Jump to content

проблем с захранване

Препоръчан пост

инсталирах SpeedFan и видях че волтовете на захранването не са нарет,показвамги на снимката.

Но незнам дали е на100 процента вярна информацията,затова примерих напреженията на захранването с мултицет,спорет мен не са фатални напреженията които измерих но все пак ще ви ги кажа за 12v. ги измерих 14v. za 5v. gi izmerih 6v. a za 3.3v. ги измерих 3.7v. Може ли да ми кажете на кое да вярвам на мултицета или на SpeedFan, и тези волтове които измерих с мултицета нормални ли са.Благодаря ви

post-22809-0-91725400-1312365170_thumb.jpg

Сподели другаде

:ohmy: Какви са му частите ???

Дънна платка, процесор, видео карта, HDD, ахранване. (марки, модели и тн.)

Колко волта има на зеленият кабел?

намира се на големия 20пинов куплунг

Сподели другаде

немога да измеря напрежението когато евклучено,смисъл като дам на късо зелената с някои от черните кабели като сложа някое телче по между им.Но когато се опитам да ги дам на късо с мултицета не тръгжа захранването но ми показва 6 волта но незнам дали го правя правилно.

Дъното ми е Gigabyte H55M-S2:Харда ми е 500GB SEAGATE, SATA2, 7200rpm, 16MB:захранването е ATX 460 вата:видеокартата е

ATi 4650, 1GB, Asus EAH4650/DI/1GD2, PCI-E, DDR2 ...

:процесора е Core i3 540 Dual Core (3.06GHz, 4MB L3, 733MHz GPU, LGA1156) BOX

Сподели другаде

Измери 5-те и 12-те волта от някой 4-пинов молекс (за IDE устройства), докато е включен компютъра. И кажи все пак какво точно е захранването (марка и модел).
Сподели другаде

Ако това са напреженията в idle не е лошо да направиш и проверка, когато системата е под товар. Иначе тези стойности са в норма. Що се отнася до софтуер vs мултиметър - изобщо не се коментира, софтуерът не е измервателен уред и е абсолютно несериозно да се разчита него като източник на информация в този случай. За такива цели се ползва само и единствено мултиметър.
Сподели другаде

Що се отнася до софтуер vs мултиметър - изобщо не се коментира, софтуерът не е измервателен уред и е абсолютно несериозно да се разчита него като източник на информация.....

Мисля че колегата беше ясен няма какво да се коментира повече.

Сподели другаде