Питащ Публикувано Август 2, 2011 Report Share Публикувано Август 2, 2011 Здравейте. Наложи се да отворя нова тема защото не открих във форума решение на моя проблем. Става въпрос за Опера 11.50, която инсталирах /Харесвам я повече от другите браузъри/ и общо взето ме изненада с два проблема:1. Доста често забива и доста бавно зарежда при влизане.2. Не мога да си обясня защо не може да отваря някои защитени сайтове или пък ги отваря но до някъде /Частино/?Преинсталирах, рових се в настройките, сертификатите, ама нищо не помага.Какво да направя? Не харесвам ИЕ или Гугъл Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 2, 2011 Report Share Публикувано Август 2, 2011 1. Изясни какво имаш предвид под "забива" (самозатваря се със съобщение за грешка; замръзва на страница и т.н. Може и снимка да дадеш за грешката, ако се извежда съобщение). Операционна система и версия?2. Примери за такива защитени сайтове, при които има проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Аз също имам проблем с 11.50. При продължително гледане на клипчета от YouTube, Opera crash-ва. Доста пъти пращах репорти, но не знам защо все още се бавят и не изкарват нова версия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 3, 2011 Author Report Share Публикувано Август 3, 2011 Привет. Та за Опера, мисля, че реших проблема с забиването, като ммахнах отметката за Проверка на браузър по подразбиране т.е вече не ми прави проблем, но все още зережда твърде бавно. Със XP/SP-2 prof. съм и в интерес на истината PC-то ми е старичка, но вярна машинка. Преинсталирах ОС преди около седмица. Та под забиване т.е след излизане и повторно влизане /понякога, но често/, Опера ми даваше съобщение "Няма връзка със сървъра" последвано от то тотално забиване на Опера, което се оправяше с рестарт на PC-то.Рапорти за грешки не съм изпращал, понеже не разчитам много на това.Под защитени сайтове, като пример nap.bg т.е при влизане пр. в е-услуги се отваря прозорец където се въвежда парола, но при ОК. не се появява следващия прозорец, нищо, просто нищо. При noi.bg няма проблем, въпреки, че сертификата е сходен. С други браузъри няма проблем, но както вече писах, влюбих се в Опера. Защо прави така? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 "Няма връзка със сървъра" - дали това няма нещо общо с някоя от по-новите функции - turbo, opera link ? Аз още не съм пробвал тази версия и може изобщо да не го направя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 , като пример nap.bg т.е при влизане пр. в е-услуги се отваря прозорец където се въвежда парола, но при ОК. не се появява следващия прозорец, нищо, просто нищо. Пробвай с това за nap.bg . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Едно въпросче и от мен. С Опера 11.5-провери за ново издание ми казва: Ползвате актуално издание,а в същото време гледам излязла опера 12. Сложих 12-ката и гледам седят си и двете 11.5 и 12.00 .Изтрих 11,5 и засега оставам с 12-ката. Самоче като я стартирам гледам горе в ляво където е червения бутон за менюто сега е сини в него пише Опера Некст. Взех да се притеснявам да не съм оплескал нещо.Да не би това да е някакво допълнение или плъгин...или си е просто Опреа 12 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 3, 2011 Author Report Share Публикувано Август 3, 2011 Нещо тая Опера започна да ме дразни. Тази която ползам на GSM-а е без грешка, но тази 11.50 нещо има трески за деляне. Че има проблем със сертификатите и протоколите за защита, има. Съвсем се обърках. Какво е SSL-3, TLS-1, TLS-1.1, TLS-1.2??? Иначе при мен всичко друго си работи без проблем.А за ъпгрейдите, то винаги когато съм ги правил все нещо се обърква и предпочитам да качвам директно конкретната версия Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Едно въпросче и от мен. С Опера 11.5-провери за ново издание ми казва: Ползвате актуално издание,а в същото време гледам излязла опера 12. Сложих 12-ката и гледам седят си и двете 11.5 и 12.00 .Изтрих 11,5 и засега оставам с 12-ката. Самоче като я стартирам гледам горе в ляво където е червения бутон за менюто сега е сини в него пише Опера Некст. Взех да се притеснявам да не съм оплескал нещо.Да не би това да е някакво допълнение или плъгин...или си е просто Опреа 12Opera 12 е все още в "development" стадии и няма финална версия. Нещо тая Опера започна да ме дразни. Тази която ползам на GSM-а е без грешка, но тази 11.50 нещо има трески за деляне. Че има проблем със сертификатите и протоколите за защита, има. Съвсем се обърках. Какво е SSL-3, TLS-1, TLS-1.1, TLS-1.2??? Иначе при мен всичко друго си работи без проблем.А за ъпгрейдите, то винаги когато съм ги правил все нещо се обърква и предпочитам да качвам директно конкретната версия Не схващам какви проблеми със сертификати има. От описанието ти ми звучи сякаш по-скоро сайтовете са написани некадърно, отколкото грешката да е в браузъра. Не съм имал и проблеми с бавно зареждане и забиви. И все пак опитвал ли си да включиш/изключиш Turbo функцията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 3, 2011 Author Report Share Публикувано Август 3, 2011 В по - горните мои публикаций съм описал конкретно моят проблем с Опера 11.50, а и мисля, че се справих с проблема със забиването като махнах отметката за Проверка на браузър по подразбиране т.е. за сега проблема забиване вече не ме тормози. Започвам вече да си мисля, че бавното зареждане /на самата Опера, не на страниците/ се дължи на моето поостаряло PC.Опера Турбо ако го включа се изключва автоматично - Мрежата не била бавна и нямало смисъл от Турбо. А там със сертификатите и сигурноста /моля, вижте първата публикация/, то този проблем не съществува при работа с друг браузър. Иначе принципно при мен всичко друго си работи дори повече от добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 3, 2011 Report Share Публикувано Август 3, 2011 Различните сайтове са различно оптимизирани за различни браузери - обикновено най-добре за IE и FireFox. В това отношение, Opera проявява по-малко толерантност към некадърно или проблемно написани сайтове. Тъй като няколко пъти спомена, би ли дал информация за старичката, но вярна машина, която ползваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Август 3, 2011 Author Report Share Публикувано Август 3, 2011 Процесор - Intel celeron 730 mhzRAM - SDRAM 500mbХард - 160gbГодинки - 10-на.Най общо това е. Съжалявам ако съм го написал неграмотно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 1, 2011 Report Share Публикувано Декември 1, 2011 Използвам Опера 11.50 Build 1074. При писане на нов отговор, когато копирам текст от "Обобщение на темата" и се опитам да го вмъкна някъде в текста (на новия отговор) чрез Ctrl+V, текста се поставя в самото начало на отговора. При използването на десен бутон/постави, си работи както трябва.При другите браузъри няма проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2011 Report Share Публикувано Декември 1, 2011 <p>И при мен се случва с Opera 11.52. Не винаги, а понякога, но не успявам да разбера точно кога. Не съм сигурен дали е проблем на браузъра или на форумната система. Където и да е проблемът, не бих разчитал да го оправят скоро, защото нито от Opera Software, нито от IPS са известни с отстраняването на проблеми бързо и ефективно в продуктите си. Поне по мое мнение.</p> Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост