xristo_kasamov Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Значи искам да си закупя компютър спрял съм се на следната конфигурация: Motherboard: ASUS P8P67 EVO, P67, DDR III 2200(O.C)/1600/1333, SATA III, RAID, eSATA, 1394, GLAN, LGA1155 CPU: Intel Core i5-2500K 3.3GHz (6MB,S1155,Cooling Fan) box RAM: 2x KINGSTON HyperX (DDR3 SDRAM,2GB,1600MHz KHX1600C9AD3/2G)HDD: WD 1ТB SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache 6Gbps VGA: GIGABYTE (GA-VC-N560SO-1GI-950) - GTX 560, 1Gb GDDR5, 256bit, 2xDVI,miniHDMI,2xFAN,rev.1.0 link DVI-I / D-sub (by adapter) /mini HDMI / HDCP, Supports NVIDIA PureVideo® HD technologPSU: CoolerMaster Silent Pro M600 600W PSUCase: ENERMAX Middle ECA3162-B, Phoenix, Black w/o PSU DVD-ROM: LG GH22NS50 Internal DVD-RW S-ATA, Super Multi, Double Layer, Bare Bulk Black ако има някой какво да допълни моля да каже на мен дъното ми харесва от Асус съм много доволен, процесора мисля,че също е добре хем нов хем с последните технологии, рамта приех поправка която мисля за удачна и ми се струва добре, харда ми изглежда добър спрямо това,че търся производителност във всяко едно отношение, картата според мене е добра щото е фабрично клокната ии гледам,че на тестове минава по горния клас 570 на нвидия, захранването приех също поправка,но доколко попрочетох май наистина си заслужава кутията ми харесва,че е с място за винтелатори и има вграден такъв за записвачката ми е все тая трябва ми само да възпроизвежда ДВД диск я кажете и друго от кои фирми сте закупували части и сте доволниаз лично до момента съм взимал от Sky, Stealtech, Plesio и Reset, не съм имал проблем с нищо освен с една видео карта Ати 2400 от Стилтех ама то ясно,че "всепризнатата" марка Jetway се случва да се изложи от време на време и веднаж в ресет ми отказаха гаранция и за това мисля сега да си закупя компютъра в плесио. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Аз пък нямам добро мнение за Асус, но ще го запазя за себе си. Ако искаш "производителност във всяко едно отношение" от харддиска - трябва или да вземеш един SSD и един механичен, или два еднакви и да ги вържеш на RAID - иначе според мен няма голям смисъл дори от САТА2. Искам да кажа - ако се подлъгваш от тези "6Gbps" дето ги пишат по спецификациите - според мен даваш излишни пари...освен ако цените на САТА2 и САТА3 са вече изравнени. Ако решиш да вземеш този диск предполагам че ще имаш нужда от добро охлаждане за него. За фирмите - може да провериш в Пик-компютър и Алтех ако не ги знаеш досега... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Добра е конфигурацията. Хард дискът е добър, но тези са шумнички, тракали доста, оплакват се по форумите. Записвачката не е от най-добрите, може да се смени с някоя на ASUS сега или LiteOn (ако има), не че е фатално. Plesio е скъп магазин, по-евтино е в Sky и най - в nikem-bg.net. Този модел видеокарта, който си избрал е "опасен" поради почти екстремния фабричен овърклок (823 MHz --> 950 MHz). Има проблеми с крашове и нестабилност в силно товарещите нови (и по-стари) игри като Crysis 2 и DiRT 3. Не купувай карта с над 900 MHz фабричен овърклок или дори и без да е (която е и по-евтина), винаги може вкъщи да го направиш, макар и не до съвсем екстремни стойности. Те винаги са рискови и увеличават шанса да се сблъскаш с неудобствата на гаранционното обслужване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост