Jump to content

Изключване на компютър при игра (temperature error)!

Препоръчан пост

Здравейте! Имам един много странен проблем. Наскоро започнах да играя една игра (Race driver: GRID (доста си е тежичка но я подкарвам на миним. изисквания )). Лошото е че когато започна да играя след около 2 до 5 обиколки (приблизително 10 мин.) компа се изключва. При стартиране дава TEMPERATURE ERROR. Винаги преди игра използвам програмата „Game Booster”. Така намалявам използваната Рам на ~ 500 МБ. С Еверест „стресирах” системата и един от показателите дигна към 104С, и повече не посмях. В приложеното изображение съм показал „стресирането” на системата както и показателите по време на игра с паузи за проверка на състоянието. Като охлаждане съм си сложил 3 допълнителни вентилатора. Един 80-ка на видеокартата (защото е само с радиатор, без вент.), още един под захранването да изкарва . И един 120-ка отстрани срещу дъното пак изкарва. Незнам защо се получава така, надявам се Вие да ми помогнете. Също ще се радвам ако ми кажете записват ли се някаде данни за температурата преди изключването – т.е. като го включа да мога да видя при каква температура се е изключил.

А ето и характеристика на кошницата:

Компютър: 
Вид на компютъра   	ACPI x86-based PC 
Операционна система   	Microsoft Windows Vista Ultimate (Windows 7)

Internet Explorer   	8.0.7600.16385 

DirectX   	DirectX 10.0 

Дънна платка: 
Тип централен процесор   	DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ 

Дънна платка   	Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) 

Чипсет на дънната платка   	nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer 

Системна памет   	2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 
DIMM2   	1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) 
DIMM3: Kingmax KLDD48F-B8HS5   	1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) 
Тип BIOS   	AMI (04/30/07) 

Дисплей: 
Видеокарта   	NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB) 

Видеокарта   	NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB) 

3D-ускорител   	nVIDIA GeForce 7300 GT 

Монитор   	Dell P991 [19" CRT] (94WRF15I2030) 

http://www.prikachi.com/images/382/3363382w.png

Предварително Ви благодаря за помощта.

Сподели другаде

Провери си охлаждането на процесора - виж дали не е изсъхнала пастата и дали прилепва добре радиатора.

Прочиствам го редовно но при последното основно почистване нямах термопаста и го оставих "на сухо"

Сподели другаде

В упътванията за дъното и процесора със сигурност пише, че трябва да има паста между процесора и радиатора.

Потърси от някъде паста, не ти трябва много.

Сподели другаде

Благодаря за отговорите. Щом му сложа паста ще пиша за "последиците".

Някой може ли да ми каже от къде мога да си обновя биоса с по нова версия?

Свойства на BIOS:  
  Тип BIOS   AMI  
  Версия на BIOS   0502  
  Дата на системния BIOS   04/30/07  
  Дата на видео BIOS    11/23/06

Сподели другаде

Някой може ли да ми каже от къде мога да си обновя биоса с по нова версия?

В сайта на ASUS има раздел за download, но ще трябва да провериш точния модел и ревизия на дъното.

Аз обаче не ти препоръчвам да обновяваш BIOS в момента - ако компютъра изгасне по време на обновяването, ще си имаш проблеми със "съживяването" му.

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте аз съм нова във форума и много бих искала да намеря решение на моя проблем.Наскоро ми инсталираха Windows7 и при проверка със everest ми изкара че bios-са ми е стара версия и ме съветва да си я обновя.Но понеже не съм много на ти с компютрите :)незнам точно как ще стане цялата тази работа.Много ще се радвам ако някой ми помогне.Това са данните:

BIOS Type: AMI

BIOS Date: May 26th 2007

BIOS ID: 63-0100-000001-00101111-052607-ATHLON64-697F1P30

BIOS OEM: BIOS Date: 05/26/07 08:37:53 Ver: 08.00.14 - 080014

Chipset: Athlon 1100 rev 0

SuperIO: Unknown

Manufacturer: FOXCONN

Motherboard: RS690M2MA

A BIOS Update has been detected for your PC.

Сподели другаде

Ако компютъра ти в момента си работи без всякакви проблеми,не виждам някакъв смисъл от ъпдейт на BIOS.Процедурата се прави при възникване на някакъв проблем(софтуер,хардуер),преди подмяна на даден компонент с по нов и т.н.-най вече,ако се налага :yes:
Сподели другаде