Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 (Редактиран) Я пак. По-бърз ми е компа и се държи по-добре откакто ползвам ASC (Advanced System Care). Аз съм на старата версия 3.8Стара тема отваряме за по-обикновените компютри, които не са с добри характеристики и съответно натрупването на излишни ключве в регистратурата от неправилни деинсталации или честото преинсталиране на програми, както и натрупването на junk files, временни файлове и други + Smart Defragmentation-а, чрез който допълнително подобряваш бързината на компютъра, правят тази програма полезна, както и CCleaner и много други, които лично съм ползвам от доста време, включвам и в това число Glary Utilities. Ами аз ...колеги нямам проблем с компа, но разбирам и даже знам защо други имат когато ползват такива почистващи програми. Ами никой не им е виновен, че си слагат кофти самоделки на window, които при update или почистване "сгъват" по един или друг начин: с грешки, с неработещи програми, сини екрани и т.н. Забравих да спомена, че и отделно и Toolbox-a тествах за един период от 3 месеца, но при наличието на ASC + CCleaner + почистване на папка Temp (от Run - %temp%) е напълно излишен. Така че, две програмки биха подобрили експлоатацията на компютъра ви.Това, че вие сте на по-мощни компютри (4-ядрени процесори и много РАМ) и с windows 7 и т.н. можете спокойно да ги пропуснете, но за една стара "печка" от опит знам, че вършат работа. Това си е мое лично мнение и не смятам да споря повече. Просто ви уверявам, че ги ползвам отдавна и нямам никакъв проблем с програмите и т.н. В случая по-горе, обаче тъй като дава грешка AutoCare.exe, естествено че е по-добре да се деинсталира ASC, но хайде да не обвиняваме почистващите програми, защото на някои хора им е кофти инсталацията на операционната система или са си омазали с някоя друга програма компютъра си. Редактиран Май 18, 2011 от mazarin Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Толкова ми е писнало да обяснявам как и защо този тип програми не ускоряват системата, че ми е трудно да го опиша. Няма значение каква е операционната система (чиста или самоделка), полза от такива програми няма. Няма никаква логика да има. Всеки, който е запознат с устройството на Windows, сам стига до извода какви ползи и вреди може да има от дадени програми.Който твърди, че почистването на регистратурата ускорява системата, не е запознат с Windows.Който твърди, че програмите за почистване/освобождаване на RAM памет са полезни, не е запознат с Windows.Който твърди, че Windows (особено Vista и нагоре) не може да се грижи сама за себе си, не е запознат с устройството й.И т.н. и т.н. Каза, че от опит знаеш, че тези програми са полезни. Ще може ли да дадеш някой конкретен пример? Иначе все едно нищо не си казал. И под "конкретен пример" имам предвид конкретни числа/замервания, а не "... 'ми почна да върви по-добре". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Толкова ми е писнало да обяснявам как и защо този тип програми не ускоряват системата, че ми е трудно да го опиша. Няма значение каква е операционната система (чиста или самоделка), полза от такива програми няма. Няма никаква логика да има. Всеки, който е запознат с устройството на Windows, сам стига до извода какви ползи и вреди може да има от дадени програми.Който твърди, че почистването на регистратурата ускорява системата, не е запознат с Windows.Който твърди, че програмите за почистване/освобождаване на RAM памет са полезни, не е запознат с Windows.Който твърди, че Windows (особено Vista и нагоре) не може да се грижи сама за себе си, не е запознат с устройството й.И т.н. и т.н. Каза, че от опит знаеш, че тези програми са полезни. Ще може ли да дадеш някой конкретен пример? Иначе все едно нищо не си казал. И под "конкретен пример" имам предвид конкретни числа/замервания, а не "... 'ми почна да върви по-добре". Как точно искаш да ти замеря? Нормално е като си ползваш компютъра да го усетиш дали забива, бави и т.н. ...и после след експлоатацията на програмата, нали?Явно искаш да кажеш, че е психосоматично, нали? Не съм програмист ...и добре го знаеш. Най-обикновен юзер съм, НО хайде намери някоя "печка" дето едва зарежда и е била мазана с програмки, после почисти с ASC & CCleaner и след рестарта ще видиш разликата. И понеже си програмист, явно, замери си с каквото искаш... Имам един директен въпрос към тебе Night Raven? Като са толкова опасни, вредни, ненужни, защото тогава са в каталога ви с програми (на Softvisia) ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Явно искаш да кажеш, че е психосоматично, нали?Да. Имам един директен въпрос към тебе Night Raven? Като са толкова опасни, вредни, ненужни, защото тогава са в каталога ви с програми (на Softvisia) ?Каталогът се изготвя на базата на гласувания от всички членове на екипа. Дори и да съм силно против дадена програма, моят глас е 1, има още 9. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Благодаря за отговора ти, Night Raven!Повече не смятам да се "обаждам" по отношение на почистващите програми. Вие си ги плюйте, аз ще си ги ползвам със здраве! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 20, 2011 Author Report Share Публикувано Май 20, 2011 не знам за какво точно става въпрос,но ми се струва,че е някакъв продукт/драйвър на HP(ако това е монитора - аз бих махнал всякакви такива "асистенти" - реално само драйвъра е нужен). Един от първите резултати от търсачката например е този. Ами аз няколко пъти преинсталирам принтера и това продължава да ми излиза. Инсталира се от само себе си с диска сигурно и незнам как да го махна. А за диска- и в сервиза казаха, че няма да го бива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 20, 2011 Report Share Публикувано Май 20, 2011 Искаш да кажеш,че новият диск се е оказал дефектен ? Предполагам че щом са казали така ще го сменят... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 20, 2011 Author Report Share Публикувано Май 20, 2011 Не ,той не е нов, а взет на старо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 21, 2011 Report Share Публикувано Май 21, 2011 В такъв случай трябва да се огледаш за нов(ако имаш възможност). А този все пак може да провериш с някоя програма/и за диагностика. В момента се сещам само за Crystal Disk Info - а тя може и да не помогне много в случая... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 22, 2011 Author Report Share Публикувано Май 22, 2011 Да, благодаря много за отговорите и помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост