Jump to content

трябват ли ми SATA драивери

Препоръчан пост

дъното ми е Gigabyte H55M-S2 и незнам дали ми трябват SATA драивери аз сум със уиндоус XP и в саита на гигабаит има сата драивери само за него това означава ли че за другите уиндоуси се инсталират автоматично също на дъното ми няма място за флопи драивера може ли да се инсталира по друг начин и ако ми трябват и не ги инсталирам какво се получава заштото червената ми лампичка на компютара свети доста често това може ли да е заради драивера.Благодаря ви предварително
Сподели другаде

Зависи какъв твърд диск използваш.Ако си със SATA диск при инсталация на ОС ще ги поиска, без тях няма да може да се инсталира Windows.Може да ги актуализираш от диспечера на устройствата, ако инсталираните са стари.

Лампичката свети често ако ползваш торент клиент.

ПП: Дъното няма IDE и Flopy конектори, което значи че диска е SATA и са сложени драйвъри при инсталацията.

Сподели другаде

и как мога да проверя дали използвам торент клиент също така не мога да си влизам в регистрацията на някои саитове иска да включа бисквитки а незнам как.уиндоуса се инсталира без искане на сата драивери а харда ми е с интерфеис сата това означавали че не ми трябжат драивери неразбрах в коя инсталация са сложени в драиверите на дъното ли благодаряти за помошта
Сподели другаде

Ако не знаеш дали използваш торент клиент - значи не използваш. :) Не се заблуждавай - въпросната "лампичка" присветва винаги когато харда извършва някаква операция. Ако си инсталирал вече и не забелязваш някакъв конкретен проблем - няма нужда да се занимаваш с драйвъри. Не съм сигурен, но мисля че диска ти макар физически да е САТА, работи в т.нар. режим на съвместимост - като IDE. Не е проблем - така или иначе скоростта на механичните дискове не е достатъчна за да запълни капацитета на САТА-интерфейса. Подобно - ако нямаш флопи - не ти трябва драйвър. По принцип нужните драйвъри ги има на диска към дъното и съответните компоненти.

Относно бисквитките - какъв браузър използваш? Разгледай настройките. Аз съм с Опера и съм задал да приема бисквитки "само от посещавания сайт"...

Сподели другаде