Jump to content

Проблем с изтриванен на файлове от външен хард

Препоръчан пост

Мога ли да форматирам само проблемната папка или трябва целия хард?

Тъй като няма как да си прехвърля другаде около 350гб информация, мога ли да разделя на 2 дяла - непроблемен и проблемен и отгава да форматирам последния?

Колко е целият диск?

Сподели другаде

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

По принцип е 500гб, но ми изписва всичко 465гб, свободни 3гб.

Нещо според мен си го препълнил. На вътрешния хард на компа нямаш ли свободно място да прехвърлиш информация колкото е възможно.С тази програма може да пробваш да възстановиш йероглифните папки и ако се възстановят им сложи имена на латиница и след това ги изтрий.

Сподели другаде

Нещо според мен си го препълнил. На вътрешния хард на компа нямаш ли свободно място да прехвърлиш информация колкото е възможно.С тази програма може да пробваш да възстановиш йероглифните папки и ако се възстановят им сложи имена на латиница и след това ги изтрий.

Да това беше причината да разчистя излишното. На компа имам малък хард и там няма място. Мислех си за вариант качване на някой сървър в интернет, но не се досещам къде позволяват толкова пространство.

Сподели другаде

Да това беше причината да разчистя излишното. На компа имам малък хард и там няма място. Мислех си за вариант качване на някой сървър в интернет, но не се досещам къде позволяват толкова пространство.

В Диск мениджмънт мястото заето ли ти го дава или свободно ? Става дума за папките с йероглифите.

Сподели другаде

В Диск мениджмънт мястото заето ли ти го дава или свободно ? Става дума за папките с йероглифите.

Като се опитам да вляза в диск мениджъра ми изписва грешка "the service database is locked"

Сподели другаде

Хайде, преди да прибягваме до методи, които биха били равносилни на ядрена бомба за информацията на твърдия диск, да опитаме нещо друго.

yordanp, инсталирай HD Tune и я стартирай. Иди на подпрозорец Health, кликни горе бутона с дискетката и запази снимката. След това иди на подпрозорец Error Scan, кликни бутон Start, изчакай да приключи сканирането и накрая отново запази снимка. Прикачи въпросните две снимки към следващия си коментар.

Сподели другаде

Усложнихте много всичко.

Нека опита IObit Unloker...с опцията преименувай и изтрий.

Иначе отива на формат и загуба на информацията при условие,че няма къде да я премести.

Сподели другаде

Не изглежда особено добре. Можеш да опиташ поправка на тези сектори. Изтегли SeaTools и я инсталирай. Ще ти е нужна и Microsoft .NET Framework версия 2.0 или по-висока. Стартирай SeaTools, избери въпросния твърд диск от списъка, кликни меню Basic Tests и избери Long Generic. В появилия се прозорец опцията None ще е избрана. Ако продължиш така, програмата няма да се опита да поправи откритите повредени сектори. Поправката общо взето би унищожила данните, така че ако имаш някаква много ценна информация, която не се чете, ще трябва да се обърнеш към специализирана фирма за възстановяване на данни. Ако нямаш ценна информация и искаш да опиташ поправка, избери All и натисни F8 на клавиатурата. Long Generic тестът може да отнеме часове, така че го пусни, когато имаш време и няма да ти трябва достъп до диска. Да речем преди лягане.

Ако поправката е успешна, всичко трябва да е вече наред. Ако обаче тестът се провали (FAIL), значи ще трябва да се замислиш за нов външен твърд диск, защото този може да е започнал да сдава багажа. За да определиш колко спешно е това, можеш да пуснеш Short Drive Self Test от меню Basic Tests. Ако и той се провали, значи положението не е никак добро. Ако поне той е успешен, значи не е чак толкова фатално, но все пак е редно да имаш едно на ум.

Сподели другаде

• 10 months later...

След година продължавам темата за посочения хард.

Направих посочените инструкции от Night_Raven.

При първоначалното сканиране с None намери 236 грешки, след което завърши със Long Generetic FAIL.

Стартирах Short Drive Self Test, но ми показа Test unavailable, след което пробвах да поправя секторите (All F8), резултатът отново беше Long Generetic – FAIL.

Мога ли да направя нещо за да остане изпозваем диска поне част от него?

Има ли начин да отцепя повредените сектори в отделен дял и съответно да останат само здравите?

Сподели другаде