naskogara Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Преди време ми се беше скапала притурката за календара в Windоws 7! С изключителната помощ от администратор Night Raven, с хиляди благодарности към него, се оправиха нещата.Сега обаче възникна проблем с ВСИЧКИ притурки ! Проблема е получи след деинсталиране на Kaspersky Internet Security 2012 след рестарт на компа притурките които ползвах се визуализираха по много старнен начин (виж прикачената снимка). Пробвах вече изпитания метод посочен ми от Night Raven в запитването ми за проблема с притурката Календар, но няма никакъв ефект !ПОМАГАЙТЕ ! Не ми се преинсталира наново Windоws , само преди месец го сложих и като цяло работи много добре ... но тия притурки се скапаха всичките и даже и нови като слагам пак така се визуализират!!! Пояснявам първата най отгоре е часовника, втората е All CPU metter, третата е на антивирусната AVAST ... и т.н. и която и да сложа притурка визуализацията е такава странна, все едно ги няма графичните им икони ? Не знам, озадачен съм много ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 ...бих те посъветвал да си правиш точка на възстановяване (примерно си я "кръстваш"- О.К.)...и изтриваш всички "точки... без последната".Аз така бях с "ХР-то",макар че в него имаше Windows XP Repare и на служебния компютър съм го пробвал и става но...с windows 7 "поправки" не съм ползвал ,а само точките за възстановяване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Изпробва ли .bat файла, който бях дал предния път? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskogara Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Изпробвах bat файла но не помогна с нищо, явно е по сериозен бъг в самия windows, някой файл се е изтрил явно при деинсталацията на Каспрерския (KIS 2012) от системните папки и дотам. Не ще никоя притурка , излизат ей такива петна и мацотии на всички , и нови да изтегля и инсталирам и пак така се визуализират. Пълна боза! Впрочем преди месец това беше и причината да преинсталирам компа и то пак така след деинсталация на Касперски версия 2011!!! Явно бърка някъде по папките дето не трябва при деинсталацията. Самата деинсталция направих от контролния панел на Widnows а не през програма, понеже предния път ползвах You Uninstaler и си помислих че от него е проблема. Сега си направих нормално деинсталиране ама пак стана бозата. Не са ми фатални ама ми са удобни за ползване календара и All CPU Metter за да си следя някой неща като работя с Фотошопа и Корела, ама майната им на притурките, другите неща си работят. Няма да казвам с къв Windows съм - сещай се дали е ... та може и това да му е проблема да е бъгав нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Касперски кракнат ли го ползваш?Ако искаш пробвай с ето тези и тези:Gadjets и това Gadjets 2. От тук можеш да си истеглиш програмка за триенето на Касперски Kaspersky Removal Tool Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskogara Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Касперски кракнат ли го ползваш?Ако искаш пробвай с ето тези и тези:Gadjets и това Gadjets 2. От тук можеш да си истеглиш програмка за триенето на Касперски Kaspersky Removal ToolКасперския го ползвах с триал периода 30 дни всеки месец . Не ми е проблема с намирането на притурки, имам много, инсталирам ги без проблем. Проблема е после когато ги задам да излязат на работния плот. Всички без изключение, независимо дали са стандартните или нови допълнителни се визуализират като някакви правоъгулници или всякви форми без да приличат на нищо, самата им визуализация на десктопа е нарушена. Само на притурките !!! Иначе всичко останало си е напълно нормално по екрана - иконите на програмите и всичко останало ,системния трей и т.н. си работят и се показват напълно нормално. А сега забелязах че и иконката до часовника за звука (говорителчето ) и то изчезнало някъде и не намерих от къде да го покажа пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Общо взето не намирам никакви други решения, освен тези, които споменах предния път. Опитай ги отново, като се увери, че всичко се стартира с администраторски права и че рестартираш след изпълнението им. Ако си напълно сигурен, че изпълняваш всичко както трябва, можеш да опиташ да спреш sidebar.exe процеса, да изтриеш файла settings.ini от папка C:\Program Files\Windows Sidebar и да стартираш sidebar.exe отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
terminator Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 На Тази страница може да изтеглиш инструмента на Майкрософт за фиксване на проблемите с притурките. Не е лошо и да я прочетеш Преди да правиш каквото и да е, задължително си направи точка за възстановяване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 и изключи UAC (ако желаеш, да не потвърждаваш неюо което така или иначе ще направиш )Хайде да се въздържаме от лоши съвети като този. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
terminator Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Хайде да се въздържаме от лоши съвети като този.Fixed Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Сърдечно грасиас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskogara Публикувано Юли 29, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Отказах се да се тормозя повече с тия притурки, честно казано ми намирисва на немарливо направен Windows7 и по точно на тия дет обичат да слагат разни добавки и актуализации. Имам и друг от миналата година който си работеше добре и не е правил никви гафове. Следващото преинасталиране ще е с него пак, а не с тая боза дето си дръпнах. Благодаря ви за помощта все пак. Между впрочем тоя bat файл като изпълни командните редове и не се самозатваря прозореца и увисва да седи и го затварям аз и рестартирам но няма ефект. А ти (Night_Raven)ми беше писал че за кратко се отваря прозорец и т.н. а той не се самозатваря! Нормално ли е това ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2011 Report Share Публикувано Юли 29, 2011 Забелязвам, че и в други сайтове/форуми има потребители, които имат такъв проблем след премахване на антивирусна на McAfee или Kaspersky. Така че може и да не е заради релийса. Не мога да кажа/знам със сигурност обаче.По принцип не е нормално да увисва въпросния прозорец, би трябвало да се самозатваря, след като приключи. На коя точно команда зависва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskogara Публикувано Юли 31, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 31, 2011 ето така остава - Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 31, 2011 Report Share Публикувано Юли 31, 2011 А папката Windows Sidebar точно в C:\Program Files ли се намира при теб или има да речем "(x86)" в пътя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост