bobo13 Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Здравейте,не разбирам много от програми, от много време насам имам проблем като отварям едни файлове (каталози), в диспечера на задачите ми я дава AcroRd32.exe да е програмата, много трудно ми зарежда, а горе-долу ми е читав компютъра, като отворя нещо с нея и почти нищо друго не ми работи нормално, т. е. нещо ми тормози компютъра. Дайте идея няма ли някаква по-лека програма, че вече не се издържа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Допускам, че въпросните "Каталози" са PDF документи, които ти отваряш с Adobe Acrobat Reader. Негово е въпросното ".exe"/процес. Мисля, че PDF-XChange Viewer ще ти свърши доста по-добра работа. Има и други PDF-четци - прегледай и си избери. Adobe Reader е един вид отживелица от средните векове, която обаче още витае стабилно на повечето потребителски машини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Здравейте,не разбирам много от програми, от много време насам имам проблем като отварям едни файлове (каталози), в диспечера на задачите ми я дава AcroRd32.exe да е програмата, много трудно ми зарежда, а горе-долу ми е читав компютъра, като отворя нещо с нея и почти нищо друго не ми работи нормално, т. е. нещо ми тормози компютъра. Дайте идея няма ли някаква по-лека програма, че вече не се издържа. На коя версия на Adobe Reader си? Защото ако е най-новата Adobe Reader X - доста "тежка" е, за разлика от по-старите версии, които могат да бъдат намерени ТУК. По-скоро са предходни версии на най-новата, но ще ти свършат работа, ако оставаш на Adobe Reader ...или ако толкова ти е натоварен компютъра си избери някакъ друг PDF-четец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Май 18, 2011 Author Report Share Публикувано Май 18, 2011 Благодаря за помощта!PDF-XChange Viewer я дръпнах, но не можах да отворя каталога с нея, излезе ми един прозорец с нещо Win32 че не отговаря или нещо подобно.А adobe дръпнах по стара 8 и нещо и наистина работи по-добре, освен това като затварям каталога почти веднага затваря, преди мислеше цяла минута... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Благодаря за помощта!PDF-XChange Viewer я дръпнах, но не можах да отворя каталога с нея, излезе ми един прозорец с нещо Win32 че не отговаря или нещо подобно.А adobe дръпнах по стара 8 и нещо и наистина работи по-добре, освен това като затварям каталога почти веднага затваря, преди мислеше цяла минута... Така е 8-цата е "по-лека". Просто някои неща се УСЕЩАТ без да се замерват (specially for Night Raven) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Така е 8-цата е "по-лека". Просто някои неща се УСЕЩАТ без да се замерват (specially for Night Raven)Брех, че и английски говориш. Още един талант, който да добавим към женската интуиция. Мислех да се опитам да обясня защо тази ти забележка е неправилна, но реших, че няма смисъл в крайна сметка. Щом досега не си схванал какво имам предвид, значи няма да успееш и занапред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 То хубаво се усещат, но ползването на неактуален софтуер е дупка в сигурността, особено що се отнася до браузери четци за PDF файлове и пр. неща, които се свързват интензивно с интернет. Причината Adobe Reader да е една от най-често актуализираните програми (като набор от ъпдейти), е и че е една от най-атакуваните от експлойт-тип зловреден код. Връщането към толкова задна версия, вместо търсенето на алтернативни програми, според мен е погршна стратегия... Нищо, жив и здрав. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Май 18, 2011 Author Report Share Публикувано Май 18, 2011 Всъщност, не разбрах защо не мога да отворя с програмата към която ми даде линк, може да не съм я изтеглил от правилния бутон.Иначе, с adobe-то отварям каталог в моя си компютър, който си го имам, а не в някой сайт, но просто като го отворя (той е няколкостотин страници и като се зареди със скролера си търся която ми трябва) започва да ми се бави всичко и става ужас. Аз имам и друг проблем - след като си преинсталирах автоматично уиндоуса преди време, започнаха адски бавно да ми отварят сайтовете когато сийдвам, но това може и да е защото минах на БТК. Та оттогава не сийдвам.Иначе ми е 4 годишен компютъра, това ми изписва като дам на свойства:Компютър Intel ®Celeron® D CPU 3.06GHz3.08 ГХц, 512 МБ RAMАко имаш идея за някоя по-лека програма която да върши работа, дай направо името и аз ще я потърся в замунда, че с тези сайтове трудно се ориентирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Подозирам, че на PDF-XChange си дръпнал 64-bit версия... След това, при старирането на инсталатора, ти е изписало, че приложението не е съвместимо с Win32-архитектурата. Приемам, че Windows ти е 32-bit - бацаш на иконата/линка, на която пише "32-bit" Ако не искаш да инсталираш програмaта, можеш да пробваш и портативната й версия (линка/логото с изображение на флашка) - просто разархивираш и стартираш.Какви тракери, какви 5 лева, за безплатни програми... Добавено: Други програми за PDF документи:Foxit ReaderNitro PDF ReaderSumatra PDF Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Брех, че и английски говориш. Още един талант, който да добавим към женската интуиция. Мислех да се опитам да обясня защо тази ти забележка е неправилна, но реших, че няма смисъл в крайна сметка. Щом досега не си схванал какво имам предвид, значи няма да успееш и занапред. Това вече е психосоматично! А на човека просто му трябва малко повече РАМ. То хубаво се усещат, но ползването на неактуален софтуер е дупка в сигурността, особено що се отнася до браузери четци за PDF файлове и пр. неща, които се свързват интензивно с интернет. Причината Adobe Reader да е една от най-често актуализираните програми (като набор от ъпдейти), е и че е една от най-атакуваните от експлойт-тип зловреден код. Връщането към толкова задна версия, вместо търсенето на алтернативни програми, според мен е погршна стратегия... Нищо, жив и здрав. Винаги съм бил с по-стара версия ...и никога не съм получавал каквито и да е проблеми от това. Това което пишеш ми е напълно известно затова се update-ват и Java, Flash Player и Windows-a, но ще ми кажеш ли колко пъти си "хващал" зловреден код от неактуална версия на Reader? Като е такъв голям проблем защо дават да се изтеглят стари версии на Reader и то от официалният им сайт?И с какво предложените от теб четци за по-сигурни от общоприетият Reader? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Май 18, 2011 Author Report Share Публикувано Май 18, 2011 Благодаря на всички за помощта, дръпнах и нитро-то от средния линк, и тя работи добре.(рам-а ще го сменям заедно с всичко останало, само малко парички да прежаля от касичката ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 19, 2011 Report Share Публикувано Май 19, 2011 Винаги съм бил с по-стара версия ...и никога не съм получавал каквито и да е проблеми от това. Това което пишеш ми е напълно известно затова се update-ват и Java, Flash Player и Windows-a, но ще ми кажеш ли колко пъти си "хващал" зловреден код от неактуална версия на Reader? Като е такъв голям проблем защо дават да се изтеглят стари версии на Reader и то от официалният им сайт?И с какво предложените от теб четци за по-сигурни от общоприетият Reader? Ми реално погледнато, аз пък никога не съм хващал зараза от Java, Flash Player и пр., но това не значи че въпросните не съществуват и не са разпостранени Чак пък голям проблем... По-скоро е препоръчително и аз препоръчах. Защо дават да се теглят стари версии? Ами попитай ги. Аз мога да ти кажа, че е защото с всяка слеваща версия, програмата им става все по-тежка и допотопна и хората с по-слаби машинки не я подкарват свястно. Така се губи част от клиентелата..., която може да се запази с ползване на по-стара версия, макар и с известен компромис със сигурността.Като изключим Foxit Reader, който е доста популярен четец, то останалите са с доста по-малък кръг от потребители, което ги прави по-непредпочитани за атака от мислителите на гадинки от тип експлоит. Това е така, защото в повечето случаи, даден експлоит е насочен към уязвимост в точно определена програма или дори версия и да не засяга друга програма, която работи със същите файлове - било PDF документи, аудио и видеофайлове и т.н. Следователно, колкото по-популярна е дадена програма, от толкова повече потребители се ползва и толкова е повече обект на злонамерен интерес. Точно обратното важи за по-малко популярните програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост