miazmatik Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Здравейте,отскоро имам проблем като отварям единия дял на диска си,на които има филми и игри-по точно като отворя папка с филм компа забива ,вади грешка,следва опцията send-донт send,после ме праща на десктопа,където иконите изчезват за секунда и се появяват отново...Прочетох това-Q:Компютъра ми забива когато отварям папки с Video или Image файлове.Може да дава и грешка.A:Понякога се получава така че Preview функцията в Windows-a се скапва и не може да направи thumb файл на файловете в папкатаРешението е Start>run>CMDregsvr32 /u shmedia.dll //премахва Preview функцията на video файлове//обикновенно решава проблема regsvr32 /u shimgvw.dll //премахва Preview функцията на image файлове Но и това-По въпроса "Q:Компютъра ми забива когато отварям папки с Video или Image файлове.Може да дава и грешка" Верно работи и може би ще спре забиването ,ама има и странични ефекти : 1: Програмата "Windows Pictures and Fax Viewer" отказва да работи т.е. ако я пуснете от някаде и от Fail/Open заредите картинка ,може и да излезе ,ама ако ви е програма по подразбиране да отваря картинките ,просто не ще да се включи ... 2: Нз к'ва е връзката ,обаче боцнат ли се тия 2 рега ( shmedia.dll и shimgvw.dll ) и ако зададете нов фон на десктопа се получават сенки ,който изобщо не им пука к'во пише за тях в "Q:Иконите на десктопа са ми със сянка отдолу и загрозяват Desktop-a" . Дали в "Control panel>Dislpay>Desktop>Customize desktop>WEB" ще е отмаркирано или не ,сенки си има докато отново не върнете предишното състояние на "shmedia.dll и shimgvw.dll" Търся решение,но не ми се иска да предизвикам допълнителни проблеми,благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2011 Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Малко се обърках кое от коментара е част от проблема ти и кое е част от това, което си чел. Премахването на предварителния изглед на видео файловете обикновено решава проблема по централно, но той би трябвало да се дължи на некадърни кодеци. Т.е. Windows се опитва да създаде предварителен изглед и сканира файловете, но затова той използва кодеците. Ако не се разбере с някой от тях, може да има забиви на приложения - explorer.exe най-вероятно в случая. Най-често не се разбира с ffdshow, който има повече бъгове от работещи фунцкии. Затова предполагам си с някоя по-стара версия на някой пакет с кодеци и затова ще ти препоръчам да я деинсталираш и да инсталираш актуалната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юни 8, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Да,моя грешка в това се състои проблема- Като отварям единия дял на диска си,на които има филми и игри-по точно като отворя папка с филм компа забива ,вади грешка,следва опцията send-донт send,после ме праща на десктопа,където иконите изчезват за секунда и се появяват отново...Грешката,която изкарва е именно с explorer.exe но си нямам на идея с какви кодеци разполагам,къде се намират и как да ги ъпдейтна. Проблемът не е постоянен,днес например го няма,но сигурно скоро пак ще се появи..Бих обновил кодеците ако ми се каже как,ако трябва ще дам допълнителна информация-за лаптоп става дума,Windows XP SP3 лицензиран.P.S. Също така се случва като пусна филм с KMPlayer,както си върви филма ми изкарва съобщение-data theft prevention, че за да се предпази windows тази програма трябва да бъде затворена,после пак ме праща на десктопа иконите изчезват и се появяват, плейъра се минимализира в трея,след като го възстановя филми си продължава. За съжаление не мога да прикача снимки на тези грешки,защото не разполгам с техника,с която да снимам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2011 Report Share Публикувано Юни 8, 2011 По принцип трябва да можеш да разбереш с какъв пакет с кодеци си, ако погледнеш списъка с инсталирани програми в контролния панел (Add or remove programs). Там трябва да фигурира и пакетът с кодеци. Друг е въпросът дали ще го познаеш по име. Би трябвало да си пише Еди-какъв-си codec pack или нещо такова де, но все пак. Ако откриеш пакета с кодеци, просто го деинсталирай, рестартирай, намери последната му версия в Интернет и инсталирай нея.Колкото до снимките, виж тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юни 8, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Здравейте,да наскоро си инсталирах Splash Lite player който ми изиска инсталиране на divX кодеци,за да гледам xvid формат филми(знам че плейъра не е предназначен за тях,но...),инсталирах ги свалих ги от официалния сайт.....днес махнах плейъра и пакета с кодеци,засега няма забиване,дано това да е бил проблема,но ме притеснява,че след деинсталацията останаха много файлове- от кодек пакета имам предвид,изтрих повечето от тях ръчно,но има все още от тях в windows sistem 32 папка,там не смея да трия,дали има проблем с тези остатъчни файлове или не?Също ме интерсува ако продължи забиването дали да напиша тези две команди( egsvr32 /u shmedia.dll //)от първия ми пост и дали ще има някакви отрицателни ефекти,прочетох че спирали работата на windows fax and picture viewer и предизвиквали сенки под иконите на десктопа,дали е вярно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 9, 2011 Report Share Публикувано Юни 9, 2011 Ако забиването продължи и не ти се занимава с по-фини решения, можеш да опиташ да отрегистрираш shmedia.dll. Негативните последици се изразяват в липса на предварителен изглед и допълнителна информация за видео и аудио файлове. Например: няма да има информация за битрейта, заглавието на песента, изпълнителя и др. при кликане върху някой MP3 файл.И не, няма да спре работата на Windows Picture and Fax Viewer, нито ще предизвика появата на сенки под иконите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юни 9, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 9, 2011 Ако забиването продължи и не ти се занимава с по-фини решения, можеш да опиташ да отрегистрираш shmedia.dll. Негативните последици се изразяват в липса на предварителен изглед и допълнителна информация за видео и аудио файлове. Например: няма да има информация за битрейта, заглавието на песента, изпълнителя и др. при кликане върху някой MP3 файл.И не, няма да спре работата на Windows Picture and Fax Viewer, нито ще предизвика появата на сенки под иконите.Start>run>CMDregsvr32 /u shmedia.dll Това ли трябва да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 10, 2011 Report Share Публикувано Юни 10, 2011 Да. Ако работиш под Windows Vista или 7 с UAC, ще трябва да стартираш cmd.exe като администратор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юни 10, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 10, 2011 Да. Ако работиш под Windows Vista или 7 с UAC, ще трябва да стартираш cmd.exe като администратор.Добре,благодаря за помощта,до нови среши! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост