Jump to content

Проблем с лентата за задачи, Windows 7

virusdetected

Препоръчан пост

Здравейте, проблема е следния. След една актуализация на скайп, иконата на скайп, която беше закачена на лентата за задачи побеля (стана като бяло листче). Опитах да я разкача и да си я закача наново, но нещо не се получи... оттогава не мога да закачам нищо на лентата за задачи. Ако дам на някакво приложение с дясно копче и закачи на лентата ми изписва, че е закачено защото след като дам втори път с дясно копче върху същото приложение ми дава да откача от лентата,но не се появява нищо на лентата. Ако замъкна нещо и го пусна в лентата пак не остава там. Някой ако има някаква идея да я сподели. Благодаря!
Сподели другаде

Може ли една снимчица на иконката на Skype(побелялата) и на цялата лента??

Лентата е празна в момента, иконата на скайп както и всички други ги откачих веднага след следващия рестарт. Много странно, не ми се е случвало до сега, а използвам доста активно win-a.

post-21193-0-19348100-1304171906_thumb.jpg

Сподели другаде

Fix Пробвай това и кажи дали ще има ефект.

Сега пробвах да го инсталирам, още в началото на инсталацията ми излиза съобщение: "Fix it does not apply to your operating system or application version." с бутон OK. като натисна ОК инсталацията не продължава, а иска да прай някви онлайн хелпове...

-TEN4O- тва че съм махнал стрелкичките от шорткътите каква роля играе?

Едит:

Върнах стрелкичките на шорткътите по следния начин:

Създадох рег файл - restore_arrows.reg :

със съдържание:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Application.Reference]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\ConferenceLink]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\DocShortcut]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\piffile]

"IsShortcut"="Yes"

[HKEY_CLASSES_ROOT\WSHFile]

"IsShortcut"="Yes"

Този код го копнах от нета.

След рестарта шорткътите имаха стрелкички и на лентата пак могат да се закачат програмки. Интересно преди нямах стрелкички и пак си ги лепках на лентата, може би ще пробвам пак да ги махна и да пробвам дали ще могат да се закачат програмки.

Благодаря ви много за помощта! -TEN4O- жив и здрав!

Сподели другаде

Ами реших проблема за което благодаря, сега дори си направих невидим .ico файл и си наслагах долу пак програмките, но не се виждат. Просто знам къде да натисна и се стартира дадено приложение. Хем са ми на лесно хем не е накичено-невидими са :) :haha: :yeah:
Сподели другаде