Jump to content

Забавяне при отваряне на програми

amat

Препоръчан пост

• Отговори 52
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Сканирането на Avast с aswMBR.exe на два пъти доведе до син екран и рестарт на различни места. Втория път следях къде ще се случи и след рестарта му дадох само тази зона - нямаше проблем?!

Поздрави

Радвам се, че си се оправил. Аз обаче поддържам директна връзка с автора на инструмента (aswMBR) и ще те помоля за дъмп файловете за да му ги пратя.

Кажи ми моля те с коя версия се получиха проблемите и ако можеш архивирай и прикачи последните няколко *.dmp файлове от папката C:\Windows\minidump.

Благодаря !

Поздрави ! :)

Сподели другаде

Проверих, но нямам такива файлове. Изключена е опцията за създаване на такива файлове. Ако е важно да я включа ли(small dump?) и да тествам отново преди да инсталирам Comodo?

B-boy/StyLe/, с най - новата aswMBR 0.9.7.675 .

Сподели другаде

Проверих, но нямам такива файлове. Изключена е опцията за създаване на такива файлове. Ако е важно да я включа ли(small dump?) и да тествам отново преди да инсталирам Comodo?

B-boy/StyLe/, с най - новата aswMBR 0.9.7.675 .

Ако ти се занимава може....само че включи опцията да създава kernel memory dump.

И не, това не е най-новата версия това. Аз мисля, че този проблем го докладвах и бе поправен в новата 0.9.7.705 (забиваше заради aswmbr.sys драйвъра)

http://img26.imageshack.us/img26/5251/image000q.png

Направо тествай с новата...ако там няма проблеми ок. :)

Мерси !

Сподели другаде

Ако ти се занимава може....само че включи опцията да създава kernel memory dump.

И не, това не е най-новата версия това. Аз мисля, че този проблем го докладвах и бе поправен в новата 0.9.7.705 (забиваше заради aswmbr.sys драйвъра)

.............................................

Направо тествай с новата...ако там няма проблеми ок. :)

B-boy/StyLe/, опитах с aswMBR 0.9.7.705 - нямаше син екран, но Windows замръзна:

- първия път - C:\Windows\ServicePackFiles\i386\mshtml.dll

- втория - C:\Windows\WinSxS\x86_Microsoft.vc90.MFC_1fc8b3b9a1e18eb_9.0.30729.1-???

Тази WinSxS беше втория син екран с предишната версия и нормално проверена при custom scan.

Теста направих с неактивен Avira Guard.Поздрави.Започвам инсталиране на Comodo и компания.

post-8700-0-72620200-1310466237_thumb.png

Сподели другаде

B-boy/StyLe/, опитах с aswMBR 0.9.7.705 - нямаше син екран, но Windows замръзна:

- първия път - C:\Windows\ServicePackFiles\i386\mshtml.dll

- втория - C:\Windows\WinSxS\x86_Microsoft.vc90.MFC_1fc8b3b9a1e18eb_9.0.30729.1-???

Тази WinSxS беше втория син екран с предишната версия и нормално проверена при custom scan.

Теста направих с неактивен Avira Guard.Поздрави.Започвам инсталиране на Comodo и компания.

Здравей,

Автора вече издаде версия 707...опитайте с нея.

Обаче той ме помоли за дъмп файлове. Вижте дали са се създали някакви в папката C:\Windows\Minidump.

Ако няма там, стартирайте файла C:\WINDOWS\System32\drwatson.exe и копирайте грешките свързани с aswMBR (ако има такива разбира се).

Поздрави !

Сподели другаде

Не се генерираха dump fail-ове, doctor watson е забранен и в Event viewer-а няма нищо.

Тогава едва ли ще мога да помогна за решаването на този проблем в бъдещите релийзи на инструмента.

Ако евентуални занапред се появи някой лог файл, можете да го прикачите (или просто игнорирайте инструмента за вашата система - или поне изключвайте опцията на aswMBR да сканира с avast! - все пак инструмента е главно насочен за проверка за MBR рууткити и при това не е за ежедневени проверки).

Поздрави ! :)

Сподели другаде