n1k3r Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Днес взех лаптоп с линукс. Сега искам да сложа вин7 и тук ми идва проблема. Имам 2 дяла единия е 4.0 ГБ а 2-а 461.7 ГБ и отдолу ми исписва " Уиндоус не може да се инсталира на диска 0 дял 1. (неможе да се инсталира на това място на твърдия диск ... трябва да бъде инсталиран в дял форматиран като НТФС. Та въпроса ми е ... какво да правя как да го оправя ? Смисъл искам да има 2 дяла 1 за вин7 примерно 50 ГБ останалото за филми игри и т.н Давами само да истрия дяловете ама после се притеснявам да не направя беля ? П.П > Мисля да истрия тези 2-та дяла и на ново да създам дяловете и така да ги форматирам и да си продалжа историята .. ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Тук има ръководство, където можеш да видиш как се изтриват и създават дялове по време на инсталацията на Windows 7. Впрочем и самата инсталация е описана подробно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Че какъв ще бъде този Линукс на 4 Гб. дял. Сигурно е някакво изчадие, като Linpus. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n1k3r Публикувано Юни 15, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Ясно ми е всичко по тази тема която ми даде. Въпроса ми беше: Може ли да се згафи нещо АКО истрия дяловете и на ново си направя такива каквито ми требат по размер ? Та сега истих 2-та дяла който имах и заделих 50 ГБ за виндовс. И сега ми излизат: Незаделено място на диск 0 100 МБДиск 0 дял 1 49.9 ГБ (основен)Незаделено място на диск 0 415.8 ГБ Т.е с тези 415.8 ГБ трябва да си направя втория дял или ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Да, правиш си втори дял, отново NTFS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Направи си от въпросните 415,8 GB един, два или колкото искаш дялове. След като си изтрил дяловете с линукса, все едно имаш чисто нов и неразделен твърд диск. Оттук насетне, си го цепиш както сметнеш за добре. Направил си един дял вече, на който ще бъде Windows 7, останалото също си го нацепваш както искаш. Винаги остава по един такъв дял от 100 Mb, където Windows си складира негови си неща. В крайна сметка, лаптопът ти е чистак-бърсак, какво можеш толкова да сгафиш, да загубиш ценна информация? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Че какъв ще бъде този Линукс на 4 Гб. дял. Сигурно е някакво изчадие, като Linpus. За Linpus не знам, но дъщеря ми е с Asus EEE PC 4G SURF и съм инсталирал УСУ Нетбук (все пак Българското си е Българско), а оригинално беше с Debian! Никакви проблеми, че даже има от тия 4 гига около 400Mb свободни! Работи доста добре и безпроблемно (всъщност от версия 5 на УСУ, а сега вече излиза версия 7)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n1k3r Публикувано Юни 15, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Харда е 500 ГБ нормално ли е Ц и Д общо да са 465 ГБ ? Смисъл губят се няколко мизерни ГБ аа и имам 2 дяла по 100 мб ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 15, 2011 Report Share Публикувано Юни 15, 2011 Дай снимка от My Computer, за да се види какви дялове има, след като явно си инсталирал вече Windows 7. За липсващите мегабайти/гигабайти е обяснено в края на ръководството, към което ти дадох линк. При наличен линукс, просто се искаше да затриеш дяловето, които той заема, за да се получи картинка като от подточка 4.6.6 на ръководството. След това, просто цепиш както на теб ти се иска. Уж това си го чел, пък... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост