n-inka Публикувано Май 11, 2011 Report Share Публикувано Май 11, 2011 Здравейте, реших да сложа допълнителен диск памет на компютъра си, но когато форматирах (десен бутон и формат), започна да се обозначава в син цвят. Усъмних се, че това ще създаде проблем (не съм на ти с тези неща). Сега започна да се губи диска. Няма го в my computer. Първия път като го рестартирах се появи. Но сега пак се получи и след рестартирането пак го няма. Има ли връзка със синьото обозначаване (това всъщност проблем ли е?) Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2011 Report Share Публикувано Май 11, 2011 Какво е това синьо обозначаване? Дай снимка. За каква операционна система става въпрос? Какъв точно е новият твърд диск? Какъв е старият? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 11, 2011 Author Report Share Публикувано Май 11, 2011 ами незнам кое точно е важно- ExcelStor Callisto 40GB е старияwesternDigital 250GB е новия.Операционната система е windows xp. Където се обозначава в my computer - Local Disk е със син цвят и всичко, което е в него е със син цвят.(Нещо не може да ми се прикачи файла със снимката) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 11, 2011 Report Share Публикувано Май 11, 2011 Новият диск също ли е IDE ? Питам,защото преди време имах проблем с изчезващ от време на време диск и се оказа,че проблема е в кабела. Относно синият цвят(пиша по памет) - има някаква настройка за компресиране на дял и друга такава - да показва този дял в друг(може би - син) цвят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 11, 2011 Author Report Share Публикувано Май 11, 2011 Не знам какво е IDE , но е със един лентов кабел разделен на две (за диска и СД-ито). След като прочетох това, смених захранването с друг подобен кабел и за сега работи. Относно синия цвят -просто го форматирах (преди форматирането си беше черен). Не съм влизала в никакви настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2011 Report Share Публикувано Май 12, 2011 Относно синия цвят: десен клик върху дяла -> Properties -> махни отметката на Compress drive to save disk space -> OK -> OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 12, 2011 Author Report Share Публикувано Май 12, 2011 Значи не е проблем синия цвят. А не е ли по добре тази отметка- Compress drive to save disk space, да я има да речем на всички дискове (имам още един) или да я махна? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2011 Report Share Публикувано Май 12, 2011 По принцип е по-добре опцията да е изключена, особено за системния дял. По принцип полза от NTFS компресията може да има, но зависи от това какви файлове се компресират, колко често се пише по тях и т.н. В някои случаи NTFS компресията може да има негативни последици. По-безопасно е опцията да е спряна, освен ако нямаш проблем с пространството на някой дял, което ти е нужно много, но не искаш да изтриеш нищо от него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 17, 2011 Author Report Share Публикувано Май 17, 2011 Много благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 17, 2011 Author Report Share Публикувано Май 17, 2011 Направих го това, много дълъг беше процесът. Сега пък ми се появи това на екрана. Незнам дали има връзка? Даже не съм го махнала, незнам какво да натисна. На какво може да се дължи? Извинявам се ако няма нищо общо с проблема в темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 17, 2011 Report Share Публикувано Май 17, 2011 AutoCare.exe е файл от Advanced SystemCare. Това е програма, която бих ти препоръчал направо да деинсталираш, защото ползата от нея е никаква. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
n-inka Публикувано Май 17, 2011 Author Report Share Публикувано Май 17, 2011 Благодаря, ще се вслушам в този съвет. Уж все "професионалисти" ми ги препоръчват тези програми........ А сега диска напълно изчезна и се появи този прозорец, който много пъти се появяваше от както сложих диска. И чегърта като се пусне компа. Вече въобще не се инициализира диска. Явно е развален! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 AutoCare.exe е файл от Advanced SystemCare. Това е програма, която бих ти препоръчал направо да деинсталираш, защото ползата от нея е никаква. Да, да ....добре да е никаква ползата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Благодаря, ще се вслушам в този съвет. Уж все "професионалисти" ми ги препоръчват тези програми........ А сега диска напълно изчезна и се появи този прозорец, който много пъти се появяваше от както сложих диска. И чегърта като се пусне компа. Вече въобще не се инициализира диска. Явно е развален! Относно съобщението на горният прозорец - не знам за какво точно става въпрос,но ми се струва,че е някакъв продукт/драйвър на HP(ако това е монитора - аз бих махнал всякакви такива "асистенти" - реално само драйвъра е нужен). Един от първите резултати от търсачката например е този. А програмата Advanced SystemCare и аз препоръчвам да я махнеш - не казвам че е вредна,но ползата според мен е съмнителна и понякога създава усложнения. Относно диска - пробва ли да смениш лентовият (IDE) кабел ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Да, да ....добре да е никаква ползата!Я пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост