Jump to content

Проблем със звука.

malineca

Препоръчан пост

В BIOS, в секциа Chipset Configuration опцията OnBoard HDMI HD Audio активирана ли е? Ако не е, я активирай. Иначе малко не става ясно това в дясната част на "снимката" какво е точно - част от задния панел, преден панел, входове/изходи.
Сподели другаде

Извинявам се за забавянето. Това в дясната част на схемата е страничният панел на телевизора, а другото е задния панел. След малко ще потърся онази настройка в BIOS... И да попитам - при положение че съм включил видеото на задният HDMI конектор - има ли значение кои букси да използвам за извеждане на звук от компютъра към телевизора - двойката(L-R) на задния панел, двойката на страничния или единичната зелена Audio In ?
Сподели другаде

Извинявам се за забавянето. Това в дясната част на схемата е страничният панел на телевизора, а другото е задния панел. След малко ще потърся онази настройка в BIOS... И да попитам - при положение че съм включил видеото на задният HDMI конектор - има ли значение кои букси да използвам за извеждане на звук от компютъра към телевизора - двойката(L-R) на задния панел, двойката на страничния или единичната зелена Audio In ?

Ако успееш да подкараш звукът да се подава през DVI кабела, ще е най-добре така. Въпросният единичен, зелен вход Audio In не ми е напълно ясно какъв е. Пак "чинч" ли е?

Сподели другаде

Мислех, че през DVI не може да се пренася звук ? Зеленият Audio In(горе на средната схема на предната страница) е като изхода за звука на компютъра - за 3,5 мм жак. От надписите под него оставам с впечатление, че трябва да вкарам видеото на HDMI 1(както и съм направил), а звука би трябвало да влиза съответно през онзи вход. Онази настройка в BIOS я активирах(зададох auto), но засега няма резултат...
Сподели другаде

Изглежда онази настройка свърши работа - благодаря ! Друг въпрос е че звука от телевизора е толкова мизерен(с времето донякъде се свиква :)), че предпочитам да го пускам през едни тонколони за 40 лв. ;)...Поне сега знам че имам и резервен вариант. :)
Сподели другаде