Jump to content

Как да премахна следите в регистрите от деинсталирана програма

Препоръчан пост

Здравейте,

програмата която деинсталирах е Folder Guard и сега се мъча да и премахна остатъците из регистрите.С win7 ultimate x64 съм и пробвах чистене с Ccleaner,но не помогна.Пробвах и с run>regedit опцията finde ,нищо.Има ли с какво безопасно да се изтрият остатъците?В една тема от 2006!!! година N.Raven споменава за една програма reg cleaner,но незнам дали още такава добра програмка...

Сподели другаде

• Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Някакъв конкретен проблем ли има в случая? По принцип не знам начин за премахване/почистване конкретно на Folder Guard. Деинсталацията би трябвало да е достатъчна по принцип.
Сподели другаде

Здравейте,

програмата която деинсталирах е Folder Guard и сега се мъча да и премахна остатъците из регистрите.С win7 ultimate x64 съм и пробвах чистене с Ccleaner,но не помогна.Пробвах и с run>regedit опцията finde ,нищо.Има ли с какво безопасно да се изтрият остатъците?В една тема от 2006!!! година N.Raven споменава за една програма reg cleaner,но незнам дали още такава добра програмка...

Има такава програма - RegCleaner 4.3, също съм я тествал и съм доволен от нея, но не ми е известно дали ще работи на windows 7

Остатъците от Folder Guard можеш да намериш, ако имаш папка още на Program Files (не си я изтрил), пробвай с Forced uninstall на Perfect Uninstaller (работи със сериен ключ) .

Просто се посочва папката и скенира за останали елементи (ключове) в регистратурата.

Сподели другаде

Някакъв конкретен проблем ли има в случая? По принцип не знам начин за премахване/почистване конкретно на Folder Guard. Деинсталацията би трябвало да е достатъчна по принцип.

Kонкретният проблем е ,че след повторно инсталиране не се стартира ,дава невалидна регистрация.

Има такава програма - RegCleaner 4.3, също съм я тествал и съм доволен от нея, но не ми е известно дали ще работи на windows 7

Остатъците от Folder Guard можеш да намериш, ако имаш папка още на Program Files (не си я изтрил), пробвай с Forced uninstall на Perfect Uninstaller (работи със сериен ключ) .

Просто се посочва папката и скенира за останали елементи (ключове) в регистратурата.

Ако говорите за тази програма,пише ,че става и за 7?В Program Files съм изтрил папката.Пробвах деинсталация с Perfect Uninstaller само че портабъл,и нещо зацикли по средата на деинсталацията,но все пак я премахна.Иначе не ми даде директно да деинсталирам с Forced uninstall,а предложи да опитам с обикновен ънинстал.Може и аз да не правя нещо както трябва ,защото не съм ползвал до сега Perfect Uninstaller. Даже бях спрял и UAC .F.Guard винаги го прави този номер,като съм пробвал всички версии .

Програмата Reg Cleaner не работи на Windows 7/ RegCleaner 4.3.0.780 , OS:Win95/98/98SE/Me/2000/NT/XP/2003/Vista /, jv16 PowerTools 2011 става за Windows 7/60 дена trial период от официалния сайт - www.macecraft.com

Tази jv16 PowerTools 2011 ,безопасна ли е в смисъл като Ccleaner,пускаш някакво стандартно сканиране и после чистиш смело или трябва да се знае какво точно се прави?

Сподели другаде

Kонкретният проблем е ,че след повторно инсталиране не се стартира ,дава невалидна регистрация.

Ако говорите за тази програма,пише ,че става и за 7?В Program Files съм изтрил папката.Пробвах деинсталация с Perfect Uninstaller само че портабъл,и нещо зацикли по средата на деинсталацията,но все пак я премахна.Иначе не ми даде директно да деинсталирам с Forced uninstall,а предложи да опитам с обикновен ънинстал.Може и аз да не правя нещо както трябва ,защото не съм ползвал до сега Perfect Uninstaller. Даже бях спрял и UAC .F.Guard винаги го прави този номер,като съм пробвал всички версии .

Когато ползваш Forced Uninstall винаги ти предлага да опиташ първо нормален Uninstall (нормална деинсталация), но ако все пак игнорираш съвета си продължаваш с Forced-a и след като приключи правиш нормалния uninstall. Идеята е да премахне ключовете които пречат за чиста, нормална деинсталация на програмата.

А TweakNow RegCleaner 2011 не работи по същия начин както RegCleaner 4.3, последния можеш освен от Инструменти - Почистване на Регистъра - Направи всичко да махни неизползваните ключове, отделно може и в главното меню на Софтуер да намериш по име ключвете на Folder Guard и с маркиране и DEL да ги изпратиш в Архив.

Сподели другаде

Здравейте,

А защо не ползваш Your Uninstaller! 7.3.2011.2 платена е,но може да се ползва 30 дни безплатно?

Сподели другаде

С програмите за почистване на регистри трябва да се внимава - не всяка е за начинаещи.Понякога някоя от тях бърка и дори да възстановиш от bacup-a на самата програма/някои си правят bacup на изтритите файлове и ключове/проблема възникнал от намесата й си остава.Reg Cleaner се ползва от доста потребители с голямо уважение и доверие - макар и безплатна се е доказала като кадърно написан софтуер.Проблема е,че не става за Windows 7.Jv 16 Power Tools е не лоша такава ставаща и за Windows 7 - но трябва да четеш какво маркира за изтриване/за сравнително краткото време на използване на тази програма не съм имал проблеми с нея,но Reg Cleaner ми допада повече и съм по-доволен от нея - с Windows XP съм/.За кадърна деинсталираща програма може да ползваш Your Uninstaller 7.0.2010.11 Portable/не ти трябва да е инсталирана и да черпи ресурси излишно,затова ти препоръчвам Portable версията,която ползвам лично от доста дълго време и не ми е създавала проблеми/.
Сподели другаде

В момента съм с два деинсталатори - инсталирани. Това са Your Uninstaller 2010 (7.0.2010.30) и Perfect Uninstaller 6.3.3.8. По принцип си ползвам YU, но най-чисто премахва програмки PU и него го използвам като ми трябва по-сигурно премахване на дадена програмка, за да мога да я инстална отново начисто. Знаете, че ESET NOD 32 се деинсталира с ESETUninstaller.exe, но ако опитате с YU 2010, поне при мен ми излизаше съобщение "Something is wrong!" и ако продължиш с деинсталацията се омазва, докато с Forced Uninstall на PU и после с нормална деинсталация със същият деинсталатор - PU се премахва успешно, без проблеми. Мога да дам редица примери, с които да потвърдя, че PU > YU, но всичко е въпрос на навик, желания за тестове и следене на резултатите. Така може да си направите заключение кой деинсталатор е по-по-най. Що се отнася до Portable версиите на същите програми - деинсталатори съм доста скептичен, че вършат същата работа - качествена, като инсталираните им издания, но всеки има право на мнение...
Сподели другаде

Доста време бях с инсталационната версия на Your Uninstaller и след като пробвах и Portable версията установих,че върши същата качествена работа с тази разлика,че не товари системата излишно и не влиза в конфликт с други програми/получава се така,че 3-4 програми следят за едно и също нещо и ако не се обърне внимание да се настроят по един и същи начин за това,което следят и стартират се получават проблеми - ненужно претрупване според мене/.Възможно е споменатата Perfect Uninstaller да се справя по-добре - не съм я ползвал и тествал,но смятам,че с Jv 16 Power Tools ще си оправи проблема/на всеки е ясно,че програми от типа всичко в едно - Your Uninstaller не е изключение,не всичко е перфектно и се налага ръчно след тях да се доочиства - поне не прави големи бели и поразии по системата/.
Сподели другаде

Когато ползваш Forced Uninstall винаги ти предлага да опиташ първо нормален Uninstall (нормална деинсталация), но ако все пак игнорираш съвета си продължаваш с Forced-a и след като приключи правиш нормалния uninstall. Идеята е да премахне ключовете които пречат за чиста, нормална деинсталация на програмата.

А TweakNow RegCleaner 2011 не работи по същия начин както RegCleaner 4.3, последния можеш освен от Инструменти - Почистване на Регистъра - Направи всичко да махни неизползваните ключове, отделно може и в главното меню на Софтуер да намериш по име ключвете на Folder Guard и с маркиране и DEL да ги изпратиш в Архив.

Mисля ,че точно така се получи,почна Forced-a и мина през 3 стъпки.Първата мина сравнително бързо,втората я чаках няколко часа и се оказа ,че е зациклила програмата и му дадох skip, накрая пак бавничко мина и третата стъпка.Но след това F.guard я нямаше в списъка и не може да се направи "нормалния uninstall" както казваш...

Може ли някой да даде един линк за сваляне на reg cleaner 4.3 за да я ползвам на ХР-то .

Сподели другаде

Може ли някой да даде един линк за сваляне на reg cleaner 4.3 за да я ползвам на ХР-то .

http://www.softpedia...egCleaner.shtml

директен линк за "сваляне" - http://www.softpedia...p=62391&t=3&i=1

След инсталация от Option - Language - Select language - Bulgarian.rlg

...и не забравяй, че почистването става от Инструменти - Почистване на регистрите - Направи всичко

Да не тръгнеш да триеш от началното меню "Софтуер" ключовете на всички програми, че ще омажеш пейзажа! Там само можеш да търсиш на вече премахнати програми ...остатъците

Сподели другаде

Мерси за линка и обясненята,въпроса е сега ,след като съм деинсталирал F.guard от win7 как да изтрия остатъците?Явно вариянтите за P.uninstaller и Y.uninstaller отпадат,да пробвам ли да изчистя регистрите с Jv 16 Power Tools, и какво да гледам преди да трия?Дали някъде има името на програмата ?
Сподели другаде

Мерси за линка и обясненята,въпроса е сега ,след като съм деинсталирал F.guard от win7 как да изтрия остатъците?Явно вариянтите за P.uninstaller и Y.uninstaller отпадат,да пробвам ли да изчистя регистрите с Jv 16 Power Tools, и какво да гледам преди да трия?Дали някъде има името на програмата ?

Аз съм на XP и няма как да ти тествам какви остатъци биха останали, евентуално, при премахване на F.Guard ...и дали Jv 16 Power Tools ще е ефективна програма.

Не съм ползвал Jv 16 Power Tools и би трябвало за нея да попиташ този, който ти е препоръчал. Не знам доколко ти е добър windows-a, дали е оригинал или някоя "смоделка" ..и дали ще "сгъне" ако се почисти по-сериозно, но можеш да опиташ или с Jv 16 Power Tools или с IObit Toolbox-download (Clean - Registry Cleaner, сложи отметка на Deep Scan на малкия прозорец, най-долу ...и след скена - Start Fixing, горе в ляво)

Сподели другаде

Направих скана но излезнаха 366 реда !!!Само тези чекнатите от програмата ли да изтрия,защото доколкото виждам не пише foldrf guard или winability по тях?

Ще помоля, ако някой е ползвал Jv 16 Power Tools на win7 нека сподели как се чисти безопасно с нея.

Направих скана но излезнаха 366 реда !!!Само тези чекнатите от програмата ли да изтрия,защото доколкото виждам не пише foldrf guard или winability по тях?

Ще помоля, ако някой е ползвал Jv 16 Power Tools на win7 нека сподели как се чисти безопасно с нея.

post-10309-0-45500900-1306679494_thumb.jpg

Сподели другаде