MariqStamova Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Да се състави задача която изчислява обема на правилна четириъгълна пирамида със основа квадрат с дължина на страната А и височина H много ще съм ви благодарна ако ми помогнете !! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Ами ако започнеш програмката и ние ще сме ти благодарни ,не чакай на готово поне променливите напиши с какви имена да бъдат и поне до BEGIN я направи де ,малко се помъчи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Ако дадеш формулата мога да ти я напиша на python, ако те устройва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MariqStamova Публикувано Юни 15, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2011 ами да ви кажа изобщо не знам как да я напиша.. :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Ами мацка на готово никой няма да ти напише,ами ако те изпитат на тази задача какво ще правиш?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MariqStamova Публикувано Юни 15, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Аз ще я науча за това ли ми говорите?program obem;var A,H : integer Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 и да попитам това ли е формулата по която трябва да се смята V=(B.h)/3 ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MariqStamova Публикувано Юни 15, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Да Ще ми помогнеш ли? :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 program OBEM; var a,h:integer; V,B:real; begin write('A= '); readln(a); write('h= '); readln(h); B:=a*a; V:=(B*h)/3; write('V= '); writeln(V:4:3); readln; end. Ако това е наитина програмата то тя е много лесна,ако ли не тогава кажи какво още ти трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост