BgMafia Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Здравейте другари Проблема значи ми е следния: Искам да преинсталирам един лаптоп с USB flash.Права си флашката с "WinSetupFromUSB" сичко точно тествам я дали работи на настолното ми PC и всичко е OK.Слагам я на лаптопа дето искам да го преинсталирам - марката на лаптопа е (Olidata).Влизам в BIOS и има само едно USB да избера няма други както е на настолния.Избирам го това е неиска да зареди флашката?Някакви съвети какво да правя.Има ли друг начин? Лаптопа няма CD и Флопи Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 И какво точно има за избиране в BIOS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Влизам в BIOS и има само едно USB да избера няма други както е на настолния.Избирам го това е неиска да зареди флашката?Не се изненадвай, щом не стартира. Много компютри са с ограничен BIOS и създават такива проблеми. В подобни случаи инсталирам PLoP Boot Manager и от него зареждам USB-то. http://www.plop.at/en/downloads.html Има ли друг начин? По принцип става и през мрежата, но там е дори по-сложно. Поради тази причина няма добри описания в нет-а и не се ползва много.Или външно CD, но това пък е прекалено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Август 3, 2011 Author Report Share Публикувано Август 3, 2011 И какво точно има за избиране в BIOS? Показва само CD-Floppy-Hard Disk и още едно - на всичките пробвах и нестава. Melmak ® братле можеш ли да ми обясниш как се работи с тази програма че нещо я пробвах...и немога да се оправя :'( Видях в нета някакви инструкции направих така както беше казано и ми изписва ТАЗИ ГРЕШКА Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 4, 2011 Report Share Публикувано Август 4, 2011 Melmak ® братле можеш ли да ми обясниш как се работи с тази програма че нещо я пробвах...и немога да се оправя :'( Има 10 различни начина да го пуснеш. Ако не си работил с Boot Loader ще ти се стори малко странно, обаче си струва да го проучиш. Видях в нета някакви инструкции направих така както беше казано и ми изписва ТАЗИ ГРЕШКАНякакви инструкции не е добре. На официалната страница и в readme на програмата има доста подробни инструкции и описания. Стига да не те затруднява много английския. Ще ти препоръчам две неща:- опиши какво имаш на този компютър, дали Windows, дали работи, дали имаш друга машина под ръка. Така ще мога да ти предложа по-смислено решение, вместо да описвам 10 различни начина.- при boot loader-ите обикновено не е добра идея да ги инсталираш. Те по-често се зареждат от други boot loader-и или от DOS.Да го метнеш на твърдия диск първо е неудобно и второ може да пречи после. От друга страна е лесно да ги заредиш през лоудърите на Windows или Linux, които вече ползваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Август 4, 2011 Author Report Share Публикувано Август 4, 2011 Значи гледах клип и това дето беше описано нестана. На лаптопа дето искам да го преинсталирам Windows-a си има работещо "XP".Имам също така и настолно PC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Изгледах целия клип. Принципно е правилно, обаче има някои подробности. Те могат да се окажат важни. Ще цитирам част от официалното опътване:Run from the Windows boot menu (2K, XP, VISTA and Win7) Download the file plpgenbtldr-0.8.zip and extract it. Create a directory like c:\plop. You can use any directory you want. Copy plpbt.bin and plpgenbtldr.exe to your c:\plop directory. As administrator/with administrator rights open a command shell. Hint VISTA/Win7: Use right click at the command shell menu entry and choose "Run as administrator" change to c:\plop with cd \plop Then run plpgenbtldr This program searches for the file plpbt.bin in the currrent directory. plpgenbtldr generates the file plpbtldr.bin. Adding to the boot menu. Windows 2K and XP is different to Windows VISTA and Windows 7 Windows 2K, XP add the line below to your c:\boot.ini c:\plop\plpbtldr.bin="Plop Boot Manager" Windows VISTA open notepad as administrator and create a file c:\boot.ini add those lines [boot loader] [operating systems] c:\plop\plpbtldr.bin="Plop Boot Manager" Thanks to tri_zet for this info Windows 7 Open the command prompt as administrator. Use bcdedit to create the boot menu entry. bcdedit /create /d "Plop Boot Manager" /application bootsector This prints a long number with { }. This long number is called "id". Replace the "id" with your number in the following commands. bcdedit /set {id} device partition=C: bcdedit /set {id} path \plop\plpbtldr.bin bcdedit /displayorder {id} /addlast Additional links: Forum entry, Gord's blog Now you should be able to start the Plop Boot Manager from your Windows boot menu. You can configure the file plpbt.bin with plpcfgbt.Problems/Errors plpbt.bin must not be fragmeted! Use Wincontig or contig to take care, that plpbt.bin is not fragmented. На клипа ми се стори, че има два пропуска. На записът в boot.ini кавичките не бяха затворени. Плюс това има двойна налконена черта, което също е разминаване. Авторът не се увери, че plpbt.bin не е фрагментиран.Провери иманата на файловете и пътя до тях в твоят случай. Ако отново има проблеми, кажи кой фази минаваш, къде ти дава грешки или къде нещата се разминават спрямо опътването. Също така се увери, че имаш timeout=30 в boot.ini . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Август 5, 2011 Author Report Share Публикувано Август 5, 2011 Здравей отново приятелче Имам 2 проблема:Немога да го намеря никаде това "boot.ini"Как да го фрегментирам това "plpbt.bin" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 5, 2011 Report Share Публикувано Август 5, 2011 Защо ти е да го намираш? Файлът е скрит. Но за твойте цели е напълно достатъчно да отвориш Notepad, даваш на диалога за отваряне на файл и пишеш c:\boot.ini . Редактираш и го съхраняваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост