Jump to content

Проблем с черен екран след забиване на комп

Препоръчан пост

Здравейте всички! Днес реших да взема назаем една видео карта nvidia geforce pcx 5900 от един приятел, за да си я сложа на компютъра, който е с вградена видео карта. Причината беше, че през последните дни като играя WoW, компютърът ми зацепваше и му се изтриваха видео драйвърите и се налагаше да ги слагам всеки път наново. Та, сложих видео картата заедно с драйвърите и след един час игра компютърът заби, само че този път не можах дори да го рестартирам. Трябваше да задържа копчето за включване, за да го изключа. При пускането обаче компютъра не ми изважда никаква картина ( имам предивд, че все едно не съм го пуснал ), диода за hard-а ми не свети, но вентилаторите вървят нормално и отново не мога да го спра по друг начин, освен да задържа копчето за пускане. Дъното ми е Gigabyte, OS: Windows XP SP3, не съм overclock-вал процесора ( Intel Core duo 2.0 Ghz), RAM: 2GB.

Моля помогнете :lookaround:

Сподели другаде

Здравей, от казаното разбирам, че с новата видео карта си подкарал компа няколко пъти и сега вече не иска да изважда картина ? По време на работа с новата видео карта да си замерил някакви температури, напрежения на компонентите ?

Също така, можеш да пробваш дали ако я махнеш, всичко ще е наред - в такъв случай ще си наясно, че картата е заминала.

Сподели другаде

По време на работа картата стана доста гореща ( не можех да си държа пръстите повече от една- две секунди). Пробвах и без нея да подкарам компютъра, но когато работи с нея, вентилаторът и си върти и няма никакъв проблем, или поне така ми изглежда. Също забелязах, че когато изкарам и вкарам след това кабела на монитора, изписва на монитора No video input, все едно не го зачита.

П.С. : Под никаква картина имам предвид, че още от натискането за копчето за включване, не виждам никаква картина ( дори и зареждането на Windows, както и началните менюта за Boot, Bios, нищичко :bored: ).

Сподели другаде

Тъй като си мисля, че не сте ме разбрали и затова не ми отговаряте, ще задам въпроса си по този начин. Бихте ли ми казали как реагира компютърът при пускане, ако няма видео карта или Hard disc?
Сподели другаде

Въпросната отделна карта работи ли нормално на компютъра на твоя познат? Знаеш ли как изглеждат подути/разтекли кондензатори? По видео картата и особено твоята дънна платка има ли такива?
Сподели другаде

Нямам богат опит но...на стария комп при неработеща видео карта(а и не само тя) - издаваше определени звуци (казват че е описано в книжката на дъното).

Ако работи видео картата -пък се съмняваш в хард диска....влизаш в биоса за да видиш дали е разпознат...дали е определен за буутване (макр и не като първи)...по някога иска дискета за RAID...ако си със SATA би ртябвало в това отношение да няма проблем.

Аз като се съмнявам в нещо - пробвам със стари (работрщи) устрийства,кабели...

Сподели другаде

Въпросната видео карта си работи нормално по принцип. Относно кондензаторите- не знам как изглеждат, нито пък ако са разтекли (ако може да ми обясниш ще е супер). :OK:

Относно предложението на novgradski- не мога да видя през bios-a нищо, защото не вади никаква картина, дори и на bios-a, то там е и проблема... в безизходица съм :bored:

Сподели другаде

Ето някои снимки, които намерих из Интернет:

На тази снимка вляво е наред, вдясно не е:

http://www.yggenyk.dk/wiki/images/Burned_Capacitor.jpg

http://freepressblog.org/files/2008/10/img_3998.jpg

http://ww2.justanswer.com/uploads/3guk/2010-02-28_154321_badCapSm.jpg

http://www.thenakedpc.com/dan/Bulging_Capacitors/close-up.jpg

Сподели другаде

Ами проверих и всичко си е наред, няма никакви течове и напуквания по кондензаторите. Искам да попитам нещо. Като сложих новата видео карта, вградената автоматично се изключи и компютъра започна да работи със новата. Възможно ли е ако новата видео карта се е прецакала, докато вградената е била изключена, сега да нямам нито вградено видео нито "премахваемо" и затова да не ми вади картина?
Сподели другаде

По принцип ако кутията на въпросния компютър има говорител и е свързан към дънната платка (т.е. може да писука), бих предложил да разкачиш всякакъв хардуер: флопи устройство, оптично устройство, твърд диск, видео карта, РАМ памет (да остане само процесора) и да провериш дали ще има някакви писукания при включване на компютъра. Ако няма, значи най-вероятно дънната платка просто си е заминала.
Сподели другаде