Jump to content

Препоръчан пост

Въпроса ми е как е направен този тапет и с Gimp дали ще стане да се направи нещо подобно?

http://store.picbg.net/thumb/52/05/603e42dc08955205.jpg

Може и да не са фигури като на тапета, а текст (ползвам най-стария шрифт за Кирилица - Cirilica Bulgarian)!

Ето и пример как излиза Софтвизия с този шрифт:

http://store.picbg.net/thumb/F7/AE/78580e4438aaf7ae.png

До колкото намирам инфо в нета има доста плъгини от фотошоп (с който никога не съм работил, а и не обичам платени програми, които не мога да си купя), които стават да се ползват с Gimp!

Ще ви бъда благодарен да ми кажете дали ще може да се направи нещо подобно с Gimp-а?!

Сподели другаде

Според мен тапетът е правен с 3D програма. Като Maya, 3D Studio Max. Мисля, че и със свободна Linux програма може да се направи нещо подобно, но не съм сигурен нито дали, нито с коя.
Сподели другаде

И аз залагам на 3D програмите - Wings 3D, Art of Illusion... едно време DAZ 3D бяха пуснали Bryce 5 безплатно, можеш да провериш дали ще можеш да го изтеглиш след регистрация в сайта.

За шрифта можеш да ползваш Elefont и след това да си го дообработиш с някоя 3D програма.

Може да се направи и с Gimp, но ми се струва, че ще отнеме повече време, отколкото ако се направи с 3D.

Сподели другаде

Ха - добре, че я има тая тема, за да не отварям нова!:)

Това за тия надписи и мен ме интересува, само дето съм с Линукс, и не знам тия 3D програми дали ще бачкат през Wine?!

Сега обаче ме интересува защо не ми бачкат четките, по-точно имам четки с облаци и като река да ги използвам и все едно нищо не ползвам ако фона ми е син примерно, но ако е бял си бачкат. Къде бъркам, че нещо не се сещам защо се получава така?

п.п.То поне да знаех как се правят облаците с Gipm-а нямаше да питам за тия готови четки защо не бачкат?!

Сподели другаде

Ха - добре, че я има тая тема, за да не отварям нова!:)

Да, по-добре е да има, отколкото да няма!

Това за тия надписи и мен ме интересува, само дето съм с Линукс, и не знам тия 3D програми дали ще бачкат през Wine?!

И ние ползваме Linux. Ако не винаги, то честичко.

Maya е комерсиален продукт, който се поддържа за Linux/Mac/Windows. За нещастие не е безплатна, но може да се пробва или вземе от (не)обичайните места.

http://usa.autodesk.com/maya/features/

Wine може да пуска доста сложен софтуер, но практиката показва, че не е практично да се ползва с толкова преусложнени програми. Най-вероятно, нещо някъде няма да работи.

За цялото си съществуване, Wine, няма толкова човеко-часа разработка, колкото Windows 2000. Не могат да ги стигнат на библиотеки и функции толкова бързо.

Сега обаче ме интересува защо не ми бачкат четките, по-точно имам четки с облаци и като река да ги използвам и все едно нищо не ползвам ако фона ми е син примерно, но ако е бял си бачкат. Къде бъркам, че нещо не се сещам защо се получава така?

п.п.То поне да знаех как се правят облаците с Gipm-а нямаше да питам за тия готови четки защо не бачкат?!

Виж в настроките, да не ползваш син цвят. Може и тъпо да се струва на някой, но нямам богат опит с Gimp и в момента ми се струва възможно. Може би боядисваш с един и същи цвят, какъвто е фонът.

Сподели другаде

Значи в настройките мога да избирам всякакъв цвят за облаците, но се виждат само на бял фон, а на други фонове все едно не използвам четките за облаци?! Не съм чак толкова тъп, че да не се сетя за еднаквост на цвета на фона и този на четката!
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Само за сведение, не успях да открия тази четка. По някаква причина липсва в моята инсталация.

Извинявай, че не ти отговорих тогава. После забравих. Глупаво се получи.

Сподели другаде