Jump to content

Препоръчан пост

Имам една флашка- подърък от Мтел, която е от неизвестен производител. Флашката обаче нешо се прецака: пъхам я в USB-ито и получавам съобщение, че трябва да се форматира, за да се отвори. Учудих се, защото от доста време я ползвам, и компютъра винаги я е разпознавал. Съгласих се да я форматира (с ясната мисъл, че това ще загуби данните вътре), но какво ми бе учуднването, когато получех съобщение, че Уиндоуса не може да я форматира. На всичко отгоре ми да, че капацитета и е 8 МВ, при положение, че тя е 4 ГВ!! :faint: Явно е, че флашката нещо е прецакана и съм я отписал, НО жизнено ми е важно да мога да спася един, записан в нея файл- това е файл на една програма за домашно счетоводство, където си водя целия семеен бюджет. Ако го загубя този файл, си губя счетоводството за 3 години назад! Трябва да го спася този файл!

Има ли начин това да стане? мисля си, че въпреки, че файла е записан на флашката, би трябвало (така си мисля), някъде по диск С, да има съхранено копие под една или друга форма. Така ли е или се заблуждам?

Моля за помощ!

Сподели другаде

Ако ти не си си направил резервно копие ръчно, няма как да имаш такова. Има различни програми за възстановяване на файлове, но шансовете ти да възстановиш нещо от скапана флашка са минимални. Recuva например е безплатна такава.

И занапред никога не складирай каритично важни файлове само на един носител, особено ако този носител е flash памет.

Сподели другаде

Здраваейте,при мен проблема е,че бях си направил веднъж флашката боот,за инстл.на ОС.След това си е форматирах и си върнах всичко,какво ти бях качил преди това/прог.,музика,снимки/.Но от тогава неиска да ми е отвори и ми исписва това-post-10144-0-58994700-1306236315_thumb.png
Сподели другаде

Десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management. Виж дали там се появява по някакъв начин въпросното USB flash устройство. Ако се появява опитай да го форматираш и да го направиш на дял от там.
Сподели другаде

Да и драйвер търсих,но неможах да отркрия нещо,което да помогне а флашката е купена от Холандия и е 16гб.

Колко ГБ ти я е показвал Уиндоус преди да я направиш бутваща и колко ГБ ти я показва сега ?

Доколкото ползвах Гугъл става ясно че програмите за създаване на бутващи флашки правят недемократичен Линукс дял или нещо подобно.

Сподели другаде

Тази-Win7-USB-DVD-tool ползвах в NTFS format за боот инстал.,а за след това непомня.Win 7 Ultimate

Само това се вижда-.png]

И това -JPG,и при опит за за нормално изваждане изписва,че вмомента се ползва и не може да бъде извадена

post-10144-0-42454400-1306263596_thumb.png

post-10144-0-23967500-1306263904_thumb.jpg

Сподели другаде