вентилатор допълнителен, който извлича топлия въздух. Другите вентилатори са на процесора, на видеото вградения който си е и захранващия блок.
Сподели другаде

Добре е, не е много старо. Не би трябвало да има проблем с избраната от теб видеокарта. Имай на предвид, че тази карта не е много мощна и не очаквай супер гейминг. Едно по-добро предложение би била HD 5670/6670, които също не се нуждаят от допълнително захранване (демек, сегашното ще ти върши работа), но те са по-скъпи, особено HD 6670. Ето това е оптимално предложение за теб на доста ниска цена и е с бързата DDR5 памет, за разлика от предишният ти избор, който е с DDR3. По-бързата памет допълнително увеличава мощността на картата.
Сподели другаде

Ами значи ще се насоча към 5670 и щом казваш, че нищо няма да й пречи да си върви нормално без проблеми и да слагам нов захранващ блок значи ще е супер. Благодаря ви на всички за помоща :)
Сподели другаде