denss Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Здравейте.В момента имам уиндоус 7 но искам да си инсталирам уиндоус XPно не ми позволява.Ето И Една Снимка : http://prikachi.com/images/607/3624607S.pngИ да , пробвах през bios но ми показва един син еркан ми пише че трабва да рестартирам и ако не стане да пробвам на ново до 3 пъти. Пробвах но нищо не става :((P.S Искам да инсталирам XP на D: партишъна. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 1. Ръководство за инсталация на Windows XP има тук.2. Предполагам, че системният дял в момента е C:. Ако е така, моля, не прави глупости от рода на инсталация на втора операционна система на различен дял от този, на който е била предходната. По време на инсталация на Windows XP просто изтрий системния дял и го създай наново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
denss Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Искам да запазя Уин. 7 , а уин ХP го искам за игри. + Не ми позволява да започна самата инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Не съм сигурен, че може да се получи dual-boot конфигурация, ако Windows XP се инсталира след Windows 7. Може и да греша. И все пак ти препоръчвам да не се занимаваш с две операционни системи и да останеш само с една. Какви игри играеш, че ти е нужна Windows XP? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
denss Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Cs само ,но и нета ми е по бърз с него и за това ,просто не съм доволен със уин 7 , а знам как се инстал. уин xp но не ми позволява :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 След като явно не си доволен въобще от Windows 7, защо ти е да го запазваш? Най-добре си избери една операционна система и остани с нея.Колкото до инсталацията, не става ясно точно на кой етап от зареждането от диска възниква проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
denss Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Имам прекалено много неща които искам да запазя , доволен съм горе долу.Но Предпочитам Уин. XpИмаш ли някаво предположение защо не ми позволява да инсталирам уин. Xp ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Защо не ти "позволява" да инсталираш Windows XP чрез boot от инсталационния диск или защо не ти позволява да инсталираш през менюто на диска (което е на снимката по-горе)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
denss Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Oт нито едно от твете не ми позволява Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 30, 2011 Report Share Публикувано Юли 30, 2011 Напълно нормално е да не ти позволява да инсталираш Windows XP, ако стартираш менюто под Windows 7. Все пак Windows 7 е по-нова от Windows XP. Не е ли логично?Колкото за невъзможността да стартираш инсталацията по време на boot процеса, ще кажеш ли кога точно ти показва син екран или да гадаем? Докато не опишеш поне малко подробно какво точно правиш, докъде стигаш и кога се прекъсва инсталацията, няма как да ти се помогне адекватно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Юли 30, 2011 Report Share Публикувано Юли 30, 2011 ...пробвай с виртуално РС (ако машината ти го поддържа ) "Режим на Windows XP Най-доброто от двете операционни системи: Новият режим на Windows XP позволява да изпълнявате по-стари бизнес програми на Windows XP директно на работния плот на Windows 7....." http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows7/products/features/windows-xp-mode...пише го на много места Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Юли 30, 2011 Report Share Публикувано Юли 30, 2011 Oт нито едно от твете не ми позволява Привет, Windows 7 автоматично си прави и заделя един дял от /100мб,Recover/-ако го виждате по време на инсталацията трябва да го изтриете за да може да се инсталира Windows XP.Както те посъветва Венци, първо се инсталира винага по-старата операционна система и след това по новата, ако желаете да ползвате две ОС. Поздрави и успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
denss Публикувано Август 7, 2011 Author Report Share Публикувано Август 7, 2011 ...пробвай с виртуално РС (ако машината ти го поддържа ) "Режим на Windows XP Най-доброто от двете операционни системи: Новият режим на Windows XP позволява да изпълнявате по-стари бизнес програми на Windows XP директно на работния плот на Windows 7....." http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows7/products/features/windows-xp-mode...пише го на много места Значи слагам диска,рестартирам давам му да буутва от CD or DVD зарежеда файловете на уиндоус хп и после излиза син екран на който пише че мове да си разваля компютъра .. и да рестартирам , и ако ми излезе пак същия екран 5 пъти да се откажа .. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 Здравей,изобщо не е трудно, нито странно да имаш и двете ОС. Вярно, от гледна точка на най-малкото съпротивление е по-добре с една, но изборът си е твой. Също така е възможно да инсталираш ОС в какъвто ред искаш. Въпрос на елементарна компютърна грамотност.Засега ще се спра на две точки, преди да давам повече съвети: - струва ми се че нямаш SATA драйвъри и затова XP ти забива със син екран.- добре е да споделиш точно как изглежда разположението и вида на дяловете на твърдия диск. В зависимост от това може да трябва да преинсталираш и двете ОС, както и да затриеш всичко по диска. Веднъж като си го направил, няма да имаш проблеми друг път с тия неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 8, 2011 Report Share Публикувано Август 8, 2011 Значи слагам диска,рестартирам давам му да буутва от CD or DVD зарежеда файловете на уиндоус хп и после излиза син екран на който пише че мове да си разваля компютъра .. и да рестартирам , и ако ми излезе пак същия екран 5 пъти да се откажа .. Привет, след като толкова желаете да ползвате две ОС трябва да инсталирате първо Windows XP като изтриете дяла на Windows-7 също и Recover дяла от 100MB който Windows7 си заделя. Създавате нови дялове на харда инсталирате Windows XP и след това инсталирате Windows7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост