Jump to content

Проблем с инсталиране на Windows 7

Препоръчан пост

Здравейте!Става въпрос за Compaq presario CQ61.Искам да отбележа че вече се е случвало да преинсталирам ОС на този лаптоп,така че това не ми е първият път.Та ето какво ми се случи т.е. как успях да го докарам до това положение в което е в момента:Лаптопа е на мой братовчед който се оплакваше че дял C постоянно се пълни и колкото и да го чисти пак почервенява.Аз го почистих като исках да преинсталирам уиндоуса,но пак нямаше достатъчно свободно пространство.Опитах се с помоща на една програма да направя този дял - логическо устройство,за да се опитам да го разширя като взема от Д.Това което постигнах е след рестартиране да ми се появи надпис че няма бутващо устройство.При поредният неуспешен опит да преинсталирам уиндоуса използвах опцията за форматиране,като неочаквах да форматира Ц_то без да ме предупреди че съм на път да извърша поредната си глупост.Забравих да спомена че не ми даде Ц_то като логическо устройство след опита ми да го направя такова.Та форматирах Ц_то и то се освободи от всякаква информация до последният байт.Когато пробвам да инсталирам уиндоус ми излиза съобщение че не е намерен системен дял и неможе да се създаде такъв (цитирам по памет).Направена е диагностика на хард диска и на RAM паметта,които явно са си наред,но излезе че има проблем със CD-DVD устройството,което явно чете когато му е кеф.Преди диагностиката пробвах да инсталирам всякакви драйвъри които намерих за windows 7,но инсталационната програма неразпозна нито един.Пробвах дори да копирам системната папка от друг компютър и я поставя в лаптопа,но без резултат.Направих си бутваща флашка със същият уиндоус с който работеше лаптопа,ето какво съобщение получих при опита ми да инсталирам от флашката: Windows не можа да събере информация за [OSimage],защото указаният файл с образ [install.wim] не съществува.

МОЛЯ ако някой може- да помогне. :help:

Сподели другаде

Общо взето си правил някакви доста странни опити, но когато искаш да оправиш нещо и не знаеш какво да правиш до какво ли не се стига, но и накрая зацапва положението :haha:

Иначе можеш да си направиш флашката bootable с Windows 7 много лесно с този инструмент - Windows 7 USB DVD Download Tool. След това я сложи и опитай да заредиш от нея и кажи резултат.

Сподели другаде

С тази програма като сложа 4 гигабайтовата флашка,ми казва че няма достатъчно свободно пространство,а като сложа 16ГБ на стъпка 4 за около 15 секунди ми показва на статус:форматиране и след това статус: We were unable to copy your files.Please check your USB devise and the selected ISO file and try again.
Сподели другаде

Според мен ще е най-добре да намериш един кадърен релийс на Windows, да го запишеш на диск, да стартираш от този диск, да изтриеш всички дялове и да пренацепиш твърдия диск наново. Ако има ценна информация на него, ще трябва да се използва някаква LiveOS, за да се направят копия на файловете на някакъв външен носител.
Сподели другаде

Проблемът е отстранен.Благодаря за това че ми обърнахте внимание и ми дадохте ценни съвети. :bravo: :peace: :thumbsup:

Да, радваме се заедно с теб за победата :) И все пак би ли споделил как го реши ако и на мен ми се случи нещо такова ? :)

Сподели другаде