Gh0stY Публикувано Юни 2, 2011 Report Share Публикувано Юни 2, 2011 Здравейте може и да недоволствате но може и да има друга такава тема но съм нов в форума неможах да я намеря....Значи знам че могат да се гледат филми от лаптоп към телевизора ( моят е Daewoo със Hdmi ) и лаптопа ми има изход HDMI значи трябва да си купя кабел HDMI.. 1. Как се пускат след като свържа от лаптопа знам че се натисна fn и F4 (правил съм го ) 2. И трябва ли да си изтегля такъв филм който е тип HDTV за по-добро качество след като и телевизорът ми има Full HD ? :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юни 2, 2011 Report Share Публикувано Юни 2, 2011 1. В общия случай след като свържеш телевизора и лаптопа чрез HDMI кабел, ако телевизорът не разпознае, че има свързано устройство посредством HDMI ще се наложи ръчно да го конфигурираш да получава сигнал от съответния HDMI вход. При това положение до няколко секунди автоматично ще се появи картина и звук на телевизора. Стандартно системата ще ти е в режим на дублирани екрани, но при желание може да си конфигурираш телевизора да ти е разширен работен плот от съответните опции на операционната система или пък изобщо да изключиш екрана на лаптопа и телевизорът да ти стане основния монитор, но това е по желание. Иначе ако си с ATI видеокарта може да се наложи лека корекция на настройката за скалиране от Catalyst Control Center-а. 2. Да, 720p и 1080p филмите ще изглеждат значително по-добре на HD телевизор. Имай предвид, че HD съдържанието е "по-тежко" и е добре да избереш плеър/кодек, който поддържа хардуерно ускорение от видеокартата (DXVA), за да намалиш товара на централния процесор. Разбира се това е при положение, че видеокартата ти разполага с поддръжка на DXVA. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gh0stY Публикувано Юни 3, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2011 Свързах лаптопа и телевизора ама ми показва че няма сигнал преместих телевизора на HDMI... и не става какво да правя прочетох какво си ми написал ама нещо не разбрах . Видеокартата ми е Nvidia Оправих го и много се радваммммм :thumbsup: :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Юни 3, 2011 Report Share Публикувано Юни 3, 2011 Оправих го и много се радваммммм :thumbsup: :thumbsup: И как го оправи? Като имате проблем всички сте много подробни, но като се разреши някои даже не влизат и едно благодаря да кажат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gh0stY Публикувано Юни 3, 2011 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2011 И как го оправи? Като имате проблем всички сте много подробни, но като се разреши някои даже не влизат и едно благодаря да кажат. Просто сложих кабела в другият порт и всичко се оправи явно всичко е съвпаднало...(видеокарта , телевизор). То да ти кажа не е много философия.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост