Jump to content

Мисля че системата ми се зарази !

Препоръчан пост

Здравейте , днес като се пробвах да отворя един сайт(на известна фирма )изведнъж от мозилата ми се появи 1 прозорец пишеше системата ви се зарази цъкнах ОК и резултата е следния http://store.picbg.net/pubpic/2A/27/04d7832cdcbb2a27.JPG в снимката сайта е друг аз исках да отворя друг сайт, но ме прехварли към друг саит :crosseyes1: ,та след като ми се появи прозореца от Security Alert цъкнах Remove all ! Имам антивирусна ESET NOD32 Antivirus 4.0.435.0, сканирах и намери само 1 файл и е под карантина. Благодаря предварително :thumbsup:
Сподели другаде

Това, на което си се натъкнал е rogue-програма, която предупреждава, че системата ти е заразена, без да е. В същото време, се опитва да я зарази и да изкопчи номера на кредитни карти и пр. информация. ESET вероятно е зачистил основния изпълним файл, но все пак, направи по едно профилактично сканиране със следните програми:

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно.

За Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук.

За SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- кликни OK на съобщението;

- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);

- копирай съдържанието му тук.

Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага.

Сподели другаде

Мерси за бързия отговор

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50

www.malwarebytes.org

Database version: 6539

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 7.0.5730.13

09.5.2011 г. 20:38:17

mbam-log-2011-05-09 (20-38-17).txt

Scan type: Full scan (C:\|I:\|)

Objects scanned: 254364

Time elapsed: 29 minute(s), 12 second(s)

Memory Processes Infected: 0

Memory Modules Infected: 0

Registry Keys Infected: 0

Registry Values Infected: 0

Registry Data Items Infected: 3

Folders Infected: 0

Files Infected: 0

Memory Processes Infected:

(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal.

Folders Infected:

Files Infected:

SUPERAntiSpyware Scan Log

http://www.superantispyware.com

Generated 05/09/2011 at 02:24 PM

Application Version : 4.31.1000

Core Rules Database Version : 7015

Trace Rules Database Version: 4827

Scan type : Complete Scan

Total Scan Time : 00:29:22

Memory items scanned : 379

Memory threats detected : 0

Registry items scanned : 5363

Registry threats detected : 3

File items scanned : 17037

File threats detected : 0

Disabled.SecurityCenterOption

HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#ANTIVIRUSDISABLENOTIFY

HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#FIREWALLDISABLENOTIFY

HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#UPDATESDISABLENOTIFY

Сподели другаде

Няма инсталирана rogue-програма,това е флаш(като флаш игрите) имитиращ My Computer ,че сканира системата! По-принцип при повторно кликване (където и да е) ще предложи да свалиш и инсталираш едно exe ,ако не е направено и не е сваляно(ръчно) и стартирано(ръчно) нищо,няма място за притеснение!
Сподели другаде

Няма инсталирана rogue-програма,това е флаш(като флаш игрите) имитиращ My Computer,че сканира системата!По-принцип при повторно кликване (където и да е) ще предложи да свалиш и инсталираш едно exe ,ако не е направено и не е сваляно(ръчно) и стартирано(ръчно) нищо,няма място за притеснение!

Абсолютно точно,докато не се свали файла и не се инсталира exe-то няма никакъв проблем,аз съм се патил преди от това и даже съм преинсталирал Уиндоус-а,но все пак човек докато не направи грешка/и няма да се научи :yes: :gentlemen:

Сподели другаде

Здравейте, за да не отварям нова тема - ще опиша проблема си в тази.

Преди известно време лаптопа ми започна да ми създава проблеми - най-дразнещия е че нямам интернет връзка. Ползвам wireless интернет и връзката си е наред (да не говорим колко интернет връзки има от съседите) - а като се опитам да се свържа ми дава "no internet connections".

Освен това като се опитам примерно да дефрагментирам диска и ми дава "cannot locate remote computer" или нещо от сорта...

Предполагам че става въпрос за вирус - някакви идеи как да се отърва от него?

п.с.1 анти-вирусната ми е Касперски

п.с.2 сканирах с 2 програми които видях в една друга тема:

Malwarebytes' Anti-Malware не намери нищо, а това е лога от скана на SUPERAntiSpyware:

SUPERAntiSpyware Scan Log

http://www.superantispyware.com

Generated 05/23/2011 at 06:44 PM

Application Version : 4.52.1000

Core Rules Database Version : 7115

Trace Rules Database Version: 4927

Scan type : Complete Scan

Total Scan Time : 00:45:40

Memory items scanned : 787

Memory threats detected : 0

Registry items scanned : 10708

Registry threats detected : 0

File items scanned : 27915

File threats detected : 536

Adware.Tracking Cookie

след това следва лист с файлове - ако трябва мога и тях да копи-пейстна, но са доста...

Сподели другаде

http://www.escanav.com/english/content/products/MWAV/escan_mwav.asp Според мен тази безплатна програма е с по-добри, а е и с други допълнителни възможности. Пробвай при желание - можеш да и се довериш да почисти намереното.
Сподели другаде

Как така хем връзката е наред, хем не се свързва? Някои програми се свързват, а други - не? Опиши малко по-подробно.

И как точно се опитваш да дефрагментираш?

Сподели другаде

не, имах предвид че знам че връзката е наред, знам че има интернет - но лаптопа ми дава че "no connections available"...

а иначе дефрагментирането го дадох като пример - няколко такива операции има които като се опитам да стартирам и ми дава "cannot locate remote computer"...

Сподели другаде

Т.е. откриват се безжични връзки, но при опит за свързване към някоя тогава показва въпросната грешка, или въобще не се откриват връзки, но си сигурен, че има доста такива?

Кои са другите операции, при които извежда "cannot locate remote computer"?

Хайде де, бъди по-подробен. Колкото повече и по-пълна информация дадеш, толкова по-лесно ще може да ти се помогне.

Сподели другаде

въобще не се откриват връзки, но си сигурен, че има доста такива?

да

Кои са другите операции, при които извежда "cannot locate remote computer"?

за другите не се сещам в момента - трябва да проверя...

Сподели другаде

Предполагам става въпрос за лаптоп. Каква е операционната система?

да, лаптоп е с Windows 7

Инсталирани ли са всички драйвери и най-вече за wireless картата? Тя включена ли е?

хмм по принцип да - а иначе от къде да проверя? :blush:

Сподели другаде