Питащ Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Здравейте. Отвараям нова тема въпреки, че много прочетох в този и не само в този форум за защитата на е-поща и пароли, много и самият аз направих, но проблема си остава.От известно време неперекъснато ми хакват е-пощата, която е с АБВ акаунт. Направих си нов акаунт в Gmail и съм готов да изоставя АБВ, но няма да е така лесно защото акаунта го използвам от години и е известен на повечето с които контактувам. ОС-а ми е XP/SP-2. Използвам NOD-32/4, защитна стена, редовно сканиране за вируси /Не се откриват такива/, сменям паролата от време на време, не раздавам данни за пароли, както и за системата си насам и на там. Въпреки всичко хак след хак. Омръзна ми, не че имам нещо кой знае какво на PC-то или в е-кутията, но самия факт, че някой някъде ровичка или следи е доста изнервящ.Всичко запона със спам съобение от Руски сайт, който предлагаше шпионски услуги /може би грешка е,че отворих това писмо/. След ден два Стената изрева а след нея и NOD-а, че блокират външни атаки. След време получих отново писмо от същите тези Руснаци със същото предложение, но този път за да покажат колко сериозни са вече бяха изпратили въпросното писмо от моята е-поща до самият мен т.е хак. Последва смяна на парола, блокиране, сканиране за вируси с почти всичко познато / Вируси и шпиони не се откриват/. Не знам защо не записах името на този сайт т.е имам го като блокаж в АБВ но понеже списъка ми е дълъг то не мога да се сетя кой беше за да ви го покажа. Иначе бяха прикирили всичките си следи доста професионално. Вече Руснаците не се обаждат, но стават странни неща с моята е-поща.Както писах, моного прочетох и много пробвах.Моля дайте съвет или програма за защита, но нека бъде сигурна /проверена/ и лека за употраеба, както от ОС, така и от мен самия. Притеснявам се и за другите си пароли и акаунти. Но нека бъда ясен, нещо станах много мнителен така, че няма да изпробвам непроверени и несигурни неща нито пък ще дам някаква по поверителна информация за системата си.Може би наистина трябва да разкарам това АБВ въпреки неудобството което ще ми причини??? П.П. Хора внимавайте какво отваряте в пощите или социалните мрежи, внимавайте каво качвате на PC-тата си.Вслушвайте се в съветите на врялите и кипялите в казана на различните проблеми. Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 И така нека започнем първо можеш да си махнеш дата на раждане от всички сайтове или просто си преименувай дата в ABV второ от това писмо което са ти пратили имало ли е прикачени файлове които си изтеглил или примерно линк да са ти дали и ти да си влезнал в него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Преди всичко скенирай и с Dr.Web CureIT - Portable е! 1. Обърни на новата поща за ABV 2. От Настройки - Още настройки, в ляво - Основни настройки, в средата - Защитена връзка - използвай винаги защитена връзка - Запиши 3. От менюто в ляво - Защита от спам, в средата - Опции защита от спам - Стриктна; Списък с разрешени адреси да е празно, а Блокиране на адрес и домейни ако можеш сложи руския сайт/линк/домейн 4. От менюто в ляво - Профил, в средата опциите се влиза с парола (ABV-Паспорт) - Парола - сменяш я с някоя по-сложна, над 10 символа, със специални знаци, букви и цифри 5. Пак там в ABV-Паспорт, на Начало - Таен въпрос и отговор - подобно на паролата въвеждаш някакъв глупав въпрос и сложна парола, която няма нищо общо с въпроса. 6. Пак там в ABV-Паспорт, на Начало - Алтернативен адрес - когато паролата ти е забравена, ще ти я пратят на другия имейл-адрес, в това меню се въвежда поща от Gmail, ама не новата ти, а някаква друга само за по-добра защита на ABV-то. 7. Изход от ABV-Паспорт и пак от Настройки - Още настройки, в ляво - Друг имейл адрес - само твоя текущ имейл-адрес на abv да е изписан и да бъде основен 8. Кликаш най-долу, в ляво - Начало, в средата - История и виждаш влизанията от различни IP-та. Редовно проверявай от какви IP-та се влиза в акаунта ти.. Даваш Изход от пощата и почистваш със CCleaner Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 5, 2011 Author Report Share Публикувано Август 5, 2011 Както вече писах, на последък станах мнотго мнителен, още повее доста мои познати се опариха от проблеми свързани със сигурноста. Та в този ред на мисли нямам никъде реални регистраций още по - малко описани лични данни.А по вторя въпрос, винаги съм внимавал с прикачените файлове и непознати за мен самия такива файлове с неразбираеми разширения. т.е. нямаше прикачени файлове, просто беше любопитен e-mail, който не знам защо отворих и най - малко очаквах нещо да се случи. Не зная кое да защитавам, PC-то ли или е-пощата, но от към е-пощатата нещата са обречени.Забравих да пиша, че преди проди около седмица преинсталирах ОС Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Какъв браузър изплзваш? Сложи си Chromium, лично ти го препоръчвам за такива цели. Разбира се без разширения. Проблемът, откъм софтуер, би могъл да бъде стара, пиратска и необновявана версия на ОС + стар браузър (IE6). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Направи си поща която допуща POP3 и ползвай Outlook Express,The Bat,IncrediMail или подобна за получаване и пращане на писма.Доста по сигурно е отколкото паролите да са в браузъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 5, 2011 Author Report Share Публикувано Август 5, 2011 Дааа. Както е тръгнало май ще разкарам тази АБВ поща колкото и неудобства да ми причини това. Не ми се щеше да изоставям АБВ. Лошото е, че в последно време в АБВ върви много спам, много боклук. Използвам браузър Опера 11.50 ихубавото е че има вграден e-mail клиент позволяващ POP3 и IMAP4 достъп, а в комбинация с Gmail нещата ще се получат.Не зная дали това ще реши проблема ми. За в бъдеще ще внимавам повече, но параноята не е добър съветник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Още ли си със Service Pack 2 за Windows XP? Ако е така, то инсталирай SP 3. Груба грешка е да се стои без това обновление, също така операц. с-ма трябва редовно да се обновява с последните ъпдейти. Може да сканираш за шпионски софтуер с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free (и с двете последователно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост