severenpolios Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 Здравейте, не разбирам много от компютри, така че реших да попитам тук как да се справя със следния проблем. От известно време имам проблем с операционната система на компютъра. Уиндолс XP.Зарежда си нормално , но ако не правя нищо десетина минути зависва и единственото, кото мога да направя е да рестартирам от копченцето или да го изключа. Но вече почвам да се плаша от толкова много рестарти дали няма да му стане нещо . Ако си работя на компютъра няма проблем. Работи си всичко и не забива. Доста теми изчетох къде ли не, но точно такъв проблем не видях. Авира ми е антивирусната. Благодаря предварително за съветите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 Някакви по-особени програми/процеси, работещи във фонов режим ? Пробвай да отвориш "Таск Мениджър" и наблюдавай няколко минути дали нещо не взима все повече памет/процесор..."От известно време" - това означава ли че "преди" не го е имало ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
severenpolios Публикувано Юни 18, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 18, 2011 незнам дали има връзка, но се появи след спиране на тока. Последва преинсталация на операционната система. Работи нормално и след 10-тина изключвания на компютъра пак се появява.Да преди го нямаше. Единственото , което се зарежда е антивирусната Авира , безплатно приложение изтеглено от сайта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 Драйвери? Спри Power Management-а на Windows. Може да има драйвер, който има проблеми и кара системата да зависва при влизане в състояние с намалена консумация(StandBy/Suspend) или да има устройство, което да създава проблеми при същото.Какви устройства имаш инсталирани на слотовете по дънната платка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
severenpolios Публикувано Юни 19, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 19, 2011 И аз някъде четох за драйверите, но как да разбера кой е? На слотовете имам само видео карта Nvidia. Сега ще спра и Power Management-а на Windows пък да видим какво ще стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 19, 2011 Report Share Публикувано Юни 19, 2011 И аз някъде четох за драйверите, но как да разбера кой е? На слотовете имам само видео карта Nvidia. Сега ще спра и Power Management-а на Windows пък да видим какво ще стане.Има начин да се провери, обаче трябва да имаш съмнения в някой...Иначе ще стане бавно и тегаво. Има си една програмка, Driver Verifier, която идва с Windows.За да го пуснеш, пишеш verifier.exe в Run диалога на Start Menu-то. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2011 Report Share Публикувано Юни 20, 2011 Според мен ще е по-добре, ако всички драйвери бъдат директно обновени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Март 24, 2012 Report Share Публикувано Март 24, 2012 Здравейте, имам проблем който ме притеснява да не е някакъв вирус (не им разбирам изобщо).Уиндоусът ми така и така не е преинсталиран отдавна, и сигурно скоро ще го направя, но от няколко дни при натискане на десен бутон върху екрана за обновяване, или при натискане на десен бутон в папка в която приготвям снимки и други подпапки, компютърът забива - показва се пясъчното часовниче и го държи около 10 секунди, и така забива много често - след тези десетина секунди за малко е добре но на следващата папка която правя пак забива.От какво може да е според вас, дали е вирус или друго, това ми го прави от няколко дни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 25, 2012 Report Share Публикувано Март 25, 2012 Под Safe Mode има ли проблем? Сканирано ли е за зловреден код и ако да, с какви приложения? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Март 25, 2012 Report Share Публикувано Март 25, 2012 Под Safe Mode няма проблеми, правя си колкото искам нови папки с десен бутон, но иначе в нормален режим на всяка втора/трета папка блокира часовника за около 10 секунди.Сканирах с Malwarebytes - нищо не хвана, и със Superantispyware - хвана 355 "неща", дава ги "adware.tracking cookie", повече от час ги три, някои в карантина, но проблемът така и не се оправи.От какво ли може да е, пак забива? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 26, 2012 Report Share Публикувано Март 26, 2012 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Март 26, 2012 Report Share Публикувано Март 26, 2012 ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост