liver Публикувано Август 6, 2011 Report Share Публикувано Август 6, 2011 Здравейте. Понякога, като свалям торент, първите 1-2 минути се получава странно насичане. Примерно стартирам браузъра (firefox) и като кликна двукратно в горната част на прозореца за да го увелича\намаля или се опитам да провлача прозореца, се получава странно накъсване и забавяне. Не мога да разбера на какво се дължи? На торент клиента, антивируса или нещо друго? Пробвах и Bittorent - същата работа.Ползвам Windows7\32bit. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 6, 2011 Report Share Публикувано Август 6, 2011 Погледни кой процес ти натоварва системата, но според мен причината е в комбинацията антивирус - torrent клиент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Август 6, 2011 Author Report Share Публикувано Август 6, 2011 Направих скрийншоти, по време на сваляне. Ползвам NIS2011. Има ли нещо нередно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 7, 2011 Report Share Публикувано Август 7, 2011 Не виждам нищо нередно; опитай да изключиш антивирусната програма за две-три минути и виж дали отново ще се получи това насичане по време на сваляне.Погледни и дисковият кеш на torrent клиента - там, където са статистиките за download и upload би трябвало да има отчитане и на използването на твърдия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Август 7, 2011 Author Report Share Публикувано Август 7, 2011 Не виждам нищо нередно; опитай да изключиш антивирусната програма за две-три минути и виж дали отново ще се получи това насичане по време на сваляне.Проблема се появява рядко и ще трябва да почакам. Но при следващият удобен случай, ще спра защитата и тествам Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Август 7, 2011 Report Share Публикувано Август 7, 2011 Това се получава обикновенно когато е спрян торент клиента а в него са заредени много файлове, при стартирането резюмва(проверява ги и опитва да намери тракерите) задачите и се товари твърдия диск от многото запитвания до него! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Август 7, 2011 Report Share Публикувано Август 7, 2011 за да не отварям нова тема,ето го и моя проблем,който си мисля че ще е свързан със самата програма здравейте от няколко дни насам имам странен проблем,когато свалям филм от замуда или някакъв друг торент сайт,всичко върви добре - скорост ъплоуд и тн,но след като сваля филма,интернета всякаш забива,и се налага да дам енабле дисабле на ланкартата за да се оправи,иначе интернет страница,неможе да зареди изобщо,скайп показва че имам,но при опит да пише,исписва недоставени съобщения,единствено програмата Мирк,не прави мизерии,версия на уторент ми е 3.0 build 25460 32 бита (скорост на сваляне - 1,5мб характеристики на компа Операционна система Microsoft Windows XP ProfessionalПакет на обновление на ОС Service Pack 3Internet Explorer 8.0.6001.18702DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)Тип централен процесор Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)Дънна платка MSI 865GM3-S (MS-7037) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)Чипсет на дънната платка Intel Springdale-G i865GВидеокарта NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio DeviceДисково устройство ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA)Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NICСистемна памет 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Август 7, 2011 Author Report Share Публикувано Август 7, 2011 Това се получава обикновенно когато е спрян торент клиента а в него са заредени много файлове, при стартирането резюмва(проверява ги и опитва да намери тракерите) задачите и се товари твърдия диск от многото запитвания до него!Нищо не сийдвам. В момента, който сваля даден филм\игра, го трия от utorrent. Дори съм ограничил скоростта на сваляне и качване. Мисля, че ако махна отметките на ''изключи кеширането на windows при четене\записване от диска'', харда ще се товари по-малко, но пък тогава utorrent-a ще започне да гълта рам. Ако не се лъжа, преди време тези отметки не бяха маркирани по дефолт, а сега са. Явно така са ''решили'' проблема със заетата рам. Лошото е, че не съм запознат добре с качествата на другите торент клиенти и не знам кой да пробвам. Както и да е. Благодаря на всички за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Януари 4, 2012 Report Share Публикувано Януари 4, 2012 liver, сори че ти се бъркам в темата,но имам един въпрос относно този торент клиент(utorrent 3) , ще се радвам някой ако помогне.Гледам, че има етикети за нещата, които теглиш, може ли да се направи, така че за етикет Музика торента да се тегли в точно определена папка, която аз съм задал. Така да слагам само етикети на торентите, без да се налага да гледам точната директория. При флашГет имаше такава опция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bojoviki Публикувано Април 16, 2012 Report Share Публикувано Април 16, 2012 Здравейте,към liver-Успя ли да оправиш проблема,ако да как?Понеже мойто ходене по мъките е абсолютно същото.Не мога да открия решение.В няколко форуми съм писал,но без успех.Когато ми трябва компютъра спирам торент клиента и така боравя.За протокола,пробвах с два торент клиента все едно и също.Пусна ли програмата спича пц-то,спра ли я всичко тръгва по мед и масло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Април 23, 2012 Report Share Публикувано Април 23, 2012 Хора...споделете как сте го настроили тоз пустия u-torrent ? Щот вече ми писна, в момента в който го пусна и нета става досадно бавен. Ето какво съм настройвал: http://picbg.net/u/17084/29668/638542.png http://picbg.net/u/17084/29668/638543.png http://www.speedtest.net/result/1911569857.png А т'ва е някаква ориентировъчна скорост на нета ми, и ако има значение компа ми е дърт, та ако някой сподели неговите настройки с който няма проблем... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 23, 2012 Report Share Публикувано Април 23, 2012 Случайно да си пачвал tcpip.sys със специален инструмент или чрез BitComet? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Април 23, 2012 Report Share Публикувано Април 23, 2012 Не съм, сефте чувам за това нещо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 23, 2012 Report Share Публикувано Април 23, 2012 Отвори отново настройките на uTorrent, иди в секция Advanced, вдясно намери net.max_halfopen и кажи каква стойност има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Април 23, 2012 Report Share Публикувано Април 23, 2012 Осем (8) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост