Sten Публикувано Април 20, 2011 Report Share Публикувано Април 20, 2011 Досега използвам Нокиа 1100(някъде от 2004-2005 г.). Тъй като я нося в джоба и естествено няма калъф или нещо такова, по някое време клавиатурата(която иначе ми е удобна) се изтърка. Взех нова,но същото се случи само след 2-3 месеца. Съответно бих искал да го сменя с по-нов модел,подобен на него. Би било хубаво новият модел да има календар(дори най-елементарен,което струва ми се не е проблем), радио(евентуално със собствена антена), аудиоплейър, фотокамера - достатъчно добра за да снимам например някоя машина от местоработата ми(където понякога е малко мрачно)...При това обаче не бих искал да загубя основните функции/характеристики в сегашния ми телефон - опростен интерфейс, удобна като конфигурация клавиатура, абсолютна читаемост на екрана(едноцветен което вече трудно се намира)...Отначало мислех да си взема някой от наследниците на този модел - 1202/3, 1280,но някъде прочетох че тъй като един говорител се използва и за нормален разговор и за т.нар. високоговорител - се получава утечка на звук и се оказва че едва ли не околните чуват по-добре твоят събеседник от теб самия. По-късно четох ревюта на няколко от т.нар. защитени модели на Самсунг - например Xcover 271. Нямам представа обаче дали и кои от тях може да се намерят в България(Пловдив) и на каква цена. Съответно бих обмислил и други предложения,особено ако са подкрепени с личен опит или поне с някое реалистично ревю... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 20, 2011 Report Share Публикувано Април 20, 2011 Здравей!Ето едно предложение от мен за ударо-, прахо- и водоустойчив телефон Nokia 3720 classic. Надявам се, че ще отговори на изискванията ти. Може да разгледаш това ревю на телефона - как го хвърлят, потапят в чаша бира, прегазват с кола, а телефона си работи. Пипал съм го на живо в магазин и ми се видя с добра и удобна клавиатура, също така има радио с RDS, 2,2" QVGA-дисплей и др. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 21, 2011 Author Report Share Публикувано Април 21, 2011 Интересно предложение. Макар че от ревюто,което си предложил последният коментар(на някой си Erwin) малко ме разочарова. Тоест започвам да се съмнявам дали гумената клавиатура е наистина добра идея - излиза,че е по-важно да е износоустойчива,отколкото - водонепроницаема. този смисъл може би е по-добре пластмасови бутони с гравирани цифри - дори боята да падне,пак ще се различават символите...Както и да е - утре отивам в Пловдив и ще видя какво може да се намери там(по улицата на GSM-ите - бул. "Руски" ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Април 21, 2011 Report Share Публикувано Април 21, 2011 Nokia 2700/2710. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 21, 2011 Author Report Share Публикувано Април 21, 2011 Nokia 2700/2710.Не можаха ли да му смачкат още малко надолу клавиатурата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 22, 2011 Author Report Share Публикувано Април 22, 2011 Здравейте отново. Искам да попитам(в случай,че намеря и харесам някой Самсунг) - вярно ли е,че клавиатурата се тключва с дълго(15 сек) натискане на някой от бутоните и ако да - за всички модели ли се отнася ? Струва ми се,че тези дни го прочетох някъде,но не съм сигурен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 25, 2011 Report Share Публикувано Април 25, 2011 Не е вярно, кой ще го чака толкова време да се отключи... Или може би имаш в предвид "нежелано отключване"? Ако е така, не мога да отговоря, не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 25, 2011 Author Report Share Публикувано Април 25, 2011 Мисля,че току-що намерих интересна алтернатива - води се пенсионерски,но мен това не ме притеснява. Притеснява ме обаче цената - телефони от нисък клас се намират за 60-70 лв.(друг въпрос е как са реализирани функциите им). А там прочетох,че в Румъния се предлагал за 9 Евро(може би с договор)... Между другото за почти същите пари купих моята Нокиа през 2005 г. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост