Jump to content

Помогнете за проблем с иконите

miazmatik

Препоръчан пост

Здравейте,имам не е проблем,но се чудя от какво е-значи иконите ми от време на време стават така както са снимката,става дума за иконите на десктопа и в една от папките ми където са шорткътите на игрите.Значи стават така и след около минута може и по- малко се оправят..Не е фатално, но си е дразнещо.Случва се основно при стартиране на лаптопа или да речем като съм отварял контрол панела и т.н

Windows XP SP3. Не съм инсталирал някакви теми за windows,ползвам си оргиналните само отвреме на време си слагам нов wallpaper,но дали това може да причини проблема?

Сподели другаде

И на мен ми се случва понякога - доколкото съм забелязал - когато затварям програма, която е стояла дълго време отворена...Предполагам че е свързано с обновяването на изображението на екрана...
Сподели другаде

Дяловете дефрагментирани ли са скоро? Да са прилагани някакви "оптимизации" с програми от рода на TuneUp, WinXP Manager и прочее? Windows да не е самоделка? Винаги ли се получава така или понякога се опресняват по-бързо?
Сподели другаде

Дефрагментиране -не, оптимизиращи програми също не,освен Wice Disk Cleaner от време на време и много рядко CCleaner. Windows е оргинален. Не се случва винаги, но по веднъж,дваж на ден-да и да някой път се опресняват по бързо,друг път по бавно...
Сподели другаде

Възможно е да е заради някой активен процес на някое приложение. Ще е от помощ ако направиш снимка на всичките активни процеси чрез Process Explorer (препоръчително) или Task Manager. Ще е потенциално полезно и ако дадеш дневник от Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Ако пък не ти се занимава (макар да е желателно), можеш да опиташ да стартираш .reg файла, който съм прикачил в архив.

iconcache.rar

Сподели другаде

А добър вариант ли е да пробвам първо файла и ако не се оправят нещата да изпълня другите препоръки?

Утре ще пиша сега не съм вкъщи,приятна вечер и благодаря.

Сподели другаде

По принцип този reg файл увеличава големината на кеша за икони. Големината му по подразбиране трябва да е достатъчен в повечето случаи. Аз например не съм имал такива проблеми, докато бях с Windows XP. Увеличаването на кеша може да елиминира проблема, но пък ако по принцип големината му по подразбиране трябва да е достатъчна в повечето случаи, то значи в твоя конкретен случай може би става въпрос за проблем, дължащ се на страничен процес, затова е добра идея да се направи леко проучване.

Ако reg файлът свърши работа, не е задължително да се задълбава повече, ако не ти се занимава.

P.S.: пропуснах да спомена да рестартираш, ако прилагаш reg файла.

Сподели другаде

Приложих reg.файла но реших да изпълня и другите препоръки. Прилагам снимки от процес експлорер и архив от ауторън.

http://prikachi.com/images/681/3586681O.jpg

http://prikachi.com/images/686/3586686g.jpg

http://www.skatafka.com/download.php?file=998d5357c7a018330fb6e211b3664cab

Надявам се да съм се справил,ако трябва ще направя отново файловете.

Проблема все още съществува след като приложих рег файла,затова давам тази информация,ако може да се направи още нещо,ако не може здраве да е.

Сподели другаде

За жалост не мога да кажа точно кой процес би могъл да причинава подобно поведение. Мога да предположа, че може да е заради не особено кадърната антивирусна на Trend Micro или Acronis True Image например. Или пък може би някоя от програмите на ASUS. За да се разбере дали е някоя от тях и ако да, коя, ще трябва да се възстанови оригиналната стойност за кеш на иконите и да се премахват продуктите един по един и да се тества.
Сподели другаде

Благодаря за помощта,но мисля че проблема се разреши от два дни го няма,след като увеличихме кеша на иконите с рег. файла,за сега няма нужда от повече,ако се влошат нещата ще се преинсталира. Всичко добро и до скоро:)
Сподели другаде