dimojekov Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Имам един лаптоп Compag Armada M300 CPU 600mhz/192Mb RAM/4Mb Video/40gb HDD,искам да помоля да ми препоръчате някоя линукс дистрибуция която би вървяла нормално на него.Пробвал съм Windows 2000,XP,но не ми вършат работа,много бавен става,трябва ми за интернет,музика,и от време на време някой филм Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Пробвай с Ubuntu - www.ubuntu.com Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Как Ubuntu на такъв процесор? Въобще няма да иска да буутне. Аз ти препоръчвам да избереш между някое от тези: Slitaz, TinyMe, Vector, WattOS. Ако тези не те устройват ще мислим нещо друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Според мен няма да си доволен от Linux на тази машина. Може да пробваш Debian - той е най-икономичен от стандартните дистрибуции. Или Puppy.Но едва ли ще надминат Win 2000 по ресурси/удобство. Може да пробваш някоя съвсем минималистична, но тогава забрави за видео. Обемът на оперативната памет не достига и това е съществена пречка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Здравей. Колко разбираш от линукс ? Най-вероятно повече от мен - сигурно знаеш,че трябва да се насочиш към някоя по-лека графична среда(което изключва GNOME, KDE и UNITY - за добро или лошо)...Ако не ти е трудно да си намираш и инсталираш програми бих ти препоръчал да пробваш Bodhi. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 Да,наистина се оказва,че не отговаря на изискванията за Ubuntu.Виж на този адрес има подробна информация за всичко,което те интересува както и коя система какви изисквания има - bg.wikipedia.org/wiki/Линукс .Погледни и тука - pchelp.cablebg.net/Tutorials/OSystems/OS/Win.htm Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreygg Публикувано Май 29, 2011 Report Share Публикувано Май 29, 2011 При тази конфигурация с Windows 2000 не би трябвало да имаш никакви проблеми. За ХР не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
UnitedStates Публикувано Май 30, 2011 Report Share Публикувано Май 30, 2011 Защо не пробваш някое Linuxче? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост