phoenix679 Публикувано Юли 17, 2011 Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Здравейте колеги.Имам проблем с външния хард диск.До сега всичко си работеше нормално,но от вчера ми прави чалъми.Като го свържа към лаптопа ми изписва това=>one of the usb devices attached to this computer has malfunctioned,and windows does not recognize.Марката на харда е Maxtor 500gb.Ако можете да ударите едно рамо,че имам доста снимки и клипове на малкия които не искам да загубя.Моля помогнете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 18, 2011 Report Share Публикувано Юли 18, 2011 При свързване на този хард диск към друг компютър/лаптоп има ли проблем? При свързване на други USB устройства/памети към въпросния компютър/лаптоп има ли проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
phoenix679 Публикувано Юли 18, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 18, 2011 При свързване на хард диска към 2 други лаптопа и 1 настолен компютър ми изписва същото съобщение.Със други USB устройства никога не съм имал проблеми на този лаптоп.За протокола:не съм инсталирал наскоро нито някакъв нов софтуер нито нови драйвери.Снощи си проверих лаптопа с MSE,Malwarebytes` Anty-Malware,Spybot Search & Destroy и ClamWin AV.Не ми показаха никакви вируси или шпиони. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Юли 18, 2011 Report Share Публикувано Юли 18, 2011 Диска само през USB ли се захранва?Ако е заминало трафчето за захранване или електрониката в кутията, извади го и го вържи директно към дъното с IDE/SATA кабела и кажи дали работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
phoenix679 Публикувано Юли 18, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 18, 2011 Колега androns въобще не разбрах за какво става въпрос.Не разбирам от компютри,камоли да отворя лаптопа и там да вадя размествам кабели.Външния хард диск си има собствено зарядно,като го включа към ел.мрежата лампичката светва и това започва да се върти.Като му включа USB кабела към лаптопа ми изписва това:one of the usb devices attached to this computer has malfunctioned,and windows does not recognize. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 18, 2011 Report Share Публикувано Юли 18, 2011 Ако системата не разпознава самото устройство - не знам дали има смисъл да се пробва с програма за възстановяване на данни... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
androns Публикувано Юли 18, 2011 Report Share Публикувано Юли 18, 2011 Колега androns въобще не разбрах за какво става въпрос.Не разбирам от компютри,камоли да отворя лаптопа и там да вадя размествам кабели.Външния хард диск си има собствено зарядно,като го включа към ел.мрежата лампичката светва и това започва да се върти.Като му включа USB кабела към лаптопа ми изписва това:one of the usb devices attached to this computer has malfunctioned,and windows does not recognize.Нали писа че си го закачал на настолен компютър.Извади диска от кутията ако можеш и го пробвай на настолен компютър, ако те е страх занеси го в сервиз да пробват, но кажи да не форматират диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 18, 2011 Report Share Публикувано Юли 18, 2011 Ако пък не можеш да отваряш кутии и не разбираш от компютри, другият вариант е да дадеш диска на някакъв компетентен и специализиран сервиз, защото ако на различни системи има един и същ проблем, значи най-вероятно има проблем/дефект в самия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SvetlyoMakaveli Публикувано Август 4, 2011 Report Share Публикувано Август 4, 2011 Разгледай хубаво входа на USB-то на самия лаптоп, може би са се изкривили ламаринките и се докосват една друга... имах подобен проблем, и компа даже не се включваше, още във самия БИОС ми казваше, че има някакъв проблем с USB-то... сега нямам вече такъв проблем, но и нямам USB входове на предния панел на компа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост