Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 16, 2011 Report Share Публикувано Юли 16, 2011 Въпросът ми е следния мога ли да запоя за вентилатора на захранването още един вентилатор който да извежда топлия въздух от кутията ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 16, 2011 Report Share Публикувано Юли 16, 2011 Да, ако са спазени следните условия:1. Поляритет - провери + и - на захранването и вентилатора;2. Мощност - общата консумация на всички устройства, включени в захранването, не трябва да надвишава неговия капацитет;3. Напрежение - номиналното напрежение на вентилатора трябва да е равно или по-голямо от това на линията към която ще го свързваш (стандартното компютърно захранване осигурява няколко линии с различно напрежение и мощност). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юли 16, 2011 Report Share Публикувано Юли 16, 2011 А защо просто не го включиш в дънната платка би трябвало да може ако не си ги заел всичките изводи за FAN? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 16, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 16, 2011 аз го включих в молекса с две клечки за зъби и засега работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 17, 2011 Report Share Публикувано Юли 17, 2011 И така става. Аз пък взех металните щифтове от един молекс-адаптор за вентилатор. Засега само ги вързах, понеже нямам поялник вкъщи - и после увих с изолирбанд, а също и частта от щифтовете, която стърчи при вкарване в молекса на захранването...Ако имаш някакво старо/изгоряло устройство с подходящ конектор - би могъл да направиш нещо подобно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 17, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Сега мисля да го направя с 2 скорости тъй като сам го свързал червена и черна което е на 5в а жълта и черна е 12в и са по големи оборотите и с помоща на 2 прекъсвача ще го изобретя :д Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 17, 2011 Report Share Публикувано Юли 17, 2011 ... с помоща на 2 прекъсвача ще го изобретя :д...и после - Баууууу! "И замириса на (море)" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 17, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2011 и после - Баууууу! "И замириса на (море)" еми то му е време на морето Но изобретението работи дори и да не ви се вярва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 17, 2011 Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Можеш ли да покажеш снимка ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 17, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Ами мързела е голямо нещо няма да кача снимка веднага ще обясня какво съм направил вързал съм един прекъсвач на червената преди вентилатора а преди прекъсвача на червената сам оголил жицата и вързах още една жица всичко след това с изолир и на тази жица която сам я вързал за червената има още един прекъсвач жицата е свързана с жълтата прекъсвача прекъсва тока от жълтата към червената а прекъсвача на червената е отворен и работи на 5в след това спирам прекъсвача на червената и пускам жълтата към червената и 12в надявам се да си ме разбрал ще кача снимки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Юли 17, 2011 Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Трябваше и още едно положение да сложиш..... например напълно да го изключваш вентилатора... ще е удачно за през зимата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kristian_Kostadinov Публикувано Юли 17, 2011 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2011 Трябваше и още едно положение да сложиш..... например напълно да го изключваш вентилатора... ще е удачно за през зимата Ами измислено е спирам подаването на ток и от двата прекъсвача Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Август 21, 2011 Report Share Публикувано Август 21, 2011 За да не пиша нова тема ще пиша тук .Преди време ми се повреди захранването и сега съм решил да му взема вентилаторът и да го сложа на видео картата , но искам да го свържа към новото захранване .Но има един малък проблем , вентилаторът е запоен за платката на захранването и като го отрежа не знам как да го свържа към 4 pin Molex .Вентилаторът е 80mm и е 12V-ов .Ако може да ми дадете някоя идея .Искам и друго да питам , мога ли да го свържа към изводът на видео картата (FX 5500) и ако да мога ли да я повредя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 23, 2011 Report Share Публикувано Август 23, 2011 Щом е 12 волтов, трябва да използваш онази дупка на молекса, която е на жълтия кабел. Колкото до това дали става да се свърже към извода на видео картата, не би трябвало да има проблем, защото ако не се лъжа там също се подават 12V. Дори и да се подават 5V, това няма да се отрази негативно, а просто вентилаторът няма да се върти на максимални обороти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Август 23, 2011 Report Share Публикувано Август 23, 2011 Щом е 12 волтов, трябва да използваш онази дупка на молекса, която е на жълтия кабел. Колкото до това дали става да се свърже към извода на видео картата, не би трябвало да има проблем, защото ако не се лъжа там също се подават 12V. Дори и да се подават 5V, това няма да се отрази негативно, а просто вентилаторът няма да се върти на максимални обороти.Добре , но от вентилаторът излизат две жички - черна и червена и двете ли жички трябва да се пъхнат в жълтата букса.А за видео картата , няма ли този 80мм вентилатор да харчи повече ток от малкото(оригиналното) вентилаторче и като го свържа да повреди/изгори видео картата или изводът .До изводът на оригиналното венилаторче пише , че се подават 12V . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост