Jump to content

Winn 7 x64 ultimate размер

skeptik

Препоръчан пост

Да попитам колко е нормалната големи в ГБ , защото си мисля ,че windows-a ми периодично нараства ?В момент е 21гб като имам някаква папка "winsxs" ,която е 11 гб . Имам малко над 20 гб свободни в Local Disk C и се надявам да са му достатъчни за нормална работа .
Сподели другаде

Привет,

Минималната големина на Windows 7 е 16 GB за 32-битова версия и 20 GB за 64-битова версия. Това важи за чиста инсталация и евентуално последния Service pack. Препоръчителния обем на дела на твърдия диск, което ще бъде инсталиран Windows 7 е между 40 и 50 GB, но има доста начини да се избегне запълването му. Най-удачния е създаването на втори дял, в който да се съхраняват всички документи, снимки, видеоклипове и др. (в Windows 7 има възможност да преместване на папките Pictures, Documents, Videos). Също така всички програми, които се интсталират могат да бъдат поставени на друг дял.

По отношение на папка WinSxS - това е системна папка, в която се съхраняват резервни копия на инсталирани програми, така че с времето е логично да става по-голяма. Тази папка може да надмине 10 гигабайта при продължителна работа със системата, особено при инсталиране на много програми, но НЕ е препоръчително да се изтриват части от нея или цялата, защото това може да наруши работата на компютъра.

Сподели другаде

Хибернацията е изключена, както е описано тук http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html . Вторият вариант. Мисля, че от това се освобождават 2 гб дисково пространство. А за рам паметта - с 2 гб съм. :)
Сподели другаде