kenguru Публикувано Май 3, 2011 Report Share Публикувано Май 3, 2011 Слагам флашка, върша си работата, давам Safely Remove Hardware - машината се рестартира ???!!!???Дърпам флашката без никакви саифти - пак рестарт !!!!!!!!!!!!!!!Все ми се случват уникални глупости. Сигурно е от малограмотност.Какво съм правил? Ще питате.Ами... Да помисля...Преди да се появи този проблем, в началото е бил друг: натискам Safely Remove Hardware и ми изписваше че "не можело да извадя устройството понеже работила програма Genric Volum". Дразнеше ме, налагаше се да дърпам флашката принудително. Сега като се сетя, бъркал съм някъде, маи във Safely Remove Hardware, търсих го този "Genric Volum", и нещо съм деинсталирал - поиска ми рестарт и от тогава рестартира всеки път когато вадя устройството и не мога да работя нормално.Флашката е "Transcend 8GB" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 Изглежда си правил неща, които не е трябвало да правиш. За жалост обаче обяснението ти е неясно и недостатъчно, за да се направи диагностика ей така.Опитай да деинсталираш "флашката" с помощта на USBDeview: десен клик -> Uninstall Selected Devices. След това я постави отново Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 5, 2011 Author Report Share Публикувано Май 5, 2011 USBDeview.exe is not a valid Win32 application.Това ми пише при опит да я инсталирам.Свалете ми анамнеза, ако не се изразявам достатъчно.Казвам ви: при опит да извадя флашката ми пречеше "Generik volum" нещо си. Това какво е? А че съм деинсталирал "нещо" със същото име и всичко стана още по зле - знам че съм виновен. Но проблема е в това че "Generik volum" си нещо което не ползвам и не знам от къде да го изключа. Там е загадката за мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 опита ли със system restore point, то се намира в start/programs/accsesoris/system tools/system restore poin ,даваш на датата от преди да си ги правил тези промени с дейнсталиране и тн,и виж дали няма да се оправи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 USBDeview.exe is not a valid Win32 application.Това ми пише при опит да я инсталирам.Да не си изтеглил 64-битовата версия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 5, 2011 Author Report Share Публикувано Май 5, 2011 Точно така. Изтеглих 64, после изтеглих 32, проработи, НО не помогна. До колкото разбирам това премахва драивера на флашката и когато машината се рестартира и флашката се сложи, тези драивери се връщат. Защото сега са там. Но не помогна. Вадя флашката и получавам рестарт.Правих и system restore, и това не помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 Не си казал с каква операционна система работиш, предполагам, че е Windows... някоя от всичките версии.Опитай да забраниш автоматичното рестартиране (ако знаех версията на ОС, щях да напиша подробни инструкции) - така вместо рестарт вероятно ще получиш "син екран" с някаква полезна информация.Провери и захранващите напрежения; ако имаш възможност - подмени захранването. Възможно е да имаш проблем с 5V линия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 5, 2011 Author Report Share Публикувано Май 5, 2011 Windows XPЗа захранване, не ми се вярва да е то причината, но всичко е възможно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 6, 2011 Report Share Публикувано Май 6, 2011 Отвори Control Panel -> System -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings -> System failure -> Automatically restart (опцията трябва да е изключена). Така ще забраниш автоматичното рестартиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 8, 2011 Author Report Share Публикувано Май 8, 2011 Направих го. После сложих флашка и я извадих. Излезе син екран със следен надпис:Io system verification ERROR in PxHelp20.sysWDM DRIVER ERROR 224[PxHelp20.sys+68d8 at F84AD8D8]Begining dump of physical memoryPhysical memory dump complete. Някои, някакви, нещо си като ИДЕЯ? PS: този фаил е във C:\WINDOWS\system 32\drivers Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 8, 2011 Report Share Публикувано Май 8, 2011 Провери дали този инструмент ще ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 8, 2011 Author Report Share Публикувано Май 8, 2011 Това съм го пробвал - пише че тарбълшота не се отнася за тази система :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 8, 2011 Report Share Публикувано Май 8, 2011 Инструмента е точно за Windows XP, нямам представа защо не работи при теб.Прикачи един log от Autoruns, както е описано тук. Да видим какво се зарежда при стартиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenguru Публикувано Май 8, 2011 Author Report Share Публикувано Май 8, 2011 ARN File не ми позволи да кача. Качих текст. Надявам се да свърши работа.AutoRuns.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 8, 2011 Report Share Публикувано Май 8, 2011 Стартирай отново Autoruns, забрани стартирането (изключи отметката) на елемента"PxHelp20" "Px Engine Device Driver for Windows 2000/XP" "Sonic Solutions" "c:\windows\system32\drivers\pxhelp20.sys",рестартирай системата и провери дали има положителен резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост