Jump to content

Имам проблем с някои картинки !

Препоръчан пост

Проблемът ми е такъв. Като си изтегля някоя картинка от нета, например ТАЗИ на компа тя ми излиза ето TAKA , с бял фон околко нея, а не трябва да е така. Картинката трябва да е без бял фон, да се вижда само целувката, шото като я вмъкна в някой редактор на изображения и искам да я сложа върху друга картинка белия фон ми пречи. Помогнете ми, моля Ви!
Сподели другаде

Проблемът ми е такъв. Като си изтегля някоя картинка от нета, например ТАЗИ на компа тя ми излиза ето TAKA , с бял фон околко нея, а не трябва да е така. Картинката трябва да е без бял фон, да се вижда само целувката, шото като я вмъкна в някой редактор на изображения и искам да я сложа върху друга картинка белия фон ми пречи. Помогнете ми, моля Ви!

Напълно нормално е да е с бял фон, защото си го има. Трябва да е така!

Тези картинки, които нямат фон всъщност също имат, но е транспарентен (прозрачен) и на Windows and Fax Viewer излизат със сив фон както е фона на по-голямата част от екрана, когато е стартирана програмата - пример.

Иначе на други Image Viewer-и си личи че е с прозрачен фон - Irfan View 1,

докато твоята "целувка" си е с бял фон - Irfan View 2. и ЦЪК.

Оригиналът на картинката с прозрачния фон е ТУК и ако я свалиш ще видиш че е с разширение .PNG

Не че не съм виждал JPG с прозрачен фон, но по принцип прозрачните са .PNG

"Целувката" може да се обрабори с фотошоп за да се получи това, което искаш. ;)

Ето и резултата - целувка с прозрачен фон - Download.и изглежда така

Сподели другаде

Благодаря mazarin, много ми помогна. Разбрах, че като "целуката" е в JPEG формат няма как да не излиза белия фон. Само ако картинките са в PNG ще се получи това което искам. Благодаря ти още веднъж. Може да заключвате темата!
Сподели другаде

Благодаря mazarin, много ми помогна. Разбрах, че като "целуката" е в JPEG формат няма как да не излиза белия фон. Само ако картинките са в PNG ще се получи това което искам. Благодаря ти още веднъж. Може да заключвате темата!

Това е защото .png поддържа 256 нива на прозрачност, .gif има доста по-малко нива на прозрачност, не помня колко точно. А другите формати като .jpg, .jpeg и т.н. не поддържат прозрачност.

Сподели другаде

Това е защото .png поддържа 256 нива на прозрачност, .gif има доста по-малко нива на прозрачност, не помня колко точно. А другите формати като .jpg, .jpeg и т.н. не поддържат прозрачност.

Така е, JPG не поддържа прозрачност, НО ако преименуваш някое PNG на JPG ще видиш, че като го отвориш с Windows Picture and Fax Viewer

ще бъде прозрачно, а с други Viewer-и като Irfan ще ти каже че е грешен формат и ще иска да го преименува, а при хостване ще получиш съобщение,

че е грешен формат или ще го качи директно като PNG.

Сподели другаде