Пулсар Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 Имам проблеми при сваляне и сийдване на торенти,като иконата показваща входящия порт свети в червено! Доставчикът на интернета ми отвори порт на рутера,като ме посъветва да задам същия и в защитната стена,но не съм наясно как се отваря порт в защитна стена на Windows 7 ultimate за uTorrent ? Предварително благодаря за помоща,която очаквам да ми окажите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 Отваряш Windows Firewall with Advanced Security като това най-лесно става като напишеш "firewall" в старт менюто на Windows 7. Би трябвало първият резултат да е точно това и съответно кликваш на него. След това селектираш Inbound Rules в левия панел, а след това в десния избираш New Rule. Ще се отвори прозорец, който ще те запита какво "правило" (Rule) искаш да създадеш и там селектираш радиобутона Port. След това следваш инструкциите на съветника и си готов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Пулсар Публикувано Юни 21, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 21, 2011 Много благодаря за отговора!И тъй като въпросът ми бе свързан с Windows 7,искам пак тук да попитам дали различното визуално цветово показване на един и същ браузер в различки операционни системи е нормално, или то може да се дължи да определен дефек! За да бъда по- ясен ще илюстрирам запитването си!Ето как изглежда оцветено / в преобладаващо синьо/ част от браузера Firefox на операционна система Windows 7 :http://www.picvalley.net/u/2192/1005259250127573557013086598363ajpg0FfOJIAwlx8gBmM.JPGА така изглежда при операционна система Уиндоус ХРhttp://www.picvalley.net/u/2879/56663300415779118451308659843tRYJlnOAbL8uSiIXNxf5.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 22, 2011 Report Share Публикувано Юни 22, 2011 Ако използваш различни цветови схеми/теми, е възможно да има и разлика в показването на браузъра. Не работя с Firefox, за да предоставя по-конкретна информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Пулсар Публикувано Юни 30, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 30, 2011 Ако използваш различни цветови схеми/теми, е възможно да има и разлика в показването на браузъра. Не работя с Firefox, за да предоставя по-конкретна информация. Благодаря за отговора.Проблема идваше от несъвместимостта на версията на браузера с операционната система.С по-новите версия го няма въпросния проблем!Сега бил искал да ви помоля да ми помогнете да реша следния въпрос. В уведомлението на иконата,показваща работния център,се появява съобщение,което ме подканя да архивирам създадено копие на Windows,на диск по мои избор.http://www.picvalley.net/u/2488/153437017914003046581309420057To6QS8ksg75cJ4P6TD23.JPGТук неяснотата ми е пълна-нито зная какво е архивирано,дали е нужно да го запиша, и най-вече,как да изключа създаването на въпросния архив ,ако нямам нужда от него,за да не ми заема ненужно място на диска? Тези архивни копия периодично ли се създават,или това е еднократно ? И след неговото записване/на външен диск/,операционната система автоматично ли ще изтрие копието,или аз трябва да го извърша ръчно? И ,ако ДА,как се извършва ?Предварително благодаря за отговора! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 7, 2011 Report Share Публикувано Юли 7, 2011 Когато нямаш никаква форма на бекъп при тотален срив (да кажем дефектирал твърд диск) всичко се губи. Идеята на това съобщение е, че Windows-ът има възможност да прави регулярно копие на системата (дялът, на който е инсталиран Windows + малкия 100MB дял) под формата на VHD файл, който за предпочитане е добре да се съхрани на външен хард диск. Има и вариант да не се прави т.нар system image (копие на системата), а да си избереш определени местоположения, които да бъдат съхранени като например декстопа, библиотеките и др, но е доста препоръчително да имаш И system image. При това положение винаги може да си възстановиш системата до състоянието, в което е направен бекъпа дори да претърпиш смяна на твърдия диск (ако примерно дефектира). Последното разбира се важи само ако бекъпа е бил съхранен на друго място, а не на примерно дефектиралия диск. Все пак дори и да го съхраниш на същия физически хард диск, но примерно на друг дял пак имаш предимство, ако примерно системата пострада от зловреден код или друг софтуерен проблем. Общо взето това е доста препоръчителна операция (т.е. да се направи system image), но дали ще избереш функционалността на Windows-а или друг продукт като Acronis TrueImage вече е въпрос на личен избор. При външните решения като например Acronis TrueImage имаш възможност за повече настройки включително върху компресията т.е. респективо колко голям ще е крайният бекъп, докато при Windows функционалността нямаш избор. Иначе си се справя доволно добре и нещата стават лесно. Така че сам може да си решиш, важното е да имаш някаква форма на бекъп, за да може да се защитиш от ситуациите, които споменах по-горе. Иначе има възможност да изключиш "подсещането" от страна на Windows за настройките за архивиране. Относно последните ти въпроси: може да си направиш еднократен System image, но както казах при възстановяване от него се връщаш точно в момента, в който е направен. Т.е. ако след него си инсталирал, настройвал разни неща то те няма да фигурират в него. За целта е добре да се обновяват имиджите периодично, особено след важни промени. Операционната система прави имиджа директно върху въшния диск като го разполага в root директорията, така че да е готов за ползване. В тоя ред на мисли нищо не трябва да правиш след като си създал бекъпа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост