Jump to content

Проблем при запускане на компютър

Mindstorm

Препоръчан пост

Здравейте,

Ще Ви бъда благодарен , ако споделите начин за решаване на по-долуописаният проблем .

При запускането и на двата стационарни компютъра се появи идентично съобщение за липсващо exe.

,а именно:

lsass.exe -System error

Error Status:0xc0000008

OS Windows XP PRO

Единственото общо е ,че и двата ккомпютъра са включени на един разклонител.

Мнения за преинсталации,като НАЙ-ЛЕКА форма за решаването на проблема , моля да ми бъдат спестени.

Благодаря на отзовалите се.

Сподели другаде

Въпросните компютри в мрежа ли са? С какви защитни програми са? Сканирано ли е за зловреден софтуер? Ако да, с какви програми? Кога се появи проблемът? Опитана ли е поправка от инсталационния диск на Windows?
Сподели другаде

Благодаря на отзовалите се.

Красе, видя от снимките какво е съобщението и начина с махане на батерията и

смяната и/или/ подмяната на RAM паметта нямаше ефект.

Panevdd разбира се ,че съм ги проверил и двата компа с live CD преди да пусна темата, макар ,че и ДВАТА са абсолютно/ако има такъв израз де/чисти, след като

съм ги проверявал преди 3 дни с обновените версии на доста често споменаваните тук за целта програми.

Nigth _Raven , двата стационарни ми компа са САМО и единствено за работа /with deal/ и на тях ,никой от семейството не докосва нищо.Поне това съм успял да извоювам.Всеки си има личен лаптоп и воля да се „рее” в пространството безбрежно.

Всички компютри са ми под защитата на Symantec Endpoint Protection 2011/ платени/.

Няма НИКОЙ който да е в мрежа с друг.

Сканирано е както споменах в по-горните си редове .

Всичко е чисто.

Проблема се появи когато сутринта и двата ги изваждах от hibernation.

И двата показаха едно и също липсващо exe.

P.S. Досега , освен сканирването с live CD съм ги проверил и за повредени сектори.

И ДВАТА са с идентично повредени сектори след показаното сканиране .

Към момента единствено съм предприел да ми се изкара разпечатка на подаваното захранване от страна на ConEdison към дома ми за периода от спирането им до самото

им/илиопит/ за запускане на компютрите.

Ако има начин да си ги „спася” без преинсталация , ще съм благодарен , ако посочите начин.

Не могат /не ме допускат/ да се влиза в тях нито през safe mode, нито по друг начин.

Просто се рестартират и процеса се повтаря с излизащото съобщение.

Не съм запознат с командите за евентуален опит за поправка от инсталационния диск.

Благодаря за отговора.

Сподели другаде

Опитай да стартираш Конзолата за възстановяване на Windows XP (Вариант 2).

След като стигнеш до командния ред изпълни командата chkdsk /p за системния дял. Може и chkdsk /r да стартираш, но ще отнеме време, особено, ако дялът е голям.

Сподели другаде

Благодаря Panevdd, но за съжаление дори и след перфетно изпълнените напътствия не можа да се премахне проблема.

Все още се въздържам от крайната мярка /преинсталация/ защото освен ,че търся начин , очаквам и да се появят от ConEdison , тяхни представители и да видят проблем в подаваното захранване имало ли е или Да.

Ако се окаже ,че е имало /в което започвам да се убеждавам на 100%/ ще има някой да си плаща..

Поне тук е така.

Ако междувременно някой има идея , ще ми е приятно да я сподели и реализирам.

Спокойна трудова седмица на всички Ви.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

И дойде денят в който се "видя" повода за получените проблеми.

Оказа се ,че е класическа лоша връзка/разбирай/не добре стегнати проводници след уреда за отчитане /на български казано-елекромера/

Получавало се е "прецъркване " вследствие на лошата връзка и пик в захранването.

След като пристигнаха онези ми ти "руси" момченца от Con Edison с компютърна разпечатка на подаваното захранване и видяха

причината вече се знае,че ще възстановят шетите.Засега менаджера им говори единствено за закупуването от тяхна страна на

хард дискове.

Остава от мен да си възстановя всички програми и данни.

Леки почивни летни дни на всички.

Сподели другаде