marrto91 Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 (Редактиран) Значи имам едно дъно с този чипсет via kt266a има на него радиаторче та мисълта ми е трябва ли да се нагрява този чип ,защото нещо кат си играех незнам кво напраих и сега компа не тръгва викам да не съм му прекъснал нещо махнах отгоре радиаторчето и с отверката бараниках Редактиран Юни 7, 2011 от marrto91 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Какво точно се случва, когато включиш компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marrto91 Публикувано Юни 7, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2011 еми нищо не се случва черен екран пищялката не издава никви звуци ? пробвах със 2 захранвания пак същия проблем видеото работи пробвах на друг комп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2011 Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Не стана напълно ясно точно какво е станало - т.е. кога си човъркал с отвертката. И все пак мисля, че ще ти е за урок занапред да не човъркаш с отвертки по чиповете на дънната платка (че и не само по нея).Ако при махнати памет и/или процесор, не се чуват никакви писукания от говорителя на дънната платка, може спокойно да се заключи, че въпросната платка не е сред работещите вече. Време е за смяна/ъпгрейд. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marrto91 Публикувано Юни 8, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2011 явно съм бил пиян щом не се разбира Дъното е SYNTAX SV266A Така на трезво обяснявам имам едно дъно с чипсет via kt266a на този чипсет имаше едно радиаторче отгоре и аз го махнах и видях тогава чипсета.Преди да човъркам с отверката пак даваше същия проблем ни звук ни картина. Исках да попитам някой дали знае този чип дали се загрява аз мисля така щом има радиаторче отгоре значи се е нагрява, като включа дъното и като поработи малко си е студен чипа ,а като пипам другите чипове са малко загряти биос чипа той направо пари изгоря ми пръстасъщо и този чип много е горещ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2011 Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Сега стана по-ясно. За жалост обаче становището ми остава същото: дънната платка си е отишла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marrto91 Публикувано Юни 8, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Сега стана по-ясно. За жалост обаче становището ми остава същото: дънната платка си е отишла. И аз така прочетох ако не издава никви звуци проблем с дъното или захранването Искам да те питам нещо друго на процесора бях му махнал вентилатора ,а ми казаха за тоя биос ,че не е настроено дъното да се замоиключва при високи температури според теб дали е жив процесора смисъл виж какво правя махам радиатора слагам си пръста на процесора за секунди и почва да се нагрява и веднага го изключвам ако е изгорял дали щеше да нагрява Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 9, 2011 Report Share Публикувано Юни 9, 2011 Е, ти защо въобще си махал охлаждания? Какво си поитвал да постигнеш? Не е ли близо до акъла, че това не е желателно да се прави и че си търсиш белята?Дали процесорът е издъхнал надали ще може да се разбере ей така. Зависи какъв точно процесор е и колко време се е "пържил", де. По принцип ако няма никакви следи от повреди по самия процесор, остава да се тества на работещ компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост