Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 Здравейте,здравата съм я закъсал и идея си нямам как да си реша проблема.До снощи всичко с компа ми си беше наред, но тази сутрин нещо стана с usb портовете и те просто спряха да работят.Не обърнах кой знае какво внимание и продължих да си работя, след околу половин час ми излезе че някакви актуализации са се инсталирали и компа е готов да се ресне. След рестарта мишката не можеше да се мърда (ами защото е с usb помислих си) обаче сега идва най страшното нито имам аудио нито имам нет.Реших да хвърля едно око в device manager (не че разбирам нещо ама съм чувал разни неща) и пише че интернет адаптерите,аудиото на системата и usb портовете имат проблем и не са активни. Бих бил благодарен ако някой може да ми помогне с нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 Каква е операционната система? (версия).Дай информация за хардуера на машината.Пробвал ли си функцията System Restore, с която да върнеш системата към по-раншно състояние на работа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Author Report Share Публикувано Април 29, 2011 Windows 7 Ultimate Edition 64bit дъно- GIGABYTE EG41MFTпроцесор- intel dual core e5700 3.0ghzрам- kingston ddr3 4GB 1333mhzхард- HD WIDIGITAL 3.5 SATA2 1 TERAвидео- gigabyte geforce gt240 1024 ddr3 Иначе sistem restore го пробвах, но най ранната точка ми бе6е 10 минути след като стана всичко споменато по горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 Опитай да преинсталираш драйверите за дъното, които би трябвало, да си идват с диск към него. Ако не, виж в сайта на gigabyte. на пръв поглед, според както го обясняваш, нещо просто ги е убило... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Author Report Share Публикувано Април 29, 2011 Пробвах с диска нищо не стана в сайта на гигабайт не намирам нищо не вярвам и да намеря, усещам че ще си го нося на ремонт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 Опитай под Safe Mode дали ще има проблеми с мишката. Клавиатурата предполагам е PS/2 и работи нормално. Ще може ли да кликнеш два пъти върху въпросните устройства с удивителни и да направиш снимки на прозорците? Каква точно е мишката (марка и модел, ако може) и как се разпознава тя в Device Manager? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Author Report Share Публикувано Април 29, 2011 Да клавиатурата работи нормално, пробвах през сейфмод мишката си свети, но си е все така замръзнала. Снимки на прозорците не знам как да ти направя тъй като нито мога да ги кача някъде (нямам нет) нито мога да ги прекарам с флашката на лоп топа (usb-тата не работят) Мишката е някаква японска измислена Eilondo хаха.Иначе в device manager мишката не я открива все едно няма нищо,пробвах една праесторическа PC/2 и с нея върви нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 В Device Manager кликни два пъти върху Universal Serial Bus controllers. Там деинсталирай (десен клик -> Uninstall) всички USB Root Hub-ове, а после и контролерите. Накрая рестартирай. Виж дали ще се разпознаят наново както трябва и дали ще има подобрение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Author Report Share Публикувано Април 29, 2011 Като цъкна 2 пъти върху Universal Serial Bus виждам само това (май са контролерите за които гошориш), но никъде не виждам usb root hub-ове ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2011 Report Share Публикувано Април 29, 2011 Тогава премахни само тях, както описах, за да видим какво ще стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Filip Bozhidarov Публикувано Април 29, 2011 Author Report Share Публикувано Април 29, 2011 Преди да направя каквото и да било няма ли да е по добре утре да го занеса до магазина в който ми го сглобиха и да питам тях? Питам защото вече имах прблеми с харда който просто издъхна няма и един месец след като ми сглобиха компа.. обясниха ми че е бил дефектен и ми го смениха. Та си мисля да не би проблема да идва пак от някоя дефектна част (недай си боже цялото дъно). Още нещо което ме кара да си мисля за дефекти в компа е това че usb портовете спряха да работят просто ей така без да съм пипал нищо без да съм актуализирал нищо etc. Какво мислиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 30, 2011 Report Share Публикувано Април 30, 2011 Както си прецениш, но просто проблемът изглежда да е софтуерен, а не хардуерен. И все пак, ако ти се разхожда до сервиза и ще го прегледат безплатно, няма лошо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marrto91 Публикувано Април 30, 2011 Report Share Публикувано Април 30, 2011 искам да питам usb портовете на компс всички ли са usb 2.0 ,а тези дето са на предния капак допълнителните и те ли са 2.0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2011 Report Share Публикувано Май 1, 2011 Ако дънната платка поддържа USB 2.0, значи всичките портове ще са такива - задни и предни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marrto91 Публикувано Май 1, 2011 Report Share Публикувано Май 1, 2011 Аха мерси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост