Jump to content

Няколко въпроса относно преинсталацията на Windows Xp

profear

Препоръчан пост

Здравейте. Като за начало искам да спомена че за първи път ще преинсталирам Windows и бих желал да ви задам няколко въпроса.

Аз съм с лаптоп Toshiba Satellite L300 - 11F и сигурно от 2 години и нещо не е преинсталиран и усещам че има голяма нужда от преинсталация и има един въпрос който много ме мъчи претърсих целия апартамент с цел да намеря някакви дискове за лаптопа защото доколкото си спомням маи след преинсталация трябва да се инсталират някакви драйвари но уви аз не намирам никакви дискова с такива. Трябва ли да търся някакви драйвари изобщо или просто да си преинсталирам ?

Прочетох цялата тема за преинсталация ---> http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479 но не разбрах това пълна преинсталация ли е ? Имам предвид всичко в C и D ще ми се премахне или само в C ? Чувал съм че да си преинсталираш Уина напълно (да си премахнеш цялата информация в C и D) е по добрия вариант и аз така мисля да направя. Другото нещо което не разбрах е какви са тия SCSI, RAID изглежда трябва да се инсталират като се вкара някаква дискета но аз и дискета нямам.

:crosseyes1: И ако може да ми предложите някои хубав Windows Xp че не раазбирам много от Windows-и и незнам кои е по-добрия :) Хайде БЛАГОДАРЯ предварително (щото съм почти сигурен че тук ще ми помогнете). :)

Сподели другаде

Колега ето ти драйвери за твоя лаптоп избираш модела и си готовToshiba Satellite L300-F11.Драйверите се инсталират след като вече си приключил с инсталацията на Windows.Другото което е че е през дискета да си преинсталираш Windows е равно силно на безумие просто правиш едно Boot CD като например погледнеш ето тук е обяснено много добреBOOT CD аз например съм си записвал всички boot cd-та от този сайт.А и другото което е ако си инсталираш Windows 7 може би след инсталацията на Wireless тоя след това сам ще си намери всички драйвери и няма да има нужда да ги инсталираш ти.Относно RAID и SCSI мисля че като си инсталираш Chipset-а и те ще се инсталират сами ако ли пък не пиши и ще видим какво можем да направим,но мисля че няма да имаш проблем.Ако искаш можеш да пробваш и то само да ти каже какви драйвери да си инсталираш от тук Detect Toshiba.А за това какъв Windows да ти предложиме аз бих ти предложил този който е най-чист тоест не се предлагат драйвери с него,а е само чиста инсталация и код за активация.
Сподели другаде

Мерси за доброто обеснение но реших да си истегля този детектор на тошиба и след като го стартирах ме отведе до страницата на тошиба и ми исписа Sorry!

Your product could not be found :( и сега трябва да си търся драиварите апък ми е за първи път и изобщо си нямам и на идея какви драйвери трябва да инсталирам като дам да търси за моя модел драйвери ми намира точно 101 драйвера ---> http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU Ейй първия път винаги е труден :lookaround: Хайде разчитам на вашета помощ :(

Сподели другаде

Дам и при мен Auto детекта не работеше,но бях длъжен да видим дали при теб ще стане.Значи след като си преинсталираш Windows ето тук post-18114-0-32700600-1303219541_thumb.jpg ще ти се появят драйверите които не са инсталирани.И по-малко по-малко можеш да си ги търсиш във сайта на Toshiba.Аз ти предлагам да си инсталираш драйверите за Chipset-а и тя някой ще се инсталират сами,а другото ми предложение е примерно след като си инсталираш Windows да поставиш снимка като тази по-горе и да видим кои драйвери ти липсват и ще ти ги дадем.Стигане до прозореца по горе става My Computer->десен бутон на мишката->Manage->Device Manager
Сподели другаде

Аха ами добре начи драйверите ще ги оправим. Но ще може ли да ми разясниш как стоят нещата с преинсталацията. Защото един приятел ми каза че си е преинсталирал компа и нещата му в диск Д са останали там. И аз сега се чудя като следвам темата за преинсталация всичко ли ще ми се истрие всмисал цялата информация в C и Д или само в C ? И кое е по-доброто да си преинсталирам напълно лаптопа или да си оставя нещата в Д ,а в Ц всичко да се премахне (програми и др.) ?
Сподели другаде

Ами гледай сега ако имаш важна информация във Д: можеш и да не я триеш,ако нямаш някакви вируси в Д: можеш да не го триеш ако пък искаш да си инсталираш Windows примерни чиста инсталация и всичко да ти е чисто и хубавичко можеш да форматираш целият хард диск тоест форматираш и C: и D: а иначе ако форматираш Ц: дам всичко ще се изтрие което е било в Ц:,и примерно то ще ти се появи един екран подобен на този: post-18114-0-00691200-1303222074_thumb.jpg и да речем искаш да изтриеш всичко изтриваш дял Д: и дял Ц: и след това правиш да речем пак дял Ц: и дял Д: след това слагаш WIndows на Ц: и правиш пулен формат не Quick формат.След това си инсталираш там прозорчета ти се появяват най-образно и накрая по някое време ще и излезе екрана на WIndows и си готов влизаш в My Computer и мисля че тогава диск D: ще те пита дали искаш да го форматираш даваш yes и чакаш след като приключи вече си готов да инсталираш драйверите и след това всички нужни програми.

2 ако пък искаш да изтриеш само Ц: ,а Д: да си остане,то тогава стъпваш на Ц: и натискаш ENTER и пак форматираш Ц: и всичко е същото нататък след това като отвориш MY COMPUTER и дадеш Д: ще видиш че всичко си седи вътре(тогава няма да те пита дали искаш да форматираш).

Сподели другаде

Ми сега като се замислих май ще е по добре да не премахвам нищо в Д ами само да ми форматира Ц и да си инсталира там Уиноуса щото в Д са ми само филми, картинки, музика и такива неща и невярвам да има вируси :) Хайде мерси много за отговорите много ми помогна.. :) Сега е време да си намеря някое добро windows-че и да си го инсталирам. И после ще пиша за драйварите. МЕРСИ МНОГО !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Сподели другаде

Колега ето ти драйвери за твоя лаптоп избираш модела и си готовToshiba Satellite L300-F11.Драйверите се инсталират след като вече си приключил с инсталацията на Windows.Другото което е че е през дискета да си преинсталираш Windows е равно силно на безумие просто правиш едно Boot CD като например погледнеш ето тук е обяснено много добреBOOT CD аз например съм си записвал всички boot cd-та от този сайт.А и другото което е ако си инсталираш Windows 7 може би след инсталацията на Wireless тоя след това сам ще си намери всички драйвери и няма да има нужда да ги инсталираш ти.ERROR Относно RAID и SCSI мисля че като си инсталираш Chipset-а и те ще се инсталират сами ако ли пък не пиши и ще видим какво можем да направим,но мисля че няма да имаш проблем ERROR.Ако искаш можеш да пробваш и то само да ти каже какви драйвери да си инсталираш от тук Detect Toshiba.А за това какъв Windows да ти предложиме аз бих ти предложил този който е най-чист тоест не се предлагат драйвери с него,а е само чиста инсталация и код за активация.

Поправка на грешката твоят хард диск е SATA и няма да ти даде проблеми това са за друг вид хард дискове и тогва ти трябва дискета с драйверите,но в твоя случай не ти трябва.

Сподели другаде