Jump to content

допълнителен диск памет

Препоръчан пост

Здравейте, реших да сложа допълнителен диск памет на компютъра си, но когато форматирах (десен бутон и формат), започна да се обозначава в син цвят. Усъмних се, че това ще създаде проблем (не съм на ти с тези неща). Сега започна да се губи диска. Няма го в my computer. Първия път като го рестартирах се появи. Но сега пак се получи и след рестартирането пак го няма. Има ли връзка със синьото обозначаване (това всъщност проблем ли е?) Благодаря предварително!
Сподели другаде

ами незнам кое точно е важно- ExcelStor Callisto 40GB е стария

westernDigital 250GB е новия.Операционната система е windows xp.

Където се обозначава в my computer - Local Disk е със син цвят и всичко, което е в него е със син цвят.

(Нещо не може да ми се прикачи файла със снимката)

Сподели другаде

Новият диск също ли е IDE ? Питам,защото преди време имах проблем с изчезващ от време на време диск и се оказа,че проблема е в кабела.

Относно синият цвят(пиша по памет) - има някаква настройка за компресиране на дял и друга такава - да показва този дял в друг(може би - син) цвят.

Сподели другаде

Не знам какво е IDE , но е със един лентов кабел разделен на две (за диска и СД-ито). След като прочетох това, смених захранването с друг подобен кабел и за сега работи. Относно синия цвят -просто го форматирах (преди форматирането си беше черен). Не съм влизала в никакви настройки.
Сподели другаде

По принцип е по-добре опцията да е изключена, особено за системния дял. По принцип полза от NTFS компресията може да има, но зависи от това какви файлове се компресират, колко често се пише по тях и т.н. В някои случаи NTFS компресията може да има негативни последици. По-безопасно е опцията да е спряна, освен ако нямаш проблем с пространството на някой дял, което ти е нужно много, но не искаш да изтриеш нищо от него.
Сподели другаде

Направих го това, много дълъг беше процесът. Сега пък ми се появи това на екрана. Незнам дали има връзка? Даже не съм го махнала, незнам какво да натисна. На какво може да се дължи? Извинявам се ако няма нищо общо с проблема в темата.

post-9431-0-28811900-1305648784_thumb.jpg

Сподели другаде

Благодаря, ще се вслушам в този съвет. Уж все "професионалисти" ми ги препоръчват тези програми........ А сега диска напълно изчезна и се появи този прозорец, който много пъти се появяваше от както сложих диска. И чегърта като се пусне компа. Вече въобще не се инициализира диска. Явно е развален!

post-9431-0-65040600-1305657943_thumb.jpg

Сподели другаде

AutoCare.exe е файл от Advanced SystemCare. Това е програма, която бих ти препоръчал направо да деинсталираш, защото ползата от нея е никаква.

Да, да ....добре да е никаква ползата!

Сподели другаде

Благодаря, ще се вслушам в този съвет. Уж все  "професионалисти" ми ги препоръчват тези програми........ А сега диска напълно изчезна и се появи този прозорец, който много пъти се появяваше от както сложих диска. И чегърта като се пусне компа. Вече въобще не се инициализира диска. Явно  е развален!

Относно съобщението на горният прозорец - не знам за какво точно става въпрос,но ми се струва,че е някакъв продукт/драйвър на HP(ако това е монитора - аз бих махнал всякакви такива "асистенти" - реално само драйвъра е нужен). Един от първите резултати от търсачката например е този. А програмата Advanced SystemCare и аз препоръчвам да я махнеш - не казвам че е вредна,но ползата според мен е съмнителна и понякога създава усложнения.

Относно диска - пробва ли да смениш лентовият (IDE) кабел ?

Сподели другаде