Night_Raven Публикувано Юни 5, 2011 Report Share Публикувано Юни 5, 2011 Ok., изтегли този файл,запиши го на дектопа! Разархивирай го там и го стартирай,ще се отвори дос прозореца!Aко поиска да потвърдиш задай Y ,след като приключи рестартирай системата!Pass на архива: 123Има ли промяна?Няма как да има промяна. AUTOEXEC.BAT е архаизъм. Никоя версия на Windows, базирана на NT ядрото, не го използва за нищо, освен за задаване на променливи. Всички други команди се пренебрегват. Не знам откъде си изкопал този "fix", но е време да си актуализираш малко информацията. Добавено: малко не стана ясно каква е била целта на свалянето и инсталацията на ProRat. Искал си да заразиш друг потребител и да контролираш системата му или някой те е залъгал да се заразиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Юни 5, 2011 Report Share Публикувано Юни 5, 2011 Рестартирах, сега чакам инструкции ...@Night_Raven намеси ли се в темите,всички трябва да замълчат!Той ще ти даде инструкции,форума си е негов той коли и той беси тук заедно с пазвантите си! Така че аз се отеглям,от край време се каня да го направя...е сега вече е време!Тази гестаповчина тук ми дойде в много! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Юни 5, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2011 Ами целта беше да разбера какво може програмата, оказа се, че е само вирус, нищо не съм правил с нея, стигна се само до разархивиране... mihnev - не разбрах, аз ли обърках нещо ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юни 5, 2011 Report Share Публикувано Юни 5, 2011 hxxp://www.prorat.net/downloads.php http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=092106302a786b6a726503c027a8aa8e68df31d4e81dce380033e45a04dd1e9b-1307306349 Може-би само Fortinet са с дефиниция.Виж http://www.forticlient.com/standard.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 5, 2011 Report Share Публикувано Юни 5, 2011 @Night_Raven намеси ли се в темите,всички трябва да замълчат!Той ще ти даде инструкции,форума си е негов той коли и той беси тук заедно с пазвантите си! Така че аз се отеглям,от край време се каня да го направя...е сега вече е време!Тази гестаповчина тук ми дойде в много!Разбира се, че не е нужно всички да замълчат. Нужно е хората, които не знаят какво говорят, да замълчат. И това не защото аз съм се намесил, а по принцип е добре да си замълчават.В случая просто изтъкнах абсолютно безполезните и безсмислени неща, които караш потребител да прави.Момент, ти се оттегляш? От форума?! Не думай! Ще го отпразнувам с чаша вино! Ами целта беше да разбера какво може програмата, оказа се, че е само вирус, нищо не съм правил с нея, стигна се само до разархивиране...Явно се е стигнало и до стартиране. Значи да разбираме, че си опитал да я деинсталираш и е нямало деинсталация или не е свършила работа? mihnev - не разбрах, аз ли обърках нещо ?Не, той просто те накара да направиш нещо, което беше 100% безполезно и излишно и се разсърди, когато му казах, че е такова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юни 6, 2011 Report Share Публикувано Юни 6, 2011 FortiClient Endpoint Security Standard Edition - още една сериозно окомплектована безплатна програма...Корпоративната версия е безплатна не само за домашни ползватели - май сега в света не се предлага друга подобна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
qbasix Публикувано Юни 6, 2011 Report Share Публикувано Юни 6, 2011 Аз клоня на мисълта,че си махнал гадината но имаш поражения по системата.Провади да го минеш сега с Advached system care пълно ъпдейтван мини го през всичките му финкции за да стабилизира системата. После му пусни един скан през Iobit 360 доколко прочетох тя се справяла с тази гадина но първо те съветвам за Advanched system care. Пиши какво си направил и има ли резултат (дай доклад) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Юни 6, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2011 Така днес реших да седна малко на компютъра по обяд, но бързах. Когато мислех, че всичко ще е наред, пуснах компа, отидох до тоалетната и като се върнах черен екран с едни малки, цветни точки около долния десен ъгъл. Рестартирах, този път стоях до компютъра, забелязах, че по-бавно зареди в началото и докато се усетя и пак същия екран. Понеже нямах намерение да се занимавам в този момент, рестартирах 2-ри път. Оправи се за момента. Таман си свършвах работата и пак заби, пак рестартирах и пак черен екран,(този път без точките). Стана ми ясно, че ще трябва да се занимавам. Влязох под сейв мод, първо реших да сканирам пак с мбам, отново нищо ново от нея. @Night_Raven - Не съм стартирал при разархивирането на 86 % заби и рестартирах, тогава се появи първия проблем.( мисля, че съм го описал) @tnn - Може ли да ми дадеш директен линк с програмата, която трябва да изтегля, че нещо не ти хванах мисълта... @QbasiX - Първата програма откри някакви грешки в система и ги оправи, но malware не откри. Втората откри 2 проблема под името Tracking Cookies, лично на мене не ми звучат, като че ли е от тях проблема, логове от сканиранията не качвам щото са много, с първата програма минах през всичките й функции както каза и втората ти казах какво откри. Ако е важно ще ги потърся и кача де. В момента излизам, като се върна ще видя как се държи компютъра и ще ти кажа да ли има подобрение. Добавено:: Всъщност, веднага щом излязох от сейв мода и пуснах нормално компютъра пак черния екран с точките, тоя път не бяха в долния десен ъгъл а по в центъра. Явно нищо не се е оправило :'( П.С. Струва ми се както каза QbasiX , че вируса вече го няма, но е оставил заразени файлове и трябва да се изчистят ръчно, а антивирусните не могат да ги засекат... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юни 6, 2011 Report Share Публикувано Юни 6, 2011 В пост 19 е посочен офсайта с линковете за изтегляне. Преди инсталиране и страртиране би следвало да са деинсталирани възможни други защитни програми. Очаквам програмата да "разстреля" тази супербуба, но няма да възстанови възможни увреждания на ОС. В някои форуми мярнах мнения за преинсталиране по целесъобразност - вместо варианта с дълга борба, пак вероятно с увреден Win като краен резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 6, 2011 Report Share Публикувано Юни 6, 2011 Ако ProRat програмата е била в стандартен ZIP/RAR/7z архив, то само разархивиране (без стартиране на exe файла вътре), няма как да е предизвикало зараза. Т.е. всички тези проблеми би трябвало да се дължат на нещо друго и да изглежда, че е заради зловреден код. Можеш да сканираш и със SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. С IObit по-добре не се занимавай. Нито реално засича добре злонамерен софтуер, нито останалите функции на програмата са реално полезни и нужни. Щом забива и под Safe Mode, значи или става въпрос за някоя доста упорита гадина, или има някакъв хардуерен проблем. Кажи как са напреженията и температурите на компонентите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Юни 6, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2011 FortiClient-а не помогна. Забави компютъра докато сканираше циклеше всичко, въпреки всичко оставих да сканира около 2-3 часа и нагоре, 800 файла сканира и просто я спрях. Iobit, не че имам против софтуерите им, но сега само като видях, че не предлагаха ремуув опция, а трябваше да ги унинставал посредством контрол панела(ако мога да се изразя така) SUPERAntiSpyware: не откри нищо освен други 10 тракинг куукис, аккто и предполагах, вирус е неуязвим за антивирусните ... @Night_Raven - само разархивиране беше, имаше парола архива, ако това играе някаква роля... Проблема почти съм сигурен, че е хардуерен, все пак ще кажа за какво ми напомнят тея цветните точки с черния екран. Бях си изтеглил НБА 07 преди време, там помня, че подът на терена, беше точно на такива точки, което според мен се дължи на слабата ми видео карта Инихром 64 МБ.По -скоро това е някакъв вид залъгване за потребителя, защото точно за Прорат се заинтересувах сега доста повече и разбрах, че може да показва фалшиви съобщение за грешка, за да въведе в заблуждение в жертвите. Мисля, че този екран е такъв. Другото, което разбрах е че способен да умъртви софтуера за сигурност, забелязах, че точно преди да се рестартира при грешка компютъра аваст не е включен, включи ли се навреме няма рестарт. Другото е че сега аваст трябваше да се обнови, но ми даде съобщение за грешка, че това не е възможно. Това ме навежда на мисълта да премахвам ли аваст ? Вече много не се надявам на отговор, защото май вече е късно. Е ще съм доволен да се намери някой фикс, ама не вярвам. Не ми се преинсталира главно, защото го направих преди 3 месеца и всичко таман беше тръгнало, нямах проблеми и сега... всичко наново. Все пак и може ли да ми дадете няколко предложения, колко ще издържи системата още ако не се намери решение, преди да не може да се стартира дори и от сейв мод... А забравих температурите : Свойства на датчика: Тип на датчика Winbond W83627EHF/EHG (ISA 290h) Дънна платка MSI MS-7181 Засечено отваряне на кутията Да Температури: Дънна платка 43 °C (109 °F) Процесор 42 °C (108 °F) Диод на процесора 46 °C (115 °F) ExcelStor Technology J8080 [ TRIAL VERSION ] Вентилатори: Процесор 3293 RPM Стойности на напрежението: Ядро на процесора 1.46 V +3.3 V 3.30 V +5 V 5.54 V +12 V [ TRIAL VERSION ] +5 V помощ 5.02 V VBAT батерия 3.31 V Debug Info F FF CD FF / FF FF Debug Info T 43 42 42 / 255 Debug Info V B7 E6 CF CF C8 C9 CB (01) Debug Info I A1 8863 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юни 6, 2011 Report Share Публикувано Юни 6, 2011 Нима си инсталирал FortiClient Endpoint Security Standard Edition, без преди това цялостно да си деинсталирал Аваст!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 7, 2011 Report Share Публикувано Юни 7, 2011 Направи снимка и от HWMonitor. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Юни 7, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2011 @tnn -да така направих, исках да ползвам програмата, само за скенер ... @Night_Raven - ето снимката http://prikachi.com/images.php?images/256/3426256m.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2011 Report Share Публикувано Юни 8, 2011 Изглежда температурите са наред. Не виждаме температурата на видео картата, но тя е вградена и надали ще загрява.Напрежението на 5-те волта обаче не ми допада. Обикновено отклонения до 5% се считат за нормални и приемливи. В твоя случай отклонението е почти 11% и не е добър признак. Разбира се може стойността да не е вярна, защото софтуерното отичтане обикновено не е винаги точно и е по-скоро ориентировъчно. Затова ти препоръчвам да замериш 5-те и 12-те волта с мултицет в режим на бездействие и особено под товар. Как става това е описано в тази тема към края й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост