caligula Публикувано Май 9, 2011 Report Share Публикувано Май 9, 2011 Здравейте,Наскоро си купих нов HDD-Hitachi-2TB и го инсталирах (NTFS формат) под WinXP, с който бях досега.Но когато вчера сложих Win7, дискът ми изчезна.Не се вижда в Computer...В Device Manager го има но само като модел и драйвери и т.н.Моля, помагайте! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2011 Report Share Публикувано Май 10, 2011 Десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management. Там вижда ли се? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
caligula Публикувано Май 10, 2011 Author Report Share Публикувано Май 10, 2011 Благодаря за отзива...Да, вижда се и като се поразтърсих, разбрах, че от там за диск, който е Foreign Dynamic Disk, мога да му дам Insert Disk.Има и опция Convert to Basic, която ако приложа обаче, вероятно ще изгубя информацията.Както и да е, появи се, но всичко това го направих след като инсталирах наново XP,защото си мислех, че така ще се появи HDD-то, но при новата инсталациядискът отново беше неактивен. Както и да е, през Disk Management го инсъртнах и се появи.Предполагам, че и при 7-цата щеше да стане.Въпросите ми обаче са два:1. Какво значи Dynamic Disk, защото всички Диск-мениджър програми, които пробвах го характеризират така.Как е по добре да бъде структурата на 2ТВ диск (32MB кеш 5400speed) - BASIC или DYNAMIC (SIMPLE)?Кои са предимствата и кои недостатъците?2. Как е най-правилно да имам XP и 7-а едновременно - на различни физически носители или може и на един в различни дялове и с някакъв BOOT Loader да си избирам?А ако е по-добре на различни носители, мога ли да направя някакво BOOT-меню, с което да избирам коя ОСда се зареди, без да минавам всеки път през приоритетите за HDD в BIOS?И има ли значение, коя ОС първо ще инсталирам?Не искам някой да ме убеждава, че няма смисъл от 2-те ОС едновременно - имам си причини да го желая.Много ще съм благодарен на отговор, защото форума е страхотен и имам пълно доверие на някои от пишещите тук. Ако сметнете, че темата не е за тук, моля, преместете я където е по-удачно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 10, 2011 Report Share Публикувано Май 10, 2011 По втора точка: Няма значение, дали са на един хард диск инсталирани двете операционни с-ми (но на отделни дялове) или на различни хард дискове. Първо инсталирай Windows XP, а после Windows 7. Така той ще ти направи нужният boot loader със съответното меню за избор на опер. с-ма за зареждане. Ще има два реда: Earlier version of Windows ("по-ранна версия на Windows" - това ще е Windows XP) и Windows 7. Ако процедираш обратно, Windows XP ще изтрие информацията за инсталацията на Windows 7 и няма да имаш избор за зареждане (Windows 7 няма да се "вижда"). В такъв случай се прави поправка на Windows 7 с помощта на инсталационния диск на Windows 7. Boot loader ще бъде поправен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост