DeutscheR Публикувано Май 9, 2011 Report Share Публикувано Май 9, 2011 Здравейте , днес като се пробвах да отворя един сайт(на известна фирма )изведнъж от мозилата ми се появи 1 прозорец пишеше системата ви се зарази цъкнах ОК и резултата е следния http://store.picbg.net/pubpic/2A/27/04d7832cdcbb2a27.JPG в снимката сайта е друг аз исках да отворя друг сайт, но ме прехварли към друг саит ,та след като ми се появи прозореца от Security Alert цъкнах Remove all ! Имам антивирусна ESET NOD32 Antivirus 4.0.435.0, сканирах и намери само 1 файл и е под карантина. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 9, 2011 Report Share Публикувано Май 9, 2011 Това, на което си се натъкнал е rogue-програма, която предупреждава, че системата ти е заразена, без да е. В същото време, се опитва да я зарази и да изкопчи номера на кредитни карти и пр. информация. ESET вероятно е зачистил основния изпълним файл, но все пак, направи по едно профилактично сканиране със следните програми:Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DeutscheR Публикувано Май 9, 2011 Author Report Share Публикувано Май 9, 2011 Мерси за бързия отговор Malwarebytes' Anti-Malware 1.50www.malwarebytes.org Database version: 6539 Windows 5.1.2600 Service Pack 3Internet Explorer 7.0.5730.13 09.5.2011 г. 20:38:17mbam-log-2011-05-09 (20-38-17).txt Scan type: Full scan (C:\|I:\|)Objects scanned: 254364Time elapsed: 29 minute(s), 12 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 3Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Not selected for removal. Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 05/09/2011 at 02:24 PM Application Version : 4.31.1000 Core Rules Database Version : 7015Trace Rules Database Version: 4827 Scan type : Complete ScanTotal Scan Time : 00:29:22 Memory items scanned : 379Memory threats detected : 0Registry items scanned : 5363Registry threats detected : 3File items scanned : 17037File threats detected : 0 Disabled.SecurityCenterOption HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#ANTIVIRUSDISABLENOTIFY HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#FIREWALLDISABLENOTIFY HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SECURITY CENTER#UPDATESDISABLENOTIFY Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Май 11, 2011 Report Share Публикувано Май 11, 2011 Няма инсталирана rogue-програма,това е флаш(като флаш игрите) имитиращ My Computer ,че сканира системата! По-принцип при повторно кликване (където и да е) ще предложи да свалиш и инсталираш едно exe ,ако не е направено и не е сваляно(ръчно) и стартирано(ръчно) нищо,няма място за притеснение! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DeutscheR Публикувано Май 11, 2011 Author Report Share Публикувано Май 11, 2011 Точно имаше 1 еxe, но не го свалих Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Май 18, 2011 Report Share Публикувано Май 18, 2011 Няма инсталирана rogue-програма,това е флаш(като флаш игрите) имитиращ My Computer,че сканира системата!По-принцип при повторно кликване (където и да е) ще предложи да свалиш и инсталираш едно exe ,ако не е направено и не е сваляно(ръчно) и стартирано(ръчно) нищо,няма място за притеснение! Абсолютно точно,докато не се свали файла и не се инсталира exe-то няма никакъв проблем,аз съм се патил преди от това и даже съм преинсталирал Уиндоус-а,но все пак човек докато не направи грешка/и няма да се научи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Apocalipsus Публикувано Май 25, 2011 Report Share Публикувано Май 25, 2011 Здравейте, за да не отварям нова тема - ще опиша проблема си в тази. Преди известно време лаптопа ми започна да ми създава проблеми - най-дразнещия е че нямам интернет връзка. Ползвам wireless интернет и връзката си е наред (да не говорим колко интернет връзки има от съседите) - а като се опитам да се свържа ми дава "no internet connections".Освен това като се опитам примерно да дефрагментирам диска и ми дава "cannot locate remote computer" или нещо от сорта... Предполагам че става въпрос за вирус - някакви идеи как да се отърва от него? п.с.1 анти-вирусната ми е Касперски п.с.2 сканирах с 2 програми които видях в една друга тема:Malwarebytes' Anti-Malware не намери нищо, а това е лога от скана на SUPERAntiSpyware:***SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 05/23/2011 at 06:44 PM Application Version : 4.52.1000 Core Rules Database Version : 7115Trace Rules Database Version: 4927 Scan type : Complete ScanTotal Scan Time : 00:45:40 Memory items scanned : 787Memory threats detected : 0Registry items scanned : 10708Registry threats detected : 0File items scanned : 27915File threats detected : 536 Adware.Tracking Cookie***след това следва лист с файлове - ако трябва мога и тях да копи-пейстна, но са доста... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 25, 2011 Report Share Публикувано Май 25, 2011 http://www.escanav.com/english/content/products/MWAV/escan_mwav.asp Според мен тази безплатна програма е с по-добри, а е и с други допълнителни възможности. Пробвай при желание - можеш да и се довериш да почисти намереното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 25, 2011 Report Share Публикувано Май 25, 2011 Как така хем връзката е наред, хем не се свързва? Някои програми се свързват, а други - не? Опиши малко по-подробно.И как точно се опитваш да дефрагментираш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Apocalipsus Публикувано Май 27, 2011 Report Share Публикувано Май 27, 2011 не, имах предвид че знам че връзката е наред, знам че има интернет - но лаптопа ми дава че "no connections available"... а иначе дефрагментирането го дадох като пример - няколко такива операции има които като се опитам да стартирам и ми дава "cannot locate remote computer"... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 27, 2011 Report Share Публикувано Май 27, 2011 Т.е. откриват се безжични връзки, но при опит за свързване към някоя тогава показва въпросната грешка, или въобще не се откриват връзки, но си сигурен, че има доста такива?Кои са другите операции, при които извежда "cannot locate remote computer"?Хайде де, бъди по-подробен. Колкото повече и по-пълна информация дадеш, толкова по-лесно ще може да ти се помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Apocalipsus Публикувано Май 27, 2011 Report Share Публикувано Май 27, 2011 въобще не се откриват връзки, но си сигурен, че има доста такива? да Кои са другите операции, при които извежда "cannot locate remote computer"? за другите не се сещам в момента - трябва да проверя... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 27, 2011 Report Share Публикувано Май 27, 2011 Предполагам става въпрос за лаптоп. Каква е операционната система? Инсталирани ли са всички драйвери и най-вече за wireless картата? Тя включена ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Apocalipsus Публикувано Май 31, 2011 Report Share Публикувано Май 31, 2011 Предполагам става въпрос за лаптоп. Каква е операционната система? да, лаптоп е с Windows 7 Инсталирани ли са всички драйвери и най-вече за wireless картата? Тя включена ли е? хмм по принцип да - а иначе от къде да проверя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2011 Report Share Публикувано Юни 2, 2011 Някои лаптоп имат специални бутони за активиране на wireless адаптера. Колкото до драйверите, в Device Manager има ли устройства с удивителни знаци? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост