Jump to content

Помощ за ОС на стар лаптоп

dimojekov

Препоръчан пост

Имам един лаптоп Compag Armada M300 CPU 600mhz/192Mb RAM/4Mb Video/40gb HDD,

искам да помоля да ми препоръчате някоя линукс дистрибуция която би вървяла нормално на него.Пробвал съм Windows 2000,XP,но не ми вършат работа,много бавен става,трябва ми за интернет,музика,и от време на време някой филм

Сподели другаде

Как Ubuntu на такъв процесор? :haha: Въобще няма да иска да буутне. Аз ти препоръчвам да избереш между някое от тези: Slitaz, TinyMe, Vector, WattOS. Ако тези не те устройват ще мислим нещо друго.
Сподели другаде

Според мен няма да си доволен от Linux на тази машина. Може да пробваш Debian - той е най-икономичен от стандартните дистрибуции. Или Puppy.

Но едва ли ще надминат Win 2000 по ресурси/удобство. Може да пробваш някоя съвсем минималистична, но тогава забрави за видео. Обемът на оперативната памет не достига и това е съществена пречка.

Сподели другаде

Здравей.

Колко разбираш от линукс ? Най-вероятно повече от мен :) - сигурно знаеш,че трябва да се насочиш към някоя по-лека графична среда(което изключва GNOME, KDE и UNITY - за добро или лошо;))...Ако не ти е трудно да си намираш и инсталираш програми бих ти препоръчал да пробваш Bodhi.

Сподели другаде

Да,наистина се оказва,че не отговаря на изискванията за Ubuntu.Виж на този адрес има подробна информация за всичко,което те интересува както и коя система какви изисквания има - bg.wikipedia.org/wiki/Линукс .Погледни и тука - pchelp.cablebg.net/Tutorials/OSystems/OS/Win.htm
Сподели другаде