Jump to content

Проблем със звука.

malineca

Препоръчан пост

От доста време вкъщи имаме телевизор Philips 42 инча. Не след дълго си купихме и HDMI кабел.Кабела. Изхода на компютъра е от видео картата (тя е nVidia 9600 GT), а входа на телевизора е USB, които видяхте на картинката.

Проблема е следния: Когато свържа двете устройства, звука излиза през колонките (на компютъра, които съм свързал), а не през телевизора. От телевизора има само пращене. Аз спирам звука на телевизора и слушам от колонките. Едва ли е от колонките, защото когато ги махна проблема си остава. Телевизора само пращи.

Марка телевизор: LCD телевизор PHILIPS 42PFL3605H/12

Гледах и в книжката на телевизора правя всичко 1:1 и пак не става. Възможно ли е да ми е нещо от звуковата карта ?

Просто искам да знам дали мога да накарам звука да излиза през телевизора.

Сподели другаде

Входът на телевизора няма как да е USB. Целта на един USB порт би била напълно различна. Ако имаш предвид, че входът на телевизора е като на по-малкия конектор от снимката, то това е HDMI, не USB. Кабелът обаче е на практика преходник от DVI към HDMI. Да разбирам ли, че нямаш HDMI изход на картата и искаш въпреки това да подадеш звук през въпросния кабел?
Сподели другаде

Объркал съм се. Входа е такъв както на картинката. Големия "жак" го вкарвам на мястото на кабела на монитора (в изхода на видео картата), а другия малкия го вкарвам в телевизора. Значи аз имам и HDMI кабел, който е от двете страни с HDMI изход, но на компютъра нямам HDMI, ако сте ме разбрали, добре. Просто искам да знам дали мога да изкарам звук с този кабел ?

Този кабел го имам също, но нямам къде да го вкарам в компютъра :D Нямам такъв изход.

Сподели другаде

Трябва да свържеш S/PDIF изхода на звуковата карта на дънната платка със съответния вход на видео картата, ако разполага с такъв.

Отбелязал съм го на снимката:

http://ploader.net/files/63021aa0508ae8b48a72e0ed02b8b822.jpg

След това може да се наложи да се човъркне настройка в BIOS, за да се актива HDMI. Доколкото намирам информация би трябвало да е S/PDIF и трябва да се смени на HDMI. Къде точно се намира настройката и как точно ще наименована не мога да кажа, защото зависи от производителя на дънната платка, а и не съм се занимавал с това нещо на практика.

След това може да се открие ново устройство, за което драйвер трябва да има в пакета с видео драйвера за видео картата.

Всичко това зависи дали от това дали твоята видео карта може да предава аудио поток през DVI изхода си. Не всички карти с чип на NVIDIA го могат това.

И пак да кажа: не ми се е налагало да подкарвам аудио поток през DVI, така че не говоря от личен опит, а на базата на това какво знам със сигурност и какво съм намирал из Интернет по въпроса.

Сподели другаде

Добре. Мерси за информацията. Прекалено е сложно за мен :D По-скоро не бих искал да направя нещо нередно на компютъра ми.

Ще си продължавам да слушам през колонките. Радвам се поне, че има начин да се оправи.

Видео картата ми е тази. Просто нищо не знам дали има или няма S/PDIF изход.

Има едно малко кръгло "TV OUT".

post-22074-0-46997500-1307872481_thumb.jpg

Сподели другаде

Видео картата трябва да има S/PDIF вход, не изход. За се подаде звуков сигнал през DVI, той трябва да премине през видео картата, но този сигнал идва по принцип от звуковата карта. Затова и трябва да се направи връзката звукова карта -> видео карта.
Сподели другаде

По добре да не я заключва. :) И аз имам подобен проблем. Телевизорът ми е такъв, а компютъра е с такова дъно. Използвам кабел с преходник DVI - HDMI и знам, че за звука ми трябва отделен кабел. Пробвах кабел с двойка обикновени 3,5 мм "жакове" а също и кабел 3,5 мм - чинч L-R(който иначе използвам да свържа уредбата с компютъра) - включвах ги по различни начини, но не успях да изкарам звук от компютъра към телевизора. Нещо повече - не можах да изкарам звук и от телевизора към допълнителни (стерео)тонколони. Бих искал да знам дали по начало съм действал грешно или телевизора е дефектен...

http://www.pcdistrict.com/modules/productcatalog/product_images/124304-philips-26pfl3404-12-5275.jpg

Сподели другаде