Sten Публикувано Април 25, 2011 Report Share Публикувано Април 25, 2011 Става въпрос за PCLinux(2009.2) - KDE. По принцип ми харесва Е-17,но бих пробвал и други. Знам,че тази ОС вече я има в няколко варианта,но аз засега не желая да се занимавам с новите версии. Очевидно ще трябва да сваля файловете от съответните места(сайтове) - не ми е ясно как точно да го направя - какво да имам в съответната папка и после как да го инсталирам. Два реда в терминала няма да ме затруднят много,ако знам какво точно да напиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Април 25, 2011 Report Share Публикувано Април 25, 2011 По принцип в Debian базираните системи, можеш да направиш някоя директория локално хранилище. Не знам обаче как става това в PCLinux, нито как да избереш и свалиш нужните пакети. Ето едно предложение:http://pclosmag.com/html/Issues/201006/page18.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 25, 2011 Author Report Share Публикувано Април 25, 2011 Така и предполагах - ако не ползваш Убунту и не си много навътре в Unix си заникъде,т.е. за Уйндоус... Копирах файловете на другият компютър и опитах да добавя папката като "локално хранилище",но явно не съм го направил както трябва....Може би ще е по-лесно да инсталирам нова версия на PCLinux със съответната графична среда и после да търся и добавям свестни програми... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Април 25, 2011 Report Share Публикувано Април 25, 2011 Така и предполагах - ако не ползваш Убунту и не си много навътре в Unix си заникъде,т.е. за Уйндоус... Ами не е точно така. В линкът, който съм ти дал е описано как може да стане, а съвсем не е изключено да има и по-прост начин.Отделно .deb пакетите наистина са много универсални, но не винаги са по-удобни. Например, ако се опиташ да преправиш пакет, мигрената ти е сигурна, докато в Arch Linux този въпрос се разрешава доста лесно и интуитивно. Копирах файловете на другият компютър и опитах да добавя папката като "локално хранилище",но явно не съм го направил както трябва....Може би ще е по-лесно да инсталирам нова версия на PCLinux със съответната графична среда и после да търся и добавям свестни програми... А какво ти дава, когато се опиташ да го инсталираш ръчно? (например с двен клик на файла) По принцип липсата на интернет и поостарелия софтуер са проблем за която и да е ОС в днешно време. Аз със сигурност бих го надградил към по-актуална версия. Пълно хранилище на преносим диск също е чудесна идея, стига да ти е удобно да го направиш. Възможно е да свалиш само необходимите пакети, но това вече ще ти коства доста време докато го автоматизираш и няма да е универсално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 25, 2011 Author Report Share Публикувано Април 25, 2011 Когато щракна върху някой от файловете първо системата не знае с какво да го отвори - посочвам съответното приложение(за инсталиране),но нищо не се случва. За универсалността на проблема - не съм съгласен - за уйндоус просто сваляш едно ехе,прехвърляш го на другият компютър и го стартираш... Разбира се там пък няма избор на графични среди,но пък нещата са стандартизирани - например браузъра Опера можеш да го свалиш от къде ли не и го инсталираш без ядове...Ще пробвам с някоя от новите версии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Април 25, 2011 Report Share Публикувано Април 25, 2011 За универсалността на проблема - не съм съгласен - за уйндоус просто сваляш едно ехе,прехвърляш го на другият компютър и го стартираш... И се започва с епопеята .NET, например. Разбира се, Opera и някои други приложения щадят стомаха, но те са рядкост. Когато щракна върху някой от файловете първо системата не знае с какво да го отвори - посочвам съответното приложение(за инсталиране),но нищо не се случва. Според Google нещата са настроени в по-новата версия на дистрибуцията. Както и да е, идеята ми беше че със сигурност има начин да се инсталира, дори и той да е от терминал. Дали тогава ще използва новото хранилище за да разреши зависимостите вече е друг въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост