Jump to content

Син екран и рестартиране, пиукане при стартиране

GEGEE

Препоръчан пост

Здравейте съфорумници,

Това е първият ми пост във форума и се надявам да ми помогнете. Така, да започна с по-досадният проблем. Отвреме - навреме компютъра ми се рестартира, като или показва син екран и няколко вида различни грешки(win32.sys и подобни системни файлове), или екрана става размазан и компютъра се/не се рестартира, или при пускането му, още при зареждането на Windows зацепва и се рестартира. На windows 7 Ultimate съм и този проблем се получи преди доста време, но вече става досаден. Ако съм в игра ги няма тези проблеми, но ако не съм - пак се появяват. Вторият проблем е, че при включването на компютъра(след като е бил изключен преди повече от 10 минути) той започва да пиука и през 2 секунди да прави "пиуууууууууу-пиууууууууу". Ако изчакам около 10-15 минути спира пиукането, чакам 5 минути, рестартирам го и започва да се включва. Надявам се да ми помогнете. Ако искате повече информация, просто пишете.

//А да, и ако някой може да ми помогне да си "активирам" windows-а. Търсих из интернет, но всички ключове не работят. Става въпрос за

"Windows 7

Компилация 7601

Това копие на Windows не е оригинално"

В началото го нямаше, но в последствие се показа. Не ми позволява да сменям декстоп снимката и т.н.

Сподели другаде

Прилича ми на проблем с вентилатор - при включване на "студен" компютър вентилатора не развърта; оттук и звуковите сигнали.

Относно "сините" екрани - може да са доста неща; кажи нещо за стойностите на температурите и напреженията в системата.

За останалото - не е тук мястото, запознай се по-подробно с Правилата на форума.

Сподели другаде

Има голяма вероятност захранването да ти прави проблеми. По-точно вентилатора на захранването, не върти изобщо или много бавно и не може да охлажда достатъчно. Като загрее започват проблемите.
Сподели другаде

Температури:
     Дънна платка                                      40 °C  (104 °F)
     Процесор                                          41 °C  (106 °F)
     1. CPU / 1. ядро                                  35 °C  (95 °F)
     1. CPU / 2. ядро                                  35 °C  (95 °F)
     GPU Diode (DispIO)                                51 °C  (124 °F)
     GPU Diode (MemIO)                                 56 °C  (133 °F)
     GPU Diode (Shader)                                55 °C  (131 °F)

На скоровключен компютър(т.е, че до сега е бил спрян и сега го пуснах). Да, извинявам се, моя грешка. Не бях прочел правилата, понеже този проблема нарастна и започна да е много досаден, дори вчера докато пишех ми се рестартира, а аз се ядосах, защото бях написал много и затова чак днес пиша. Иначе ето няколко снимки, които са свързани пак с проблема.

http://img18.imageshack.us/img18/3686/image0513.jpg - снимка от доста време. Такъв вид грешки дава.

http://img200.imageshack.us/img200/4265/0515d.jpg - тук избирам Start Windows Normally.

http://img840.imageshack.us/img840/2485/0514r.jpg - като избера Launch Startup Repair

http://img714.imageshack.us/img714/1373/0516j.jpg - понякога като зарежда, стига до половината и крашва.

//Нарочно не съм ги сложил в bbcode, защото ще стане много голямо мнение.

Сподели другаде

Тези температури нещо не са логични - на дъното 40 *С, на ядрото на процесора - 35 *С... Провери охлаждането на процесора, виж дали има паста и дали не е изсъхнала.

За видеокартата 50 *С ми се виждат много, но ако в кутията е 40 *С е възможно.

Сподели другаде

По-късно ще проверя и ще пиша пак, но имам чувството, че са два проблема, единият е както вие казвате във вентилатора, а другият е може би във видеокартата, защото отвреме - навреме зацепва картината(т.е. примерно оставям компютъра включен м/у 10-11 часа, връщам се в 11 и гледам, че е зацепил и не мога да движа мишката, а часът е примерно 10:20.) или картината изчезва, показват се някакви размазани цветове.
Сподели другаде

Надписът "Windows 7 Компилация 7601 Това копие на Windows не е оригинално" се дължи на ъпдейт KB971033 с него се проверява дали случайно не си инсталирал нелегален Windows.

Ако не си си купил лицензен номер имаш следните варианти:

1. http://geekmontage.com/how-to-uninstall-windows-7-activation-update-kb971033/

2. По лесният е да си изтеглиш програмата Remove WAT.

Сподели другаде

Много благодаря! Ужасно ти благодаря! А по-късно ще направя това, което каза г-н гл. модератор, понеже сега имам работа. :) Надявам се и останалите проблеми да се решат!
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Извинявам се, че не писах веднага, но не бях вкъщи и затова. Та, проблема вече става по-досаден. Вместо да дава грешките от сините екрани(изчезнаха), вече се размазва картината и се рестартира. Също така, САМО ако съм в игра има надежда да запазя компютъра включен за повече от 20 минути. Иначе се рестартира постоянно. Лошото е, че проблема май е от видео картата, защото самата картина се размазва(ще се опитам да я снимам). Ставата размазани редове с различни цветове за 2-3 секунди последвано от рестарт. Та този проблем е доста ... досаден.

Ето повече информация за копмютъра:

Windows 7 Ultimate(Service Pack 1), 32 Бита

CPU - AMD AthlonII X2 240, Processor 2.80 GHz

RAM - 2,00 GB

Сподели другаде