Jump to content

Въпрос относно Malwarebytes' Anti-Malware

Препоръчан пост

Здравейте,имам един въпрос относно програмата "Malwarebytes' Anti-Malware". Направо на въпроса.Инсталирам програмата,сканирам с нея и тя открива 8 заразени обекта.Давам "премахни" и тя ги слага под карантина май,или ги трие не знам точно. След като съм направил тази процедура,ако деинсталирам Malwarebytes' Anti-Malware какво става със заразените обекти ?Ако програмата ги е изтрила,добре.Но ако ги е поставила под карантина какво става с тях-Дали си остават в компютъра след деинсталирането на програмата или не?
Сподели другаде

То е близко до акъла,преди да деинсталираш ще ги изтриеш от карантината и този въпрос става излишен,капиш.

До твоя акъл може да е близко,но до моя е доста далеч.Ако знаех нямаше да питам,Омбре

Сподели другаде

Като стартираш програмата, има таб Карантина - там имаш опции за изтриване на съдържанието й.

Самата папка "Quarantine" можеш да намериш, като напишеш в "Run" %appdata%. След това намираш папкта на Malwarebytes' Anti-Malware, в която се намират и дневниците от сканирането.

Сподели другаде

Като стартираш програмата, има таб Карантина - там имаш опции за изтриване на съдържанието й.

Самата папка "Quarantine" можеш да намериш, като напишеш в "Run" %appdata%. След това намираш папкта на Malwarebytes' Anti-Malware, в която се намират и дневниците от сканирането.

Благодаря :thumbsup:

Сподели другаде

....Но ако ги е поставила под карантина какво става с тях-Дали си остават в компютъра след деинсталирането на програмата или не?

И да останат и да ги махнеш предварително, няма да ти заразят компютъра.

За по-чиста деинсталация ползвай техния инструмент - mbam-clean

Сподели другаде

И да останат и да ги махнеш предварително, няма да ти заразят компютъра.

За по-чиста деинсталация ползвай техния инструмент - mbam-clean

Тази програмка самостоятелно ли си работи-в смисъл без Malwarebytes.И каква и е функцията-след като съм деинсталирал някоя програма и тя чисти остатъците,така ли? Неможах да я инсталирам-като кликна бърху ЕХЕто ми иска рестарт.А след рестарта...нищо. И пак отначало-пак рестарт,пак нищо и така.

Сподели другаде

Тази програмка самостоятелно ли си работи-в смисъл без Malwarebytes.И каква и е функцията-след като съм деинсталирал някоя програма и тя чисти остатъците,така ли? Неможах да я инсталирам-като кликна бърху ЕХЕто ми иска рестарт.А след рестарта...нищо. И пак отначало-пак рестарт,пак нищо и така.

Тази програма е за деинсталиране на Malwarebytes Anti-malware (MBAM) и е от официалната им страница, като може да се използва както за деинсталиране на MBAM ако е невъзможно от Add or Remove Programs, така и за 100% чиста деинсталация, при наличие на програмата и/или остатъци от нея. Т.е. това е официалният деинсталатор на Malwarebytes Anti-malware

Официалната страница на MBAM е тази - http://www.malwarebytes.org/

Деинсталатора е със същия линк, само добавяш към него mbam-clean.exe и се получава

http://www.malwarebytes.org/mbam-clean.exe

Добре е, да се премахва анти-шпионски и анти-вирусен софтуер с деинсталатора на дадената компания, която произвежда съответната програма за сигурност, защото те знаят най-добре как да си я премахнат, възможно най-чисто.

Сподели другаде

В какъв смисъм нищо не става? Не успява да деинсталира Malwarebyte's ли?

Това пособие деинсталира САМО malwarebyte's. Не е универсален деинсталатор за други програми.

Сподели другаде

В какъв смисъм нищо не става? Не успява да деинсталира Malwarebyte's ли?

Това пособие деинсталира САМО malwarebyte's. Не е универсален деинсталатор за други програми.

Ами това не го знаех.Първо деинсталирах Malwarebyte's а после мъчих да стартирам ЕХЕто.Поиска рестарт-рестартирах и нищо.Пак кликнах на ЕХЕто,пак поиска рестарт ....и така. Накрая го зарязах. Благодаря ти,вече ще знам,че е само за деинстал на Malwarebyte's

Сподели другаде

Ами това не го знаех.Първо деинсталирах Malwarebyte's а после мъчих да стартирам ЕХЕто.Поиска рестарт-рестартирах и нищо.Пак кликнах на ЕХЕто,пак поиска рестарт ....и така. Накрая го зарязах. Благодаря ти,вече ще знам,че е само за деинстал на Malwarebyte's

2-пъти ти написах, че е за деинсталация на Malwarebytes, а ти цитираш обясненията на някой друг?

Вие в този форум сте уникални! :crosseyes1:

Сподели другаде

2-пъти ти написах, че е за деинсталация на Malwarebytes, а ти цитираш обясненията на някой друг?

Вие в този форум сте уникални! :crosseyes1:

Чудо голямо,че не съм цитирал точно теб,а пича след теб.Спокойно няма да останеш без овации-Благодаря ти.Ти ми помогна най-много. А за това,че сме уникални тука мисля,че точно затова е този форум-умници като вас,да помагат на тъпаци като мен.

Сподели другаде