Jump to content

Препоръчан пост

При опит за стартиране на MeGUI, ми изписва следната грешка:

post-485-0-49233000-1309242532_thumb.jpg

Версиите които пробвам да стартирам са следните:

MeGUI_0.3.5_x86_WithoutInstaller_OfflinePackage

MeGUI_0.3.5_x86_WithoutInstaller_OnlinePackage

MeGUI_1911_x86_WithoutInstaller

Имам инсталирана NET framework 4. Преди време съм работил без проблем с MeGUI_1911_x86_WithoutInstaller при инсталирана NET framework 3,5. Тук прочетох, че препоръчана версия е NET framework 2.

Възможно ли е, проблема да е в NET framework 4?

Windows XP, SP3.

Сподели другаде

Проблемът е, че нямаш Microsoft .NET Framework 2.0. Т.е. трябва да инсталираш .NET Framework 2.0, 3.0 или 3.5. Версия 3.0 съдържа в себе си и 2.0, а 3.5 съдържа в себе си 2.0 и 3.0. Т.е. версия 3.5 е най-пълната. Версия 4.0 е така да се каже "ново поколение" и е отделна и самостоятелна и не съдържа по-старите версии.
Сподели другаде

Ама че го измислят от Майкрософт.... :bigdeal:

Да те попитам. Преди време се "минах" с големия пакет на версия 3.5. Казвам "минах", защото реално програмата която се нуждаеше от NET framework и й беше достатъчна версия 2.0. Така и не се наложи да инсталирам програма, нуждаеща се от 3.5.

Има ли нужда от 3.5, или ми е достатъчна версия 2.0? Т.е. повечето програми които се нуждаят от NET framework, дали ще им е достатъчна версия 2.0 или заради някоя ще е нужно да слагам 3.5? Сещаш ли се коя програма (от по известните) иска 3.5 (не е казано, че ще ми се наложи да я използвам, но все пак)?

Има ли някъде списък, коя програма от каква версия се нуждае?

Сподели другаде

Има ли нужда от 3.5, или ми е достатъчна версия 2.0?

Ако дадената програма изисква версия 2.0, няма нужда от по-висока. Ако ползваш само програми, които изискват версия 2.0, няма нужда да инсталираш 3.0 и/или 3.5.

Т.е. повечето програми които се нуждаят от NET framework, дали ще им е достатъчна версия 2.0 или заради някоя ще е нужно да слагам 3.5?

Зависи от програмите, които използваш. Някои изискват 2.0, други 3.0, трети 3.5. Ако ти се наложи да използваш програма, изискваща 3.0 или 3.5, а имаш само 2.0, ще трябва да надградиш.

Сещаш ли се коя програма (от по известните) иска 3.5 (не е казано, че ще ми се наложи да я използвам, но все пак)?

Сещам се, че съм мяркал такива, но не се сещам имена.

Има ли някъде списък, коя програма от каква версия се нуждае?

Не знам такъв списък.

Сподели другаде